Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

AgnieszkaW 19:30, 26 lut 2018

Jeśli tak, to jeszcze można dodać jakieś niewysokie drzewka liściaste o innym pokroju. Różowe to np. jakaś śliwa wiśniowa nigra albo jarząb, albo klon japoński (lub coś innego)a te dwa czerwone to np. perukowce lub coś innego.

anna_t 19:42, 26 lut 2018

Magda rozwalasz na łopatki ty z taką łatwością godzisz się na totalną demolkę że ja w szoku jestem! drugi raz przenosić warzywnik..no szaaacun

a co z umbrową?
Magleska 19:49, 26 lut 2018

Monia81 napisał(a)
No Madzia szaleństwo będzie w tym roku pomysł z przeniesieniem serbów na boki i zrobienia zagajnika brzozowego bardzo mi się podoba, zawsze brzozy podobały mi się sadzone w taki sposób, bardziej naturalnie to wygląda no jedynie współczuję przenoszenia kolejny raz skrzyń, ale na nudę w tym roku nie będziemy mogły narzekać, będziemy sobie wzajemnie kibicować

powiem Ci ,że pomysł Agnieszki do mnie się szeroko uśmiecha .....

a co do skrzyń ,to sama sobie współczuję ,że mi taki pomysł do głowy wpadł
normalne wariactwo hihi ....ale miałabym blisko z tarasu po warzywka
Magleska 19:51, 26 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Bardzo mi się podoba projekt Agnieszki i przeniesienie skrzyń z boku domu...

ja to sobie umiem roboty dodać ale cóż .....mam nadzieję ,ze w końcu będzie grać ,a nie zgrzytać
Wiolka5_7 19:54, 26 lut 2018

Magleska napisał(a)

ja to sobie umiem roboty dodać ale cóż .....mam nadzieję ,ze w końcu będzie grać ,a nie zgrzytać

Ale jakie efekty i zadowolenie bedą z tej roboty
Anda 19:54, 26 lut 2018

Magdo, mam trochę inny plan zagospodarowania Twojej działki Plan Agi bardzo fajny, ale Ty masz tak dużą przestrzeń, że pięknie można ją dzielić.

Szkoda zostawiać aż tak dużo miejsca tylko na trawnik. Masz 3 skrzynie na warzywa. Wraz z rabatą naprzeciwko stworzyłaś fajną oś widokową i chyba nawet jej nie zauważyłaś Siedząc w zachodzącym słonku przy grillu można patrzeć w dal. Fajnie by było po prostu wstając od grilla iść sobie coś tam skubnąć, bazylię lub majoranek Wydzieliłam Ci strefę grillową/party Wejście tam podkreśliłam przedłużająac istniejącą już rabatę. Po drugiej stronie postawiłam niski żywopłocik cisowy. Mogłabyś tam ewentualnie jeszcze coś dosadzić, np. jedną z tych płaczących brzóz.

Jeśli przeniesiesz grilla na drugą stronę, to rosnący żywopłot szybciej zabierze Ci tam to zachodzące słońce.

Przy brzozach w prawym rogu postawiłam ławeczkę. Podczas upałów fajnie możnaby się tam schować Brzozy na tle serbów będą dobrze widoczne. Serby pogrupowałam, aby otworzyć takie jakby okno z widokiem naprzeciw tarasu, pokreślone tylko niskim żywopłotem z cisu.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 19:59, 26 lut 2018

iwka napisał(a)
a gdzie skrzynie chcesz przenieść bo coś nie mogę doczytać ?

jestem za brzózkami w kupie, tzn w prawym rogu

Jola lojalna ma fajnie pomieszane serby z choinami ale pewnie o co innego Wam chodzi ja tak z doskoku to nie bardzo w temacie jestem

tu

tam ,gdzie wsch jest zaznaczone
tu ,gdzie ten niewykorzystany kawałek

a z serbami chodzi o to ,że na wprost ,jak urosną to za bardzo zasłonią widoki ,które lubię ,tzn pola i góry ...więc zastanawiamy się ,jak je ułozyć w innym miejscu
iwka 20:08, 26 lut 2018

ooo teraz wszystko rozumiem

a tam gdzie serby to przecież masz spory spadek,z tarasu raczej nie powinny dużo zasłonić. Nie planujesz ich ciąc?
Magleska 20:11, 26 lut 2018

Anda napisał(a)
Magdo, mam trochę inny plan zagospodarowania Twojej działki Plan Agi bardzo fajny, ale Ty masz tak dużą przestrzeń, że pięknie można ją dzielić.

Szkoda zostawiać aż tak dużo miejsca tylko na trawnik. Masz 3 skrzynie na warzywa. Wraz z rabatą naprzeciwko stworzyłaś fajną oś widokową i chyba nawet jej nie zauważyłaś Siedząc w zachodzącym słonku przy grillu można patrzeć w dal. Fajnie by było po prostu wstając od grilla iść sobie coś tam skubnąć, bazylię lub majoranek Wydzieliłam Ci strefę grillową/party Wejście tam podkreśliłam przedłużająac istniejącą już rabatę. Po drugiej stronie postawiłam niski żywopłocik cisowy. Mogłabyś tam ewentualnie jeszcze coś dosadzić, np. jedną z tych płaczących brzóz.

Jeśli przeniesiesz grilla na drugą stronę, to rosnący żywopłot szybciej zabierze Ci tam to zachodzące słońce.

Przy brzozach w prawym rogu postawiłam ławeczkę. Podczas upałów fajnie możnaby się tam schować Brzozy na tle serbów będą dobrze widoczne. Serby pogrupowałam, aby otworzyć takie jakby okno z widokiem naprzeciw tarasu, pokreślone tylko niskim żywopłotem z cisu.

kurczęęę ....też fajnie .....no i teraz dylemat znowu .....
mówisz ,że trumienki (są 4 szt ) i palenisko zostawić tam ,gdzie jest ...
..
i tu masz rację z tym widokiem na zachodzące słońce

jedynie ....to ten prawy dolny róg mnie nurtuje -tam wiecznie woda stoi ,a przy ulewach robi się mały stawik ....a serby podobno nie lubią wody ??....
mam 6 szt dorenboosów ,tyle by tam mogło być ?

Magleska 20:14, 26 lut 2018

anna_t napisał(a)
Magda rozwalasz na łopatki ty z taką łatwością godzisz się na totalną demolkę że ja w szoku jestem! drugi raz przenosić warzywnik..no szaaacun

a co z umbrową?

na razie co z umbrową nie wiem koncepcja się tworzy
dekalog mi się włączył ,żeby było spójnie .....