Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:29, 07 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

Tak szałwia zamówiona. I do tego gaura . Jeszcze jeżówki może tam upchnę. Ale zobaczę jak z miejscem będzie.

Ooo, gaurę tez sobie kupię ale już nie w tym miesiącu, bo przegiełam z zakupami jak zawsze a tak samą gaure kupowac jakoś mało więc pewnie dołożyłabym inne bylinki i stówka by poszła
Piękna rabata Ci się szykuje!
kasiab 09:30, 07 maj 2019

Ewo to i u mnie na osiedlu moda na zakładanie z firmą... Wszystko fajnie efekt wow który jest według inwestorów na już. Ale ceny mnie zabijają tak naprawdę za nic... Ludzie u nas zachwycają się że firma przyjeżdża przeora pod trawnik wsadzi mikro tuje wzdłuż ogrodzenia, wysieje trawkę i na froncie robi okrąg a w nim sądzi 1 świerk srebrny i 3 wierzby hakuro... Koniec koszt 25tys zł....
kasiab 09:31, 07 maj 2019

Aaaa no i przyjeżdżają i dbają o przyszłą trawę i robią pierwsze koszenie, zostawiają zalecenia jak dbać czym nawozić i co ile.
eVka 09:32, 07 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

U Joli to mi się wszystko podoba
Jeszcze się nie orientowałam,bo to jeszcze nie ten czas...
Ale też tak myślę,ze wymurowanie samej ścianki to nieduży koszt..tylko najwięcej kosztuje wylewka,pompa itp.

Dla mnie też nie do udżwignięcia...na samo spojrzenie,to widać ,ze to ogród luksusowy,na bogato...tyle topiarów z cisa, elementy wodne no i mega oczko wodne ...ogród Marzenie

Mi też

Ciekawa jestem, w wolnej chwili poczytam, lubie zgłębiać takie tematy

Ciekawa jestem jaki koszt takiego ogrodu, 70 tys ?
Wiolka5_7 09:38, 07 maj 2019

effka napisał(a)

Mi też

Ciekawa jestem, w wolnej chwili poczytam, lubie zgłębiać takie tematy

Ciekawa jestem jaki koszt takiego ogrodu, 70 tys ?

Nie mam pojęcia jaki koszt, ale na pewno grube tysiące
kaz742011 09:51, 07 maj 2019

effka napisał(a)

Ooo, gaurę tez sobie kupię ale już nie w tym miesiącu, bo przegiełam z zakupami jak zawsze a tak samą gaure kupowac jakoś mało więc pewnie dołożyłabym inne bylinki i stówka by poszła
Piękna rabata Ci się szykuje!

Wiem coś o tym. Niby nic mała rabata a pójdzie na nią lekko 3 stówki .
Makusia 10:03, 07 maj 2019

Ewa jak w ulu u Ciebie
Dobrze, że na telefonie śledziłam, bo można się zgubić
eVka 10:07, 07 maj 2019

Wani napisał(a)
Haha, Ewka...a ja czasem marzę o takiej firmie Pokopałam 20 min i leci ze mnie już, musiałam przerwę zrobić. A tak bym sobie siedziała z kawką na tarasie i podziwiała ogród
Derenie kupiłam satomi i teutonia. Przy okazji zakochałam się w grabowym (chyba) żywopłocie i wiązie camperdownii. Jeszcze szałwie i czosnki przywiozłam na rabatę koło tarasu. Za miesiąc dosadzę ostnice (teraz nie ma). Nałąduję telefon to zrobię zdjęcia i wstawię u siebie. Będę potrzebowała pomocy z rabatą z umbrami

Wiesz co ja wziełam firmę do przekopania ogródka i przerobienia ziemi pod trawnik, chociaż sporo też sama kopałam, całe upalne lato 2017r. Sianie, sadzenie, przesadzanie i cała reszta to już sama. Rzeczywiśce warto do tych grubych prac jakiegoś chłopa wziąść bo samej ciężko.

Oba derenie przepiękne, mają bardzo ładne kwiatki i formę drzewka. Chciałabym znaleźc dla nich gdzieś miejsce ale gdzie...
Grabowy żywopłot mam tuz za panelowym siatkowym ogrodzeniem, więc prawie jakbym sama miała, bardzo ładny, choć moim zdaniem za mało go tną, więc wolno się zagęszcza,
Rób u siebie Pamietam jak kiedyś nawet patrzec nie chciałam na liściaste żywopłoty, tylko szmaragdy i cisy mi się podobały a teraz liściaste wg mnie najładniejsze

A wiąza Camperdownii prawie ostatnio kupiłam, bardzo ładny wysoko szczepiony:

Rób fotki, ciekawa jestem
eVka 10:57, 07 maj 2019

kasiab napisał(a)
Ewo to i u mnie na osiedlu moda na zakładanie z firmą... Wszystko fajnie efekt wow który jest według inwestorów na już. Ale ceny mnie zabijają tak naprawdę za nic... Ludzie u nas zachwycają się że firma przyjeżdża przeora pod trawnik wsadzi mikro tuje wzdłuż ogrodzenia, wysieje trawkę i na froncie robi okrąg a w nim sądzi 1 świerk srebrny i 3 wierzby hakuro... Koniec koszt 25tys zł....

Dokładnie, takie są koszty niedużego ogrodu tego typu, takie Danusiowe cacko pewnie 3x droższy ale w tym przypadku warto.

Jednak moje 340m2 rabat i 160 m2 trawnika dużo łatwiej i założyć i utrzymać niż takie 1000-2000 m2 jak wielu ludzi ma.
eVka 10:57, 07 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Nie mam pojęcia jaki koszt, ale na pewno grube tysiące

Oj tak