Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

reni 21:20, 16 maj 2013

A ja właśnie zastanawiam się nad kupnem kaliny
anula_wn 21:34, 16 maj 2013

Reni, kup ! niezależnie od jej mało atrakcyjnego wyglądu, zapach powala!
nooo takie jest moje zdanie.... ale może jest masa innych roślin, pięniejszych !

ja np. posaiał dzisiaj maciejkę, w grunt, w pobliżu miejsc gdzie siadam - ot tak, aby mieć zapach, bo mało atrakcyjna jest, ale jak pachnie !!!
reni 21:37, 16 maj 2013

anula_wn napisał(a)
Reni, kup ! niezależnie od jej mało atrakcyjnego wyglądu, zapach powala!
nooo takie jest moje zdanie.... ale może jest masa innych roślin, pięniejszych !

ja np. posaiał dzisiaj maciejkę, w grunt, w pobliżu miejsc gdzie siadam - ot tak, aby mieć zapach, bo mało atrakcyjna jest, ale jak pachnie !!!

Anula tak się waham nad tą kaliną, ale chyba będzie zakup... ja w tamtym roku posiałam maciejkę na wiejskim zapach roznosił się po ogrodzie
anula_wn 21:44, 16 maj 2013

maciejkę miałam w zeszłym roku w skrzyniach na tarasie, ale słabo wygladała...choć wieczorem miło było posiedzieć, bo zapach cudny . Tym razem dałam w rabaty, pomiędzy horti i inne rośliny, powinna zniknąć, a zapach zostanie

a kalina....musisz zdecydować sama, mnie oczarował jej zapach, nie umiałam się oprzeć....
Loosiuu 21:50, 16 maj 2013

Kalina faktycznie pięknie pachnie, ale trzeba uważać na mszyce, bo ją uwielbiają U siebie mam koralową i przez pierwsze dwa lata musiałem pryskać. Teraz się już nie pojawiają
anula_wn 21:52, 16 maj 2013

wiem Filip, wiem ! w zeszłym roku ją dopadły ! lubią też jaśmin (oprócz róz )
dzięki za przypomnienie, bo jej nie opryskałam.....
reni 21:54, 16 maj 2013

Właśnie myślałam o koralowej bo i zapach ale te kwiaty kule najbardziej mi się podobają
Mala_Mi 21:58, 16 maj 2013

ANulka, a ja mam piękna kalinę... tylko nie pachnie.. i jestem rozczarowana... WIec brzydko zazdraszczam....
Madzenka 22:53, 16 maj 2013

Też uwielbiam kalinę za te białe pompony... Moja nie pachnie.... Chyba.... Jutro powącham
malwes 22:55, 16 maj 2013

Ja też się długo wahałam nad kaliną. Chwilowo (jeszcze) nie mam, ale kto wie. W tym roku wsadziłam jaśminowce i bzy. Malutkie, ale pewnie szybko urosną.

Mam maciejkę - zamierzam jak najszybciej wysiać. Też uwielbiam jej zapach. Spróbuję dać w skrzynki i do gruntu. I groszek pachnący...i nasturcję może (tak mi dzieciństwo przypomina. No i nie przepadam za pomarańczowym kolorem ale za to mam ochotę ją dorzucać do sałatek i zup )