Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 09:16, 06 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciepłe myśli ślę i te czarne przeganiam. Madzia musi być dobrze innej myśli nie dopuszczaj na razie. Wiesz, że pozytywne nastawienie to podstawa......i Kto ci to mówi - moje dzieci powiedziały by , że pesymistka, ja się mam za realistkę
Potrzebę planowania rozumiem w pełni.

Dzięki Sylwia witaj w klubie realistycznych pesymistów cudowną mgłę miałaś u siebie wiosną będę obserwować mocno Twój warzywnik
Magleska 09:19, 06 lut 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Czyli te problemy nadal dają ci w kość?
Jestem z Tobą i uwierz mi jestem po nie mniejszym szoku...

Myśle ,że każdy ma jakiś swój Krzyż ..... niby taki ,że powinno się go móc udźwignąć ......
Jedynie ,że jeszcze ogród mnie odrywa od wszystkiego .....
Magleska 09:20, 06 lut 2018

AnkaK napisał(a)
Ja również rozumiem potrzebę planowania. Jak sobie tak podumam to mi się umysł resetuje od codzienności ☺

Dziękuję cieplutko cieszę się ,że rozumiesz
Magleska 09:41, 06 lut 2018

Toszka napisał(a)
Magdo, a czemu masz więcej nie pisać? Można sprawę przedyskutować, przespać się z nią, znowu pozmieniać plany, i znowu przespać się... toż to forum do tego służy, a nie tylko do wstawiania piknych zdjęć i piknych ujęć. Głowa do góry. Rozkminimy to. Każdą możliwą opcję obejrzymy nawet od korzeni... nie tylko z boków.
Bendzie dobrze psze Pani

bardzo bardzo Ci dziękuję za ten post
Tam powyżej odpisując Ci pokazałam ten kawałeczek który chcę zmienić , na którym nadziubdzialam drzeweczek mikrusich
Czy Twoim zdaniem z tej listy drzewuniek ,które posiadam da sie coś wybrać sensownego
Posiadam
8 szt maleństw wiśnie royal burgundy - szczepione coś ok 1,60 około ( ale ich możemy nie brać pod uwagę ,bo nie podobają mi się w tym miejscu - przy grafitowym płocie wyglądają smutno i ponuro ) mam na nie chwilowy pomysł na przedpłocie
1 dąb szczepiony na 2,20
1 migdałek trójklapowy szczepiony na ok 1,30
1 jabłoń royality szczepiona ok 1,50
1 złotokap ,
1 grab pendula szczepiony na wys ok 2,20 -2,30
1 metasekwoja
1 sosna ( nie znam odmiany )
1 jodła maleńka
1 świerk srebrny ( wąska odmiana - maleństwo też )
Kule buksowe - które chcę ,żeby zostały zatopione w trawkach
Taki pin jeszcze wczoraj znalazłam
https://pl.pinterest.com/pin/582090320560093868/
Jeśli za bardzo przynudzam ,albo masz mnie dość ,to po prostu napisz ,nie będę głowy Ci więcej zawracać
I jeszcze raz dziękuję z tymi soplami na głowie mi nadal zimno ( oczywiście żartuję )
Magleska 09:58, 06 lut 2018

DorKa napisał(a)
Madzia ja Twój zapęd doskonale rozumiem i nie widze powodów, żeby go stopować. Tym bardziej, że to to tylko burza mózgów a nie lista zakupów
Jeżeli tylko planowanie pozwala Ci się oderwać choć na chwilę od problemów ( a wierzę,że tak właśnie jest ) to dlaczego masz zwalniać ? Buziaki i powodzenia

Dziękuję dziękuję dziękuję cieszę sie ,że wiesz ,że to tylko plany ......łopaty jeszcze na strychu leżą
SlonecznyOgrod 11:22, 06 lut 2018

Magleska napisał(a)

Dziękuję cieplutko cieszę się ,że rozumiesz

Pewnie dlatego i ja uciekam do prac ogrodowych... i w ogóle wolę na dwór... bo to jest to co mi daje radosć.
Ale nie będę biadolić, tylko tak na pocieszenie Ci piszę.
Fajna babka jesteś taka energetyczna i tego też są plusy, bo nie ociągasz się po 2 miesiące z wsadzeniem np. cebulek tulipanów
Ściskam Cię babo kochana!
alis 18:57, 06 lut 2018

A sioo kłopoty i problemy
Na planowanie najlepszy okres teraz, sama swojego czasu trzaskałam projektami i coś z tego wynikło, także Madziu główka do góry i jak Toszka dobrze mówi, coś się wybierze Pozdrawiam
Magleska 19:03, 06 lut 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Pewnie dlatego i ja uciekam do prac ogrodowych... i w ogóle wolę na dwór... bo to jest to co mi daje radosć.
Ale nie będę biadolić, tylko tak na pocieszenie Ci piszę.
Fajna babka jesteś taka energetyczna i tego też są plusy, bo nie ociągasz się po 2 miesiące z wsadzeniem np. cebulek tulipanów
Ściskam Cię babo kochana!

Wiosną i tak będę mieć mało czasu na ogród .... dlatego chcę sprecyzować metodą prób i błędów na papierze plany
Hihi u Ciebie się na dwór wychodzi ,a u mnie na pole
Za ściski dziękuję , Ciebie też ściskam od jutra 3 całe dni w pracy .... a zimno i nie chcę mi się .....odkryłam w sobie zwierzę - leniwca
sylwia_slomc... 19:08, 06 lut 2018

Magleska napisał(a)

Wiosną i tak będę mieć mało czasu na ogród .... dlatego chcę sprecyzować metodą prób i błędów na papierze plany
Hihi u Ciebie się na dwór wychodzi ,a u mnie na pole
Za ściski dziękuję , Ciebie też ściskam od jutra 3 całe dni w pracy .... a zimno i nie chcę mi się .....odkryłam w sobie zwierzę - leniwca

Ha ha ha fajne to zwierzę też bym chciała takie odkryć3 dni w pracy po całym dniu( i to ciężkiej psychicznie pracy)dużo sił życzę
Magleska 19:10, 06 lut 2018

alis napisał(a)
A sioo kłopoty i problemy
Na planowanie najlepszy okres teraz, sama swojego czasu trzaskałam projektami i coś z tego wynikło, także Madziu główka do góry i jak Toszka dobrze mówi, coś się wybierze Pozdrawiam

Dzięki ,dzięki. Dzięki pinteresta męczę teraz
I kolejne. Piny znalazłam co mi się podobają

https://pl.pinterest.com/pin/582090320561193470/

https://pl.pinterest.com/pin/582090320561193483/

https://pl.pinterest.com/pin/582090320560397955/
https://pl.pinterest.com/pin/582090320560093841/
https://pl.pinterest.com/pin/582090320560093851/
Cały ten bok chcę napewno z płytami i żwirkiem ,do tego buksy i trawki ....to wiem napewno
Jedynie co do wyższego piętra nadal nie mam konkretnego pomysłu - tu nadal mam burzę mózgów