Zadałam pytanie na pojedyńczych pytaniach o rabaty - bo zastanawiam się czy to mądry pomysł.
Marzy mi się dereń pagodowy VARIEGATA Cornus controversa. Rabata jest utrzymana w ziemnej tonacji lekko kwaśnej (pod klon palmowy) i się zastanawiam.
Druga opcja to jakiś klon palmowy - choć z chęcią bym to towarzystwo przełamała bo mam tam już dwie sztuki w odległości 6 metrów od siebie.
To już tradycja, że na majówkę i Boże ciało jeździmy przy okazji do szkółek W czerwcu odwiedzę Grochowskich w Radkowie, gdzie jedziemy na długi weekend.
Nawet 800 zł bo z kratkami na garaż, końcówkami wózkiem na wąż tyle poszło. Ogród to studnia bez dna Mam nadzieję, że te 50 worków wystarczy.
Mi też się marzy
Ale mój M. może już tego nie znieść ;P Ostatnio uraczyłam go 11-stoma brzozami i zarzekałam się, że to ostanie ozdobne drzewa, a teraz będzie na tapecie tylko jego mini sad z owocowymi
Domyślam się, mam to samo, mówię mężowi, że już wszystko kupiłam, nic więcej nie trzeba tylko kora aż tu nagle do głowy wpada nowy pomysł na rabatę i potrzebne drzewo
Ja już nawet nie pytam, kupuję i potem tłumaczę, że było niezbędnę
Właśnie zamówiłam kolejne róże, tym razem klasyki, pnące New Dawn. Stwierdziłam, że szkoda mi Austinek Walletron Old Hall na takie niepewne miejsce jakim jest garaż a raczej "warunki glebowe" jakie tam są i dam tam twardziele New Dawn.
Austinki poszły na zakończenie różanki na wjazdowej. Będą się piąć po kolumnach