Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:05, 06 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Szalona . New Dawn chyba wielkie rosną. No i kolczaste, nie będą przeszkadzać we wchodzeniu do garażu?

Wiesz co, maja tam mnóstwo miejsca bo na szerokość 2,5 m i na wysokość 4 m. Mogą się rozrastać A jak będą przeszkadzać to będę ciachać

A ja własne u Ciebie siedze i czytam
kaz742011 18:50, 06 maj 2019

effka napisał(a)
Właśnie zamówiłam kolejne róże, tym razem klasyki, pnące New Dawn. Stwierdziłam, że szkoda mi Austinek Walletron Old Hall na takie niepewne miejsce jakim jest garaż a raczej "warunki glebowe" jakie tam są i dam tam twardziele New Dawn.
Austinki poszły na zakończenie różanki na wjazdowej. Będą się piąć po kolumnach

U Ciebie też obsadzanie garażu różami się szykuje .
Ja mam ponoć warunki dla róż idealne. Glina jak się patrzy .
eVka 20:15, 06 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

U Ciebie też obsadzanie garażu różami się szykuje .
Ja mam ponoć warunki dla róż idealne. Glina jak się patrzy .

Tak tak, już się doczekać nie mogę. Róże przyjdą za dwa dni, kratki drewniane na róże przyjechały dzisiaj razem z korą. Muszę je zamontować na drewnianych dystansach do ściany, żeby łatwiej było przeplatać pędy róż.
Takie zwyklaki wybrałam

Co do podłoża, muszę zakupić glinę, bo niestety nie mam a przy garażu jest grys na podkładzie z tłucznia... Usunę te kamole pół metra w dół i wysypię żyzną ziemią do róż zmieszane z ogrodową, obornikiem i glinką.
Sima 20:46, 06 maj 2019

effka napisał(a)
Właśnie zamówiłam kolejne róże, tym razem klasyki, pnące New Dawn. Stwierdziłam, że szkoda mi Austinek Walletron Old Hall na takie niepewne miejsce jakim jest garaż a raczej "warunki glebowe" jakie tam są i dam tam twardziele New Dawn.
Austinki poszły na zakończenie różanki na wjazdowej. Będą się piąć po kolumnach

W. Old Hall - wspólne gusty jak widzę Nie tylko dereniowe
Moje trzy siedzą od jesieni w ziemi po zachodniej stronie tarasu - coś narazie wolno się zbierają
Będę je prowadzić na linkach.
kaz742011 20:58, 06 maj 2019

effka napisał(a)

Tak tak, już się doczekać nie mogę. Róże przyjdą za dwa dni, kratki drewniane na róże przyjechały dzisiaj razem z korą. Muszę je zamontować na drewnianych dystansach do ściany, żeby łatwiej było przeplatać pędy róż.
Takie zwyklaki wybrałam

Co do podłoża, muszę zakupić glinę, bo niestety nie mam a przy garażu jest grys na podkładzie z tłucznia... Usunę te kamole pół metra w dół i wysypię żyzną ziemią do róż zmieszane z ogrodową, obornikiem i glinką.

Mój Em najpierw przekopał całą rabatę a potem wykopał doły na pół metra. Tam wsypałam "kurzaka". Potem na to glina z dołków przekopana z ziemią z worka. W to sadziłam. Takie dostałam zalecenia w szkółce gdzie róże kupowałam. Zobaczymy jak to zadziała .
eVka 21:02, 06 maj 2019

Sima napisał(a)

W. Old Hall - wspólne gusty jak widzę Nie tylko dereniowe
Moje trzy siedzą od jesieni w ziemi po zachodniej stronie tarasu - coś narazie wolno się zbierają
Będę je prowadzić na linkach.

Haniu, może nie pamiętasz ale to Ty mi ją polecilaś Stwierdziłam, że mi jej jednak szkoda w te kamienie sadzić i kupiłam twardzielki New Dawn Austinki będę prowadzić w kolumnach metalowych na przeciwko garażu przy różance.
eVka 21:03, 06 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

Mój Em najpierw przekopał całą rabatę a potem wykopał doły na pół metra. Tam wsypałam "kurzaka". Potem na to glina z dołków przekopana z ziemią z worka. W to sadziłam. Takie dostałam zalecenia w szkółce gdzie róże kupowałam. Zobaczymy jak to zadziała .

Robię podobnie, tylko zamiast kurzaka daję odbiornik koński albo tysięcy.
kaz742011 21:06, 06 maj 2019

Czyli powinno być o.k. .
eVka 21:19, 06 maj 2019

kaz742011 napisał(a)
Czyli powinno być o.k. .

Tylko one częściowo będą rosły w dołku a częściowo w donicy wyniesione nad poziom grysu. Warunki raczej średnie, bo jednak grys wokół.
Tu gdzie te różowe strzałki:
Sima 21:25, 06 maj 2019

effka napisał(a)

Haniu, może nie pamiętasz ale to Ty mi ją polecilaś Stwierdziłam, że mi jej jednak szkoda w te kamienie sadzić i kupiłam twardzielki New Dawn Austinki będę prowadzić w kolumnach metalowych na przeciwko garażu przy różance.

Pamiętam ale wiesz jak to jest z radami ostatecznie zawsze wybiera właściciel ogrodu