Ewa, świetny masz widok z leżaka. I że to dwa lata? to szok trawnik miodzio w tych warunkach cieplarnianych jakie mamy. Dzisiaj byłam we Wrocku to jak jechałam przez miasto termometr w aucie pokazywał przez moment 38. Betony to jednak grzeją
Dziękuję Uwielbiam ten widok, no i jeszcze widok z tarasu na Doorenbosy
Tak ta część ogrodu ma dwa lata równiutko ale większość roślin sadziłam w zeszłym roku. Metry sześcienne wody leję na murawę, dzięki temu jako tako wygląda.
Następnym razem jak będziesz we Wrocławiu, pisz priva, spotkamy się u mnie.
Dzisiaj było piekiełko, teraz kropi deszczyk i wieje, jest mega przyjemnie
Pięknie podlało, urwanie chmury było i cały czas leje Podlewanie na kilka dni mam z głowy! Tym bardziej, że kolejne dni mają być burzowe. Przydałoby się już teraz beczki do deszczówki.
Super! Aż mu szkoda, że nic nie zebrałam bo lało ostro. Spora pusta doniczka stojąca przy garażu zapelniona cała wodą tylko z opadów, nie z rynny. 1 sierpnia rusza program dofinansowania odzysku deszczówki, ciekawa jestem jakie będą wymagania i zasady. Chcę kupić kilka pojemników na deszczówkę i założyć ogród deszczowy.
Ewa
Zaglądam na bieżąco
Fajnie macie z tym dofinansowaniem ,u nas chyba nie ma ....
Ciekawi mnie ten ogród deszczowy .....hmmm....pojemniki podłączone do rynien i co jeszcze ?
Chyba muszę w cierpliwość się uzbroić - nie mam pojęcia ,jak taki ogród deszczowy wygląda
My też będziemy się dowiadywać czy w naszym powiecie też będzie taki program, bo my nawet pod powiat wrocławski się już nie załapujemy. Myślę jednak, że tak czy siak to będzie tylko kwestia czasu. Nie ma co się czarować, klimat się zmienia i trzeba się do tego dostosować. W najnowszym Działkowcu jest artykuł własnie o tym, jakie zmiany najprawdopodobniej czekają ogrodnictwo w najbliższych latach i są tam również wspominane ogrody deszczowe. Chcemy wkopać duży zbiornik na deszczówkę, tylko głowimy się jak, bo w miejsce, które byłoby idealne, koparka nie wjedzie .