Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:25, 05 maj 2019

Sima napisał(a)
Do czerwca nie daleko

Dziś robiłam nową rabatę i mówię sobie, że wszystko mam na nią, że nic nie potrzebuję więcej, że może się wkońcu nauczyłam ogrodowo planować i co?! ...Olśniło mnie, że mam na niej miejsce na jeszcze jedno drzewo i też będę pewnie czekać do czerwca (może mnie odlśni )

Hehe a masz jakieś typy?
eVka 22:27, 05 maj 2019

malinia napisał(a)

u mnie musi być nawodnienie przy tarasie dodatkowo .
a dołem wystarczą puszki .

Właśnie dzisiaj rozmawialiśmy z eMkiem o nawodnieniu, że trzeba w końcu się zabrać za to.
eVka 22:29, 05 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

O, będzie sadzenie .

Oj było było, wczoraj i dzisiaj. Poplewiłam, teraz czyściutko, jeszcze kory dosypać i będzie finito

Sima 22:32, 05 maj 2019

Zadałam pytanie na pojedyńczych pytaniach o rabaty - bo zastanawiam się czy to mądry pomysł.
Marzy mi się dereń pagodowy VARIEGATA Cornus controversa. Rabata jest utrzymana w ziemnej tonacji lekko kwaśnej (pod klon palmowy) i się zastanawiam.
Druga opcja to jakiś klon palmowy - choć z chęcią bym to towarzystwo przełamała bo mam tam już dwie sztuki w odległości 6 metrów od siebie.
eVka 22:33, 05 maj 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

Łoooo, na taką majówkę to ja też bym się wybrała, więc zazdroszczę

Ano tak , czytałam o Wioli, żeś kupiłaś 50 worków kory.
Dużo o-cho-cho... Niby tylko taki podkład a prawie 5stówek poszło...

To już tradycja, że na majówkę i Boże ciało jeździmy przy okazji do szkółek W czerwcu odwiedzę Grochowskich w Radkowie, gdzie jedziemy na długi weekend.
Nawet 800 zł bo z kratkami na garaż, końcówkami wózkiem na wąż tyle poszło. Ogród to studnia bez dna Mam nadzieję, że te 50 worków wystarczy.
eVka 22:35, 05 maj 2019

Sima napisał(a)
Zadałam pytanie na pojedyńczych pytaniach o rabaty - bo zastanawiam się czy to mądry pomysł.
Marzy mi się dereń pagodowy VARIEGATA Cornus controversa. Rabata jest utrzymana w tonacji lekko kwaśnej (pod klon palmowy) i się zastanawiam.
Druga opcja to jakiś klon palmowy - choć z chęcią bym to towarzystwo przełamała bo mam tam już dwie sztuki w odległości 6 metrów od siebie.

Bierz dereń, jest niesamowity. Na osiedlu, na którym pracuję jest duży okaz, przepiękny, bardzo oryginalny. Marzy mi się....
Sima 22:40, 05 maj 2019

effka napisał(a)

Bierz dereń, jest niesamowity. Na osiedlu, na którym pracuję jest duży okaz, przepiękny, bardzo oryginalny. Marzy mi się....

Mi też się marzy
Ale mój M. może już tego nie znieść ;P Ostatnio uraczyłam go 11-stoma brzozami i zarzekałam się, że to ostanie ozdobne drzewa, a teraz będzie na tapecie tylko jego mini sad z owocowymi
eVka 09:42, 06 maj 2019

Sima napisał(a)

Mi też się marzy
Ale mój M. może już tego nie znieść ;P Ostatnio uraczyłam go 11-stoma brzozami i zarzekałam się, że to ostanie ozdobne drzewa, a teraz będzie na tapecie tylko jego mini sad z owocowymi

Domyślam się, mam to samo, mówię mężowi, że już wszystko kupiłam, nic więcej nie trzeba tylko kora aż tu nagle do głowy wpada nowy pomysł na rabatę i potrzebne drzewo
Ja już nawet nie pytam, kupuję i potem tłumaczę, że było niezbędnę
eVka 11:44, 06 maj 2019

Właśnie zamówiłam kolejne róże, tym razem klasyki, pnące New Dawn. Stwierdziłam, że szkoda mi Austinek Walletron Old Hall na takie niepewne miejsce jakim jest garaż a raczej "warunki glebowe" jakie tam są i dam tam twardziele New Dawn.
Austinki poszły na zakończenie różanki na wjazdowej. Będą się piąć po kolumnach
mrokasia 11:49, 06 maj 2019

effka napisał(a)
Właśnie zamówiłam kolejne róże, tym razem klasyki, pnące New Dawn. Stwierdziłam, że szkoda mi Austinek Walletron Old Hall na takie niepewne miejsce jakim jest garaż a raczej "warunki glebowe" jakie tam są i dam tam twardziele New Dawn.
Austinki poszły na zakończenie różanki na wjazdowej. Będą się piąć po kolumnach

Szalona . New Dawn chyba wielkie rosną. No i kolczaste, nie będą przeszkadzać we wchodzeniu do garażu?