Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

mrokasia 20:03, 01 mar 2018

Boszszsz, Magda, co jak co ale Ty miałaś w tych ogródkach jak w pudełeczkach!!! Wychuchane, wymuskane, czyściutkie, ani chwaścika, ani kawałeczka kory czy kamyczka poza rabatkami. Normalnie nabieram kompleksów .
Najlepszego dla wszystkich kobiet w Twojej rodzinie z babcią i mamą na czele!!!
Wiolka5_7 20:11, 01 mar 2018

Bardzo ładny mialaś poprzedni ogród ! Widać , ze babcia kocha ogrodnictwo to chyba po niej masz zamiłowanie do ogrodów 100 lat i wiecej dla babci!
Rejzi 20:56, 01 mar 2018

Magleska napisał(a)
tak sobie fotki zaczęłam oglądać i pokażę Wam mój pierwszy ogród ,nie wiem jak teraz wygląda ,ale ok. rok po założeniu wyglądał tak
elementy wodne były robione nie przeze mnie

i tak sobie oglądając ,doszłam do wnoisku ,że zawsze za gęsto sadziłam
ciekawe jak teraz tam jest
miłego wieczorku

Wow... serio??? Ty to potrafisz zaskakiwać. Jestem pod wrażeniem, Twojego talentu i nakładu pracy.
Anda 21:01, 01 mar 2018

A w tym ogrodzie nie przewidujesz jakiegoś oczka?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 21:48, 01 mar 2018

Między umbrową, a prawą strona jakąś kwadratową wyspę zróbA brzozy mogą być posadzone w trójkącie na rabacie kwadratowej , a przed nimi ławeczka i coś niższego, trawy może i kamień wielki , albo dwa jeden większy drugi mniejszy , zobacz u Małej Mi ona ma takie kamienie i może wrzosowisko w miniaturze ślicznie by to wyglądało
coś naskrobałam

Tylko w prawo fotkę obróć bo aparatem tak mi dało( to ten prawy róg)
Przy kamykach wrzosowisko po lewej, po prawej trawy, brzozy ni patrz na ilość bo bardziej chodziło mi o układ i to wszystko w drobnym kamyku oprócz wrzosowiska. Płyty by mogły wychodzić jeszcze na trawnik, jako kontynuacja, a pomiędzy brzozami też mogą być trawy lub coś innego. Tylko wiesz, że musisz mieć odkurzach do liści, bo wybierania z kamyków nie wyobrażam sobie
sylwia_slomc... 21:58, 01 mar 2018

Piękny ten ogród wspominkowy, a Ty się kobieto nas radzisz jak zaprojektować, Sama potrafisz
Monia81 07:45, 02 mar 2018

Madziu piękny poprzedni ogród miałaś, oczko cudne, no i nie chcesz mieć żadnego ciurkadełka w ogrodzie? a rabaty babcine, no po prostu uwielbiam takie klimaty dużo zdrówka dla wszystkich
No a plan zaczyna nabierać kształtów, podobają mi się te derenie w brzozach, ładnie te ich czerwienie na tle kory brzozowej będą się odznaczać
anka_ 08:09, 02 mar 2018

Magdo super oczko miałaś i grill i ....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anda 11:03, 02 mar 2018

Madziu, tak sobie myślę o tym Twoim ogrodzie i o tym, jak tu przełamać tą dużą ilość trawnika. Taki pomysł przyszedł mi do głowy

Tam gdzie umbrowa się kończy niedaleko płotu zamierzasz coś posadzić? Wstawiłam tam niebieski znak zapytania Przejście zostawiłam na metr i tam na pewno by się przydało

Umbrową trochę przedłużyłam, żeby ten pomysł się zmieścił

Te niebieskie prostokąty w trawniku to ten pomysł Mogłabyś oddzielić te miejsca krawężnikami, ale tak nisko wkopane, żeby nie wystawały zbyt mocno ponad trawnik, tylko tak 5 cm i posadzić w nich coś niziutkiego, co tylko trochę by się różniło od trawnika, a jednocześnie przełamywało jego monotonność. Mógłby to być bodziszek, ten spod hortek albo jakaś ładna, niska, ozdobna trawa
W jednym z tych kwadratów mogłabyś zamiast trawy/bodziszka, zrobić oczko, toń wody. Myślę, że mogłoby to dobrze wyglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 16:12, 02 mar 2018

AgataM napisał(a)

Masz głowę pełną pomysłów i na pewno stworzysz swój wymarzony ogród. Musisz tylko wiedzieć jakie będą główne elementy ogrodu i wszystko się ułoży.... Pierwszy ogród również przepiękny.... Oczko wodne i jego oprawa również. Trzymam kciuki

Agata dziękuję pierwszy ogród już tylko na zdjęciach i to niewielu został
kciuki i pomoc potrzebna jak najbardziej pomysły są ,ale trochę potrzebuję utemperowania ich