Popieram, skalniak Madzi jest the best! Bardzo oryginalny, inny nuż wszystkie S Twoje tawułki przyprawiają mnie o siwe włosy (z zazdrości), są takie piękne
Pewnie tak - pamiętasz jaką sesnsację w zeszłhm roku zrobiła Twojz tawułka rosnąca jak głupia na skalniaku w pełnym słońcu???
Skalniak masz Madziulka boski!
A co do brzózek w kamieniach - bardzo mi się ten pomysł podoba . Myślę tylko, że jednak taki gładki, okrągły może być łarwiej rozrzucany przez psicę jak będxie szybko biegła. Jednak taki klinujący się jest bardziej odpirny na przesuwanie się.
Skalniak niemodny no co Ty
Niejeden dyktator mody na świecie.
Weź przestań, też mam skalniak z wyboru bo chciałam bo lubię, bo to jest jakiś pomysł, bo teren jest tak naturalnie ukształtowany...
Ogród to natura przecież a nie płaska kartka z rysunkiem ogrodu
Twój skalniak jest piękny, rośli młode one dopiero pokażą na co je stać, masz tam piękne klony, dopiero zaczną masy nabierać... zobaczysz, sama sobie będziesz zazdrościła
Co do skalniaka..ktoś Ci strasznych głupot nagadał ..albo..miał na myśli te skalniaki sprzed naszej epoki czyli ..usypana pół metrowa górka,parę otoczaków,jakaś cegła też mogła być, duży kamlot jeden,małe dwa i gotowe
A Twój skalniak to ferrarii wśród skalniaków piękny w górskim klimacie ..a nie tam jakieś barachło
Ewa dziękuję śmieję się do monitoru ,ze mój kamieniołom jakieś uznanie jednak ma
Kilka rzeczy z niego wyleci ..... drzewka inne niż klony
To znaczy ....jablonka ,mały dąb błotny i ten pierwszy badyl co widać na zdjeciu ..... ma okrągłą koronę i zanim jest mały i się nie rozrósł ,to przesadzę gdzie indziej jeszcze nie wiem gdzie ....
Trochę kamyków pozbieram ,żeby mieć na kamienistą rabatę w prawym rogu na dole ......i dosadzę po kilka sztuk tego co tam jest i ładnie rośnie ....takie delikatne kosmetyczne zmiany wprowadzę
Teraz jest łyso ,ale przecież w lecie był na nim busz
I jeszcze zastanawiam się nad placykiem .....tzn nad cisami ,które tam są - widzę ,że kilka pada ( pomimo ,że tam akurat podłoże było dobrze przygotowane ) .. i ...chyba one tam mi nie pasują - .....jednak chcę iść bardziej w naturalne nasadzenia ....pod linijkę mi przeszło ..
..patrząc z góry ....
Myśle ,żeby je przesadzić na drugą działkę ( tam ,gdzie sad będzie ) jako żywopłot ....
Dziękuję już 600 .....o kurczę ,nawet nie zauważyłam .....
Kasiu Mrokasiu .....ja myśle ,o takich większych komorach - zabiorę ze skalniaka niektóre i utrudnię psu przebieg - będzie musiała zwolnić ....na skalniaku nic mi nie zniszczyła do tej pory ,to i tam ,jak będą kamory może ma szanse coś rosnąć życie pokaże
Za pochwały skalniaka dziękuję cieszę się
Kasiu na pewno znajdziesz jakieś miejsce na 1 brzózkę
Asiu nie wiem czego chyba tego ,że niezdecydowany ogrodnik amator wciąż błądzi i marzy
Daria .....skalniaka na pewno nie zamierzam rozwalać .....bo go lubię ,obojętnie ,czy modny ,czy nie
Trochę roślinek tylko pozmieniam ,bo niektóre wizualnie mi nie grają i dosadzę więcej tych co tam są ,ale giną w tłumie
Np. Jest tam jeden pieris co ma czerwone przyrosty ....jest śliczny cały rok ...