Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:26, 06 maj 2019

Sima napisał(a)

Pamiętam ale wiesz jak to jest z radami ostatecznie zawsze wybiera właściciel ogrodu

Przepiękna są, musiałam je kupić
SlonecznyOgrod 21:26, 06 maj 2019

effka napisał(a)

To już tradycja, że na majówkę i Boże ciało jeździmy przy okazji do szkółek W czerwcu odwiedzę Grochowskich w Radkowie, gdzie jedziemy na długi weekend.
Nawet 800 zł bo z kratkami na garaż, końcówkami wózkiem na wąż tyle poszło. Ogród to studnia bez dna Mam nadzieję, że te 50 worków wystarczy.

Lubię takie galerie handlowe
Tam w Radkowie to duża szkółka musi byc, bo mają też swoją stronę i sprzedaż internetową, kojarzę przeglądałam kiedyś ofertę.

Oj studnia bez dna, potwierdzić muszę
Zana 21:35, 06 maj 2019

Boooszsze ileż tu pisaniny. Ale przynajmniej wiem, że kora z LM jest ok. I znowu szalejesz zakupowo.

Nie wiem czy do róż można stosować metalowe kratki, ale Ty masz ogród do którego bardziej by mi pasowały takie, nie drewniane:

https://sadzawka.pl/podpory_do_pnaczy

No ale skoro masz już kupione to pewnie nie będą Ci się podobały.
eVka 21:46, 06 maj 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

Lubię takie galerie handlowe
Tam w Radkowie to duża szkółka musi byc, bo mają też swoją stronę i sprzedaż internetową, kojarzę przeglądałam kiedyś ofertę.

Oj studnia bez dna, potwierdzić muszę

Oj ja takie galerie to lubię najbardziej

Radków jest cudowny i miejscowość i szkółka Grochowskich. Bardzo miłe młode małżeństwo, pełne pasji, rozmawiające z każdym klientem. Mają wspaniały ogród pokazowy Nie mogę wprost się doczekać ponownej wizyty u nich.
eVka 21:49, 06 maj 2019

Zana napisał(a)
Boooszsze ileż tu pisaniny. Ale przynajmniej wiem, że kora z LM jest ok. I znowu szalejesz zakupowo.

Nie wiem czy do róż można stosować metalowe kratki, ale Ty masz ogród do którego bardziej by mi pasowały takie, nie drewniane:

https://sadzawka.pl/podpory_do_pnaczy

No ale skoro masz już kupione to pewnie nie będą Ci się podobały.

Aniu, masz całkowitą rację, dużo bardziej pasują metalowe kratki, nawet patrzyłam na te linkowane przez Ciebie. Jednak obudowy pojemników na śmieci robiłam z wzmacnianych drewnianych kratek angielskich i tak mi się spodobały, że na róże kupiłam drewniane Ocieplą trochę zimnoszare jasne ściany garażu, jak dojdą czerwone ościeżnice okien już to drewno będzie bardziej pasować
Zana 21:51, 06 maj 2019

A to fakt.
kaz742011 21:53, 06 maj 2019

Będziesz czymś róże podsadzać czy zostawiasz solo?
Magleska 21:56, 06 maj 2019

Ewa kilka dni mnie nie było ,a tu tyle postów natrzaskane poczytałam troszkę ,bardziej obrazki przeleciałam ....
Ale mniej więcej jestem na bieżąco .....fajnie z różami przy garażu będzie ..

..

I ślicznie u Ciebie .....u mnie zarośnięte i zachwaszczone ....mam nadzieję ,że w środę ogarnę
eVka 22:06, 06 maj 2019

Zana napisał(a)
A to fakt.

I jeszcze lada dzień będziemy kłaść podest tarasowy przy rabacie owocowej, w lecie na basen, wiosną i jesienią palenisko a'la wok właśnie z drewnianych desek:

Więc kolejny drewniany element, niewiele ich ale jednak są
O tu będzie, tam gdzie goły placyk przy skrzyni z truskawkami:

Zainspirowałam się podestem tarasowym Jana z ogrodu 'Chashitsu', też ma na nim basen lub palenisko i pięknie to wygląda.
Zana 22:17, 06 maj 2019

Bardzo fajny taki podest. Elementy drewniane zdecydowanie dodają uroku ogrodowi.