Super, wiesz, że nie wiedziałam, że one się wysiewają. Bedę teraz uważnie patrzeć na siewki wokół.
Apropos siewek, cieszę się, bo wysiały mi się rozplenice Hameln. Sporo dużych siewek będzie na kolejne rabatki.
ja też nie wiedziałam, dopóki w zeszłym roku znalazłam jakieś dziwne trawki, nie pasowało mi to na chwast, bo były szorstkie i z białym paskiem - i chyba dobrze, że zostawiłam - zobaczę jakie to jeszcze wyrosnie, ale chyba już duzo wyższe nie będzie, bo już kłosują i pasują mi własnie na Adagio i tym sposobem mam kilka dodatkowych trawek za darmo
bo mam jeszcze ML ale on nie kłosował mi jeszcze ani razu - więc te siewki nie mogły byc z niego
Super, fajnie, że ten miskant stał się tak popularny bo jest wart sadzenia go w ogrodach. Chcesz trawiastą rabatę a może jeszcze pomiędzy rozplecnice wsadź rozchodniki Twoje z zeszłego roku rosną u mnie wspaniale!
Fajowo, ja dopiero uczę się rozpoznawać siewki i nie wyrywam dopóki nie jetem pewna że to ne chwast. Dzięki temu mam wiele roślin w ogrodzie, które trafiły do niego przypadkiem (z doniczek przyniesione z inną rośliną, z ziemią etc). Sprawiają mi wiele radości