Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 11:55, 03 maj 2019

malinia napisał(a)
ja kupiłam normalne cisty i będę je prowadzić na kule na kule cisowe wydałabym majatek

Ja z tych niecierpliwych i gotowców szukam Znalazłam cisy w cenie buksów.
eVka 12:01, 03 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Też mam tego graba trzeci rok, ale mój bardzo łysawy jest. Przycinałaś każdą gałązkę? Bardzo mi się podoba Wiązy na początku faktycznie szybko rosną, potem nieco zwalniają. Mam jednego takiego gagatka przy płocie Dobrze, że zwolnił, złości mnie tylko przysychanie liści pod koniec lata.
Klona Globossum bardzo ci polecam. O każdej porze roku zdobi i jak ostatnio nie przepadam za żółtymi liśćmi, tak te jego wyjątkowo mi nie przeszkadzają

Iwonka, przycinam każdą gałązka tak na równo żeby kolumnę utworzyć. Może dzięki temu sie zagęścił. Co do wiązów też mi przypiekaja sie listki końcem lata. Brzydko wtedy wyglądają. Te w półcieniu dużo ladniejsze są.
Klona kupuję na bank. Globossum i Purple Globe.
Dzięki!
kaz742011 12:59, 03 maj 2019

effka napisał(a)

Ja z tych niecierpliwych i gotowców szukam Znalazłam cisy w cenie buksów.

To tak jak ja . Żałuję że kupiłam tylko 3 kule cisowe, bo były w dobrej cenie. Potem chciałam dokupić ale został tylko jeden.
eVka 14:10, 03 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

To tak jak ja . Żałuję że kupiłam tylko 3 kule cisowe, bo były w dobrej cenie. Potem chciałam dokupić ale został tylko jeden.

Obawiam się, że w tej szkółce którą znalazłam też już może nie być albo ceny wzrosły.
kaz742011 14:14, 03 maj 2019

Może się uda i nie wykupili .
A jakie duże te cisy?
U nas były wtedy małe i duże. Kupiłam te mniejsze.
Iwonka 14:49, 03 maj 2019

effka napisał(a)

Iwonka, przycinam każdą gałązka tak na równo żeby kolumnę utworzyć. Może dzięki temu sie zagęścił. Co do wiązów też mi przypiekaja sie listki końcem lata. Brzydko wtedy wyglądają. Te w półcieniu dużo ladniejsze są.
Klona kupuję na bank. Globossum i Purple Globe.
Dzięki!

Sprawdziłam tego Purple Globe, no fajny jest
Piszesz, że przycinasz każdą gałązkę tak na równo czyli nie ważne jaką ma długość byleby zachować kształt kolumny? Ciekawe, czy teraz jak wypuścił liście też można przyciąć?
eVka 16:15, 03 maj 2019

kaz742011 napisał(a)
Może się uda i nie wykupili .
A jakie duże te cisy?
U nas były wtedy małe i duże. Kupiłam te mniejsze.

Średniej wielkości kulki chyba po 50zł.
eVka 16:16, 03 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Sprawdziłam tego Purple Globe, no fajny jest
Piszesz, że przycinasz każdą gałązkę tak na równo czyli nie ważne jaką ma długość byleby zachować kształt kolumny? Ciekawe, czy teraz jak wypuścił liście też można przyciąć?

Tak, bardzo ładne ma liście, mocno błyszczące i bardzo wyraziste. Przycinam wszystkie do jednej długości byleby zachować kształt kolumny. Mogłam mocniej przyciąć. Niestety nie wiem czy teraz jeszcze można, trzeba by poczytać.
polinka 16:19, 03 maj 2019

Jak tam, cisy na zywopłocik kupione?
eVka 16:33, 03 maj 2019

polinka napisał(a)
Jak tam, cisy na zywopłocik kupione?

Jeszcze nie, ciągle się waham, czy nie pójść w buksy na obwódkę, wiem że ćma etc. Eh jak wrócę z majówki pojadę oglądać elegantissimy i brzeg i zdecyduję.
Miło, że wpadłaś