Tak tak, już się doczekać nie mogę. Róże przyjdą za dwa dni, kratki drewniane na róże przyjechały dzisiaj razem z korą. Muszę je zamontować na drewnianych dystansach do ściany, żeby łatwiej było przeplatać pędy róż.
Takie zwyklaki wybrałam
Co do podłoża, muszę zakupić glinę, bo niestety nie mam a przy garażu jest grys na podkładzie z tłucznia... Usunę te kamole pół metra w dół i wysypię żyzną ziemią do róż zmieszane z ogrodową, obornikiem i glinką.
W. Old Hall - wspólne gusty jak widzę Nie tylko dereniowe
Moje trzy siedzą od jesieni w ziemi po zachodniej stronie tarasu - coś narazie wolno się zbierają
Będę je prowadzić na linkach.
Mój Em najpierw przekopał całą rabatę a potem wykopał doły na pół metra. Tam wsypałam "kurzaka". Potem na to glina z dołków przekopana z ziemią z worka. W to sadziłam. Takie dostałam zalecenia w szkółce gdzie róże kupowałam. Zobaczymy jak to zadziała .
Haniu, może nie pamiętasz ale to Ty mi ją polecilaś Stwierdziłam, że mi jej jednak szkoda w te kamienie sadzić i kupiłam twardzielki New Dawn Austinki będę prowadzić w kolumnach metalowych na przeciwko garażu przy różance.
Tylko one częściowo będą rosły w dołku a częściowo w donicy wyniesione nad poziom grysu. Warunki raczej średnie, bo jednak grys wokół.
Tu gdzie te różowe strzałki: