Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Anitka 09:07, 06 kwi 2018

Madziu, ale zmiany. Ze swojego doświadczenia jako matki, u której gromadka dzieci, nie tylko swoich urzędowała w basenie, to powiem, że woda z basenu będzie w sporej odległości od niego. Będzie skakanie z bliższej i dalszej odległości, chlapanie. A z basenu korzysta się, gdy słoneczko mocno świeci, takie zmoczone wówczas rośniki mogą zostać "poparzone". To tak jak byś w słońcu wężem podlewała. O chlorze to już nie ma co pisać. I jeszcze ważna rzecz, aby po drodze z domu, tarasu do basenu nie było trawy, bo na stópkach trawę do wody przeniesiecie. Ciężko upilnować dzieci, aby za każdym razem buty lub klapki ubierały.
Ale aż się prosi, żeby ten placyk fajnie wkomponować, szczególnie, że ze względu na delikatny spadek część lekko się wyniosła do góry.
Rejzi 09:30, 06 kwi 2018

Magleska napisał(a)
nie wiem jak ogarnąć tył ,przerażenie mnie ogarnęło po tym placyku
nie mam pomysłu ,jak te rabaty mają wygladać .....
muszę umbrową zmienić ,bo kończy się przy samym placyku -nie wiem cy ją odsunąć do tyłu ,czy przenieść ,żeby kończyła się z końcem placyku ....
ech ....zachciało się przeróbek

Może macie jakiś fajny pomysł jak to zrobić ?

Ewuś jak znajdziesz czas i chęć -może mi rozjaśnisz w głowie ,plisss

tam ,gdzie teraz stoją ławki i ognisko -kiedyś .....nie wiem kiedy ,ale nie w tym sezonie napewno- chciałabym małą białą szklarenkę ....
https://pl.pinterest.com/pin/734790495423768471/
taka mi się marzy
i od placyku do końca chciałabym taką warzywno-owocową część ogrodu

taki jeszcze rzut na całość

Jeeeej...normalnie napatrzeć się nie mogę, naprawdę podziwiam Cię!!! Tyle pracy
paulina_ns 12:28, 06 kwi 2018

Pozdrawiam Madzia, zimnoooo dzisiaj u mnie
BKosimkArt 12:57, 06 kwi 2018

No nie zazdroszczę przenoszenia rabaty jeśli na to się zdecydujesz
Magleska 20:32, 06 kwi 2018

Kasiek napisał(a)
Pracowita pszczolko, milo sie czyta Twoje relacje

Kasia buziaki
pracowita pracowo bardziej ......ale jutro ....mam nadzieję -spędzę cały dzień w ogrodzie
Magleska 20:36, 06 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Madziu, ale zmiany. Ze swojego doświadczenia jako matki, u której gromadka dzieci, nie tylko swoich urzędowała w basenie, to powiem, że woda z basenu będzie w sporej odległości od niego. Będzie skakanie z bliższej i dalszej odległości, chlapanie. A z basenu korzysta się, gdy słoneczko mocno świeci, takie zmoczone wówczas rośniki mogą zostać "poparzone". To tak jak byś w słońcu wężem podlewała. O chlorze to już nie ma co pisać. I jeszcze ważna rzecz, aby po drodze z domu, tarasu do basenu nie było trawy, bo na stópkach trawę do wody przeniesiecie. Ciężko upilnować dzieci, aby za każdym razem buty lub klapki ubierały.
Ale aż się prosi, żeby ten placyk fajnie wkomponować, szczególnie, że ze względu na delikatny spadek część lekko się wyniosła do góry.

moje dzieci już większe mam nadzieję ,ze trawy nie będą wnosić .....córa ma prawie 13 lat -myślę ,że ten basen ,to jeszcze ze dwa sezony będzie ,a pózniej bedzie placyk grilowo-ogniskowy .....a obok biała szklarnia .....
.ech marzy mi sie

.....na pewno w tym sezonie go jakoś mocno obsadzać nie będę .....jedynie cisowy parawanik chyba zrobię
Magleska 20:37, 06 kwi 2018

Rejzi napisał(a)

Jeeeej...normalnie napatrzeć się nie mogę, naprawdę podziwiam Cię!!! Tyle pracy

tyle pracy przede mną jeszcze
Magleska 20:38, 06 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Pozdrawiam Madzia, zimnoooo dzisiaj u mnie

u mnie ładnie- chyba było nawet nie wiem ,bo w pracy cały dzień spędziłam
jutro planuję spędzić dzień w ogrodzie
buziaki
Magleska 20:39, 06 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
No nie zazdroszczę przenoszenia rabaty jeśli na to się zdecydujesz

coś z nią muszę zrobić ,bo teraz w tym miejscu mnie razi .....ale to dopiero jak skończę przedogródek i bok ......musi poczekać w kolejce
Monia81 21:52, 06 kwi 2018

Magleska napisał(a)

coś z nią muszę zrobić ,bo teraz w tym miejscu mnie razi .....ale to dopiero jak skończę przedogródek i bok ......musi poczekać w kolejce

U mnie kolejka co do niektórych spraw się wydłuża zamiast się skracać...
Madziu współczuję dłubania z tym kamyczkiem, wiem co mówię, sama tak miałam oj nie powiem co mi się cisło na usta jak to robiłam buziole przesyłam i życzę ci jutro super owocnej pracy w ogrodzie