Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 20:38, 08 lut 2018

daszum napisał(a)

Myślę o zmianach na rabacie w części powyżej hortensji.Ta rabata sprawia wrażenie płaskiej, ale tam rośnie mnóstwo roślin, tylko jeszcze niewielkich. Nie umiem sobie wyobrazić jak to będzie kiedyś wyglądać.

A ja niestety nie umiem pomóc ale będę podglądać ,co tam nazmieniasz
Magleska 20:47, 08 lut 2018

lindsay80 napisał(a)
Madzia, wczytuję się bo obiecałam zajrzeć, ale mam u Ciebie 50 stron do nadrobienia, a mąż wino polewa, obawiam się, że dziś nie przebrnę przez te zaległości

Przeleć obrazkami hihi ......kombinuję jak bok domu pozmieniać . ..... nasadzilam mikro drzewek i chcę to wiosną uporządkować ,bo za dużo wszystkiego tam jest .....
W skrócie - cała darń tam do zdarcia i ze względu na psa- płyty zatopione w żwirku ,do tego bukszpany i trawki - chcę jakiś wyższy element wprowadzić ..... tylko drzewka małe..... i nie dużo ,bo to zachodnia strona .....
Coś takiego mi chodzi po głowie

https://pl.pinterest.com/pin/582090320561193470/
https://pl.pinterest.com/pin/582090320560093868/
To taki krótki skrót ..... nie chcę zaśmiecać .....
Magleska 20:49, 08 lut 2018

anka_ napisał(a)
Wracają już... wiosna idzie... http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-01-03/zurawie-juz-wracaja-do-polski-zwykle-przylatuja-w-polowie-lutego/

Dobra wiadomość
DorKa 08:00, 09 lut 2018

Magleska napisał(a)

Teraz już tylko 40 dni a u mnie biaaaaało ..... widzę ,że plany zaczęłaś już wiesz co Ci w duszy gra ?

39 Jeszcze nie do końca ale pomalutku porządek w głowie się robi Jakkolwiek to nie brzmi Miłego weekendu. Bużka!
mrokasia 08:08, 09 lut 2018

Magleska napisał(a)

Przeleć obrazkami hihi ......kombinuję jak bok domu pozmieniać . ..... nasadzilam mikro drzewek i chcę to wiosną uporządkować ,bo za dużo wszystkiego tam jest .....
W skrócie - cała darń tam do zdarcia i ze względu na psa- płyty zatopione w żwirku ,do tego bukszpany i trawki - chcę jakiś wyższy element wprowadzić ..... tylko drzewka małe..... i nie dużo ,bo to zachodnia strona .....
Coś takiego mi chodzi po głowie

https://pl.pinterest.com/pin/582090320561193470/
https://pl.pinterest.com/pin/582090320560093868/
To taki krótki skrót ..... nie chcę zaśmiecać .....

Fajne te pomysły . Do tych bukszpanów i trawek to widziałabym jakieś ażurowe drzewko w typie klonów japońskich . Masz coś takiego?
Rejzi 16:30, 09 lut 2018

Magleska napisał(a)
Daria .....Właśnie nie pędzę.....może na kartce tylko raczej próbuję znaleźć najciekawsza opcję ,żeby wiosną zrobic tak ,żeby już nie przerabiać ..... nie bardzo mi się podoba na odcinku 46 metrów rytm całkiem jednakowy nie chce mieć np. Szpaleru samych brzóz
i faktycznie to są same maleństwa -dlatego też zanim urosną chcę tam zrobić porządek
A może ty masz pomysł dla mnie czasem łatwiej komuś niż sobie wymyślić
edit
tak by to wyglądało bez żadnych drzew narazie ;

Nie chcę się wymądrzać bo jestem dopiero laikiem, ale bardziej mi się ta opcja podoba. Na drugiej opcji zbyt dużo się dzieje, taki mały chaos się robi
Magleska 11:58, 10 lut 2018

mrokasia napisał(a)

Fajne te pomysły . Do tych bukszpanów i trawek to widziałabym jakieś ażurowe drzewko w typie klonów japońskich . Masz coś takiego?

Dzięki Kasiu ....klonów mam kilka .....3 w przedogródku ..... może faktycznie je tam dam hmmmm
Jeszcze zastanawiam się jak to jest z rośnięciem drzewek szczepionych na 1,50 ,czy tam 1,80 ......
wg rozmów w centrach ogrodniczych ,to one na wysokość nie rosną ....korony tylko przyrastają ......
Zgłupiałam już z nadmiaru czytania
Magleska 11:59, 10 lut 2018

DorKa napisał(a)

39 Jeszcze nie do końca ale pomalutku porządek w głowie się robi Jakkolwiek to nie brzmi Miłego weekendu. Bużka!

Coraz bliżej .....coraz bliżej miłego również
Magleska 12:00, 10 lut 2018

Rejzi napisał(a)

Nie chcę się wymądrzać bo jestem dopiero laikiem, ale bardziej mi się ta opcja podoba. Na drugiej opcji zbyt dużo się dzieje, taki mały chaos się robi

Dziękuję za kolejny głos wszystkie opcje na spokojnie rozważam i sobie rysuję .....miłego weekendu
Anusia 13:48, 10 lut 2018

Magda no widzę, że już dni odliczasz do pierwszego dnia wiosny. Ja na spokojnie

Wersja powyżej też mi się podoba.