Reni, kup ! niezależnie od jej mało atrakcyjnego wyglądu, zapach powala!
nooo takie jest moje zdanie.... ale może jest masa innych roślin, pięniejszych !
ja np. posaiał dzisiaj maciejkę, w grunt, w pobliżu miejsc gdzie siadam - ot tak, aby mieć zapach, bo mało atrakcyjna jest, ale jak pachnie !!!
maciejkę miałam w zeszłym roku w skrzyniach na tarasie, ale słabo wygladała...choć wieczorem miło było posiedzieć, bo zapach cudny . Tym razem dałam w rabaty, pomiędzy horti i inne rośliny, powinna zniknąć, a zapach zostanie
a kalina....musisz zdecydować sama, mnie oczarował jej zapach, nie umiałam się oprzeć....
Kalina faktycznie pięknie pachnie, ale trzeba uważać na mszyce, bo ją uwielbiają U siebie mam koralową i przez pierwsze dwa lata musiałem pryskać. Teraz się już nie pojawiają
Ja też się długo wahałam nad kaliną. Chwilowo (jeszcze) nie mam, ale kto wie. W tym roku wsadziłam jaśminowce i bzy. Malutkie, ale pewnie szybko urosną.
Mam maciejkę - zamierzam jak najszybciej wysiać. Też uwielbiam jej zapach. Spróbuję dać w skrzynki i do gruntu. I groszek pachnący...i nasturcję może (tak mi dzieciństwo przypomina. No i nie przepadam za pomarańczowym kolorem ale za to mam ochotę ją dorzucać do sałatek i zup )