Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 22:13, 04 paź 2018

adkawi napisał(a)
Aniu widoczki z Twojego ogrodu jesienne bardzo mi się podobają.Bonzaje ful wypasik. No i nie ma tego złego ....jedne wywalisz inne posadzisz zawsze jakaś zmiana.

I o to chodzi... grunt nie wpaść w rutynę

A zmienność fajna jest

Pozdr. resztę i byle do weekendu.. zapowiadają pogodę może uda się coś posadzić ..

Acha i mam jeżówki moje do wydania dla chętnych ,ale odbiór tylko osobisty.
Mala_Mi 22:19, 04 paź 2018

Jola, Aga, Monia.. jesień jest piękna widokowo, ale nastraja pesymistycznie, nostalgicznie.. pokazuje jak czas ucieka.. jak odchodzą ci których kochaliśmy.. niedługo listopad.. nie lubię jesieni... po prostu zwyczajnie nie lubię.. jeszcze wrzesień , początek października jest ok, ale ta późna jesień... koszmarek.. już bardziej wolę zimę ..
Muszelka 22:38, 04 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)
Wczoraj rano... dziś już beznadziejnie ..ale za to podlewało...

Boskie światło na fotach!

Gosialuk 23:00, 04 paź 2018

Aniu co by nie mówić o ogrodzie, to ujęcia robisz bezbłędne. U ciebie te kolory aż świecą.
A co do reszty, to są rzeczy ważne i ważniejsze. I takie, na które wcale nie mamy wpływu. Jak to, że pada czy ja już padam.
Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 23:09, 04 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

Nie zależy mi na nim, wiec jak padnie to trudno.. cięcie przynajmniej 3 razy w roku, średnio 3 godziny... to mam cały dzień wolny. Szara pleśń też mu się wiosną przyplątała wiec wygląda niezbyt okazale..
Powinno się ciąć gdzieś do początku września.. ale .. jak sienie ma co się lubi, to się lubi co się ma.. jeszcze cisy wyrównam.. jak zdążę Na razie znów wygląda na przymrozek nocny.. wykopane bylinki leża od ponad tygodnia luzem, reszta niepodlana w doniczkach.. trudno taki rok...
Szukałam na necie kto klonuje ludzi ale nie znalazłam, wiec muszę trwać dalej w tym stanie.. i z drugiej strony się cieszę bo jest praca..
Trzeba sobie powiedzieć jasno i wyraźnie, pracochłonny i wielki ogród dla kobiety pracujacej w nienormowanym czasie pracy jest wyzwaniem które przerasta w każdym calu. Za nic puki się da nie wymienię ogrodu na mniejszy... ale muszę go zmienić na mniej pracochłonny.
Dzięki temu, że nie mam zupełnie czasu na ogród to mam full ekologiczny ogród.. wyjątek stanowią 4 opryski na ćmę bukszpanowa.. atak zero innej chemii, zero nawozów sztucznych i zero naturalnych ..

Dobra kłamałam.. ale to ostatnio modne.. raz nawożony trawnik i raz różaneczniki Sztucznymi nawozami.

Aniu najważniejsze, że praca jest Reszta jakoś to będzie i tyle.
Wiem, że chciałabyś mieć czas na wszystko i siły, ale jak się nie da to co poradzić.
Ekologia to plus tej całej sytuacji dla życia w Twoim ogrodzie....tego dobrego ...tego gorszego pewnie też, ale natura w modzie więc masz modny ogród i tyle
Zachwycam się właśnie przebarwieniami Twoich traw
Mala_Mi 23:23, 04 paź 2018

Gosialuk napisał(a)

A co do reszty, to są rzeczy ważne i ważniejsze. I takie, na które wcale nie mamy wpływu. Jak to, że pada czy ja już padam.
Pozdrawiam.

Ha, ha.. dokładnie tak czasami jest .. ale jutro piątek.. i w sobotę nie muszę skoro świt ... i to cieszy
dominika_ 15:54, 05 paź 2018

A jeszcze do tego wszystkiego powiem Wam kobiety, że najważniejsze jest zdrowie, a reszta się sama ułoży
Ja tam lubię oglądać Twoje zdjęcia bez względu na to, czy ogród jest dopieszczony, czy zachwaszczony, najważniejsze że jest i z tego trzeba się cieszyć
Doro19 17:54, 05 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)

Pozdr. resztę i byle do weekendu.. zapowiadają pogodę może uda się coś posadzić ..

Acha i mam jeżówki moje do wydania dla chętnych ,ale odbiór tylko osobisty.

Kusisz mię Ania - grunt nieprzygotowany co prawda, ale zastanawiam się czy nie brać jak dają...
Gosialuk 19:24, 05 paź 2018

Bierz, potem się będziesz martwić. Ja już od Ani tyle nabrałam, że teraz jesienią będę przekopywać, a na wiosnę przesadzać. Sama widziałaś, że jest tego trochę.
Aniu wszystko ładnie rośnie.
Mala_Mi 21:44, 05 paź 2018

Doro19 napisał(a)

Kusisz mię Ania - grunt nieprzygotowany co prawda, ale zastanawiam się czy nie brać jak dają...

Jak dają to brać, jak gonią uciekać ... tak zawsze moja mama mówiła