Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:11, 09 sie 2019

anna_t napisał(a)
Phantom piękna hortka tej drugiej nie znam
Taki spokojny ten kolor bardzo ale efekt będzie jak zawisna. Czekam

Phantom przebarwia się na bardzo delikatny róż natomiast Fraise Melba (nazwa pochodzi od deseru z bita śmietana i tryskawkami - MNIAM!) zienia kolor na biel przechodzącą w mocny truskawkowy do tego dosadzę dwie hortki Limki. Będzie kolorowo na rodkowej wjazdowej Ja jednak zdecydownie potrzebuję koloru na rabatach (normalnie chyba się starzeję idąc w pstrokate rabaty )
Kolor jest stonowany, granat borówkowy, na fokach wyszedł ciemniejszy niż jest w rzeczywistości ale na tle prawie białego garaży będzie świecił Oj od soboty rano będę gonić moich chłopaków do montażu!!! Stanę nad nimi z wiertarką, włączę i nie dam spać!
Pozdrawiam!
eVka 09:17, 09 sie 2019

Katte napisał(a)
Cześć , pięknie tu u Ciebie .... jestem dopiero na przedbiegach swojej ogrodowej przygody ale lubię takie ogrody jak Twoje, choć mój będzie całkiem z „innej bajki”
Pozdrawiam

Cześć Kasia! Jak fajnie, że nowa ogrodowiczanka do mnie zawitała! Zerknęłam na szybko na Twój ogródek i widzę, że styl preriowy - SUPER!!! Bardzo mi się podoba takie założenie, byłaś może u Grochowskich w Radkowie, to po drugiej stronie Polski w stosunku do Ciebie ale warto się wybrac jak jeszcze nie byłaś. Oni właśnie mają część ogrodu w stylu preriowym.
Cieszę się, że Ci się podoba!
Macham i lecę czytać do Ciebie
eVka 09:21, 09 sie 2019

Margerytka40 napisał(a)
Phantom mogę polecić, one stoją sztywno. Już nie mogę się doczekać tych okiennic jak zawisną

Super, czyli to był dobry wybór, mimo, że tak spontaniczny Trafiłam akurat na dostawę hortek i miałam do wyboru do koloru (no dobra nie było strong anabell, tylko zwykłe), małe, średnie, wielkie, zwykłe, na pniu, szał hortensjowy Jak tu się nie skusić
Ja też nie mogę się doczekać okiennic. Powiem Ci, że mój "koszmarek" zaczyna świetnie wyglądać, do tego stpnia, że mój dom przy nim robi się nijaki, więc czas na malowanie i odświeżenie detali, nie mówiąc o domu rodziców, który ciągle bez elewacji (istniejące pamięta jeszcze lata 80-te...) ale to też wkrótce się zmieni
eVka 09:52, 09 sie 2019

Zana napisał(a)

Z tego ujęcia pasują idealnie do parasola.
No bardzo jestem ciekawa efektu po zainstalowaniu. Chyba dobrze, że taki spokojny kolor, dobrze się skomponuje z roślinami.
Ależ masz cudne te hortensje w tle.
I w ogóle Ewuś, oglądałam wcześniejsze fotki kilka dni temu (alem padnięta była i nic nie napisałam), to to jest nie do uwierzenia, że to dwuletni ogród. Pięknie.

Rzeczywiście, co pokazuje, jak bardzo zdjęcia przekłamuja kolory, bo parasola jest szary a okiennice granatowe bez żadnego tonu szarości Tak, kolor idealny dla mnie. Ładnie wygląda z różami New Dawn, które będą rozpięte na garażu na granatowych kratkach.
Hortensji mam tak dużo, że chyba powinnam wystąpić z petycją o Danusi o zmianę tytułu wątku na hortensjowy ogród Ale co poradzę jak one takie cudne i bezproblemowe! Szukałam Strong Anabelle, bo chciałam od Ciebieodgapić ale nie było.
Dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa uznania! Powiem Ci, że mój ogródeczek tak mnie cieszy, że czasami jak tak sobie po nim chodzę, nie mogę uwierzyć, że jest mój i że ja w sumie sama to sprawiłam Naprawdę warto byo i pieniędzy i czasu!
Buziaki!!!
eVka 09:54, 09 sie 2019

Kasiolaaa napisał(a)
piekne te twoje okiennice nie wspominajac o zadbanym soczyscie zielonym trawniku

Kasiulka, dziękuję! Trawniczek wczoraj kosiłam, jest teraz równiutki i soczyście zielony, biegam po nim na boso i kładę się na trawie
Nie miałam kiedy go skosić bo codziennie padało i w sumie prawie 2 tygodnie czekał na kosiarkę.
eVka 09:54, 09 sie 2019

Magleska napisał(a)
Świetny ten kolorek, będzie super

Dzięki Madziu! Po zamontowaniu nie omieszkam zrobić pełnej sesji zdjęciowej
eVka 10:01, 09 sie 2019

Iwonka napisał(a)

O Fraise Melba nie słyszałam, ale wygląda jak siostra Vanilki Natomiast Phantom mam u siebie od... 3 tygodni Miały być anabelki, ale że wszędzie stacjonarnie ich brak, nagle zmieniłam koncepcję i kupiłam 3 sztuki zastępstwa. Docelowo brakuje mi jeszcze jednej, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Myślę, że to dobry wybór. Hortensjada czyli Bożenka zawsze chwaliła phantom, jako jedną z odmian która jest niezawodna. Chociaż nie ukrywam, że kusi mnie też Polar bear, mniej się przebarwia na różowo. A anabelki i tak kupię, w nowej koncepcji mam dla nich jeszcze lepszą miejscówkę, bo nieco zacienioną. Ach te koncepcje, oszaleć można

Własnie też nigdy o nich nie słyszałam ale wygooglowałam w sklepie i zachwycił mnie ich kolor:

O fajnie, że masz Phantomy, będziemy sobie porównywać U mnie Anabelki są ale nie ma Strong a tylko te wchodziły w rachubę. Wpadaj do mnie po Phantoma, sporo było w sklepie Duże krzaki po 34 zł.
Polar Bear bardzo fajne, mam trzy krzaczki. Są na począku podobne do Limek ale mają bardziej wiotkie pędy. Potem inaczej się przebarwiają.

Nie boisz się pokładania Anabelek?
eVka 10:01, 09 sie 2019

Iwonka napisał(a)
Zapomniałam o okiennicach napisać, kolor CUDOWNY

DZIĘKUJĘ!
eVka 10:02, 09 sie 2019

Kasiolaaa napisał(a)
ja mam hortensje phantom juz 4 sezon chyba moje ulubione wielkie glowy sztywne pedy uwielbiam ❤

Kasia, mega!!! Całe szczęście, że coś mnie tknęło i pojechałam do ogrodniczego! Dzięki nim rodkowisko ożyje latem, bo na razie smutno zielono nijako. Za to wiosną je uwielbiam!
Zakrecona 10:45, 09 sie 2019

Ekstra kolorek, trawka miodzio , poleżałabym na takiej.