Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:08, 04 sie 2019

Iwonka napisał(a)

Jak dla mnie LILIJKA w paseczki najpiękniejsza

Kolejny mój obiekt westchnień to twój ogródek Jestem zachwycona stworzonymi rabatami, zakątkami i doborem roślin. Jest ich dużo, kolorowo, ale stanowią spójną całość. Wszystko przepięknie ci rośnie. A z każdego kącika do siedzenia widać śliczną kompozycję Wyciągnę kiedyś moje małopolskie muszkieterki i wprosimy się na podziwianie i ogrodowe ploteczki

Lilijka w paseczki istotnie najsłodsza A lilie pokochałam totalnie, są tak piękne aczkolwiek ich zapach toleruję tylko w ogrodzie.

Kochane muszkieterki wpadajcie do mnie kiedy chcecie Mój ogród stoi otworem dla każdego

Bardzo Ci dziękuję za pochwały, jak właścicielka pięknego dojrzałego ogrodu prawo takie komplementy to aż się rumienię
eVka 15:19, 04 sie 2019

Iwonka napisał(a)

Ewcia znając twój talent do roślin będziesz wyskubywać na pewno Ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli idzie o siew. Z kilku werben posadzonych rok temu wzeszła jedna lichota U ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach więc eksperymentuj kochana

Też pękłabym z dumy patrząc na takie dzieło ukochanego dziecka Dziewczyny nie próżnowały, fajnie, że aktywnie spędzają czas i chce im się bawić w tak pożyteczne zabawy Córcia ma zdolna mamuśkę i chłonie wszystko co robisz Efcia Jest nadzieja na pomocnika i tylko się cieszyć.
Jak tak padłam ostatnio, ale ze śmiechu. Wykopałam tulipanowca z koroną o średnicy jak nic ze 3 metry, a pień ze dwa na wysokość. Syn kieruje taczkami, ja trzymam drzewo, żeby nie fikło. Jedziemy moim wąwozem wzdłuż oczka, a na podjeździe mina kuzyna dosłownie bezcenna... Z jego perspektywy było widać, że drzewo...idzie. Tak sobie samo idzie na spacer Facet zgłupiał o co chodzi, my za chwilę wyłoniliśmy się, dowieźliśmy drzewo na miejsce, wrzucili w dziurę i dopiero wtedy miałam możliwość położyć się na trawie i ryczeć ze śmiechu. Scena jak z Makbeta, las idzie Kuzynowi szczęka opadła, a ja dosłownie ryczałam ze śmiechu.
Wkrótce pewnie będę ryczeć ale z własnej głupoty i rozpaczy jak to moje sierpniowe przesadzanie skończy się fiaskiem

Widzisz, ponoć werbena się wysiewa tylko na dobre dla niej podłoże, np. właśnie na spoiny w kostce Wysiadłam wiosną na rabacie w korze dwa opakowania nasiona i wzeszła uwaga: cała jedna sadzonka! Tak jak u Ciebie. Jest śliczna ale sama jedna. Na szczęście forumka obdaruje mnie sadzonkami z czego niezmiernie się cieszę. Posadzę na wjazdowej w gaiku brzozowym wśród czarnuszkę i mikołajków a kilka do balii

Córa zaczyna łapać bakcyla, wczoraj znów byłyśmy na zakupach do jej ogródka. Sadzi, plewi, podlewa i w kółka gada o roślinach, ale się cieszę!

Historia z kroczącym drzewem czadowa!!! Ale musiał mieć minę!!!! Ehhehehehe Będziesz miała anegdotę ogrodową na lata. Właśnie ja eMkowi opowiadałam, uśmialiśmy się
Oby drzewo przeżyło, podlewaj dużo.

Buziaczki Iwonko, pozdrawiamy z ZOO

Wendy79 15:36, 04 sie 2019

ZOO? Fajnie, też się wybieramy w tym miesiącu, bo ostatni raz byłam jeszcze za poprzedniego dyrektorstwa, więc dużo zmian do obejrzenia przede mną. Dużo ludzi?
A krokosmie i trytomy mam z tego samego źródła. Nie mogłam im się oprzeć
eVka 16:39, 04 sie 2019

Wendy79 napisał(a)
ZOO? Fajnie, też się wybieramy w tym miesiącu, bo ostatni raz byłam jeszcze za poprzedniego dyrektorstwa, więc dużo zmian do obejrzenia przede mną. Dużo ludzi?
A krokosmie i trytomy mam z tego samego źródła. Nie mogłam im się oprzeć
Meeeega polecam. Jesteśmy co 2 lata i za każdym razem coś nowego. Afrykanarium-oceanariumm powala. Rekiny, wielkie plaszczki, meduzy. Suuuper
Ludzi mnóstwo w weekendy więc polecam w tygodniu.
Krokosmie i trytomy wspaniałe, w połączeniu z delikatnymi kłosami prosa wyglądają mega egzotycznie
nicol21 17:11, 04 sie 2019

Taras i leżaki - extra! nic tylko odpoczywać i podziwiać
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 17:37, 04 sie 2019

nicol21 napisał(a)
Taras i leżaki - extra! nic tylko odpoczywać i podziwiać

Dzięki ostatnio odpoczywam, w końcu. Roboty w ogrodzie mało, kupiłam wczoraj niski stolik do kompletu do leżaków, latte, ciasteczko i jest Relax
mrokasia 10:20, 05 sie 2019

Ewcia, pokaż te shuttersy .
eVka 10:27, 05 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Ewcia, pokaż te shuttersy .

Dzisiaj będę malowac drogą stronę to obfocę. To są takie.
Pomalowane będą na taki kolor.
Zakrecona 11:47, 05 sie 2019

Zoo, ja już byłam tak dawno, też muszę się wybrać
mrokasia 11:52, 05 sie 2019

effka napisał(a)

Dzisiaj będę malowac drogą stronę to obfocę. To są takie.
Pomalowane będą na taki kolor.

Baaardzo jestem ciekawa efektu końcowego. Bardzo ładny kolorek .