Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 00:04, 09 sie 2017

Margarete napisał(a)
Fajna wizyta w świetnym miejscu i z świetnymi ludźmi to czego chcieć więcej i do tego słoneczna pogoda, lato...ehh nic tylko marzyć o takim spotkaniu.

Ja byłam u Ani w ogrodzie z łódzką grupą chyba że trzy lata temu...ale do dziś wspominam cały nasz wyjazd, pamiętam każdy szczegół z Aniu z twojego ogrodu i nawet smak nalewek pamiętam... . No i nasz wypad wspólny z Tobą i Madzią do Rzeszowa, pokaz fontann. te śmiechy na deptaku obok Nalepy, te foty, i tego wesołego fotografa, ten spacer po rynku, to nocne zwiedzanie "białego ogrodu" w centrum miasta i zdziwienie pana który nas tam wpuszczał - że przecież niczego po ciemku nie widać, ten smak tostów rano na śniadanie, wreszcie te moje siniaki na tyłku.....same fajne wspomnienia
Buziaki!

Ogród widziany oczami dziewczyn jeszcze piękniejszy.

No to trzeba się umówić na tego derenia eMuś zawsze powtarza, że łodzianki zapraszaj.. nawet co tydzień Też wspominam Was bardzo, bardzo miło... i to bez wazeliny.. jedno z najweselszych i najsympatyczniejszych spotkań. eMuś mój jest bardzo powściągliwy w opiniach, ale nawet on był w sposób bardzo widoczny zadowolony z waszego towarzystwa. Chociaż zastanawiam się czy szalę nie przeważyły te specjały kulinarne
Tym razem oprócz Bolestraszyc pokaże Wam Krasiczyn.. nie wiem dlaczego ale mam wielki sentyment do Krasiczyna.. chociaż może zaniedbany, ale ma to coś.. majestat drzew z historią.. Tydzień temu przejeżdżałam obok i pierwszy raz nie zajechałam na spacer ... rozsądek zwyciężył.. Lubię ten park..

A wesoły fotograf to Wojak Szwejk.. jeden ze stowarzyszenia Wojaka Szwejka
gierczusia 01:08, 09 sie 2017

Kuleee jak to fajnie oglądać fotki ogrodu, który się zna to jest niesamowite..kiedy wiesz , co tam jest za brzegiem zdjęcia
Ja widzę Aniu ,że masz bardzo intensywny ogrodowiskowo- wizytowy czas to jest super co nie ?? wiem ,żeś mega zapracowana, ale trichę odpoczynku i przyjemności tež się od życia należy ott co
Buziole gorące i ściskam
Ps..domek przeuroczy
mira 19:35, 09 sie 2017

Jak jestem w Rzeszowie to zawsze do ciebie zaglądam hehe teraz na dworcu czekam bo 80 min spóźniony brr i czytam i oglądam

Grunt to dobrze sobie urządzić ogród i tak masz a pielegnacja to juz inna bajka.

To musi bolec jak rośliny wypadają - daj listę to będzie informacja co slabe

A Rzeszów - patrzyłam dxis na zieleń miejską - gratulacje dla tej pani od zieleni
Kasiek 21:35, 09 sie 2017

I tu tez zostawie dla czytajacych i majacych ten problem

Tutaj dzialaja tym srodkiem plus pulapki.
https://www.amazon.de/gp/product/B00WMHRD5Y/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1638&creative=19454&creativeASIN=B00WMHRD5Y&linkCode=as2&tag=buchsbaumzuensler-21

Przetlumacz sobie, polecam
https://www.buchsbaumzuensler.net/bekaempfung/
Anitka 21:40, 09 sie 2017

Kasiek napisał(a)

https://www.amazon.de/gp/product/B00WMHRD5Y/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1638&creative=19454&creativeASIN=B00WMHRD5Y&linkCode=as2&tag=buchsbaumzuensler-21

Pozwoliłam sobie wrzucić tą informacje do wątku o tej ćmie stworzonym przez Danusie. Dziękuje za ta informacje w imieniu wszystkich walczących z ta ćmą, bezcenna
Mala_Mi 21:54, 09 sie 2017

Kasiek napisał(a)

Nie przetłumaczę sobie.. bo translator pisze głupoty, niestety nie jestem językowa
Kasiek 22:00, 09 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)

Nie przetłumaczę sobie.. bo translator pisze głupoty, niestety nie jestem językowa

Poproscie Ande, juz kiedys jakis tekst tlumaczyla i zrobila to swietnie. Ja bede dopiero w niedziele wolna...
Basilikum 07:24, 10 sie 2017

Aniu moge Ci przetlumaczyc
Iwk4 07:45, 10 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)

A z kim mam dyskutować????? Z laikami w kwestiach ogrodowych!! Z mamą mogę.. ale ona daleko...Reszta??? Popatrzyliby na mnie jak na debila co bredzi.. kwiatek to kwiatek, krzaczek to krzaczek.. Gąsienica to gąsienica ... Po cholerę zmieniać to czy tamto.. po cholerę sadzić by potem przy tym latać.

Aniu, dotknęłaś sedna problemu. Wczoraj sąsiadka mnie zawolała. Z zapytaniem, gdzie ma posadzić kupioną roslinę? Psa budę cgciała zacienić. Roślinki nie znałam, więc pytam się, co to za jedna? Ona nie wie, bo córcia karteczkę z nazwą wyrzuciła. Kiedy nalegałam, poszperały w śmieciach, znalazly nazwę ogolną. Poszukałysmy w Google informacje o roslince. Bylina do połcienia. Chciała w pełnym słońcu sadzić. Pytam się, czemu drzewa nie posadzi? Zacieni? Patrzyła zdziwiona. Wzięłam ją na 5 minut do mojego ogródka, by pokazać koncepcję nasadzeń. Nie zrozumiała. 5 minut wystarczyło, bym zrozumiała, ze jeszcze za wcześnie. Że dla niej ogród konczy się na pięciu bylinkach... A to, co jej pokazuję, to jakbym po chińsku mowiła
Anitka 08:01, 10 sie 2017

Basilikum napisał(a)
Aniu moge Ci przetlumaczyc

IzaBelko, bardzo prosimy o przetłumaczenie.