Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 08:28, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

O mamo hehe. U mnie Agatka zasugerowała szarość ławeczkę i skrzynie.

…..zastanawiam się Ewa myslę o takim jasnym szarym jak bruk i kamienie i płyty co mam -tylko na razie nie znalazłam takiej farby-albo za jasne ,albo za ciemne …..ale to dopiero po skończeniu robót ziemnych zamierzam zrobić

jeszcze ewentualnie myślę o jasnym brązie -takim jak mam okna i drzwi -nie wiem na jaki kolor się zdecydować
a ławeczka odgapiona od Ciebie poszła na przód domu zamiast do warzywnika -tam jest za szeroka i całe przejście zajmuje

Magleska 08:30, 10 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Nad oczkiem pomyśl dobrze bo pies na pewno będzie tam stałym gościem. To jest jednym z powodów że likwiduję u mnie stare oczko i robię ciurkadełko z kamienia, na środku, nie obsadzam roślinami. Nic nie rosło, wiecznie było zdeptane przez psiaki.

Asiu właśnie tego się obawiam ………..muszę na spokojnie pomyśleć

a tu masz moją mikrusią magnolcię
eVka 08:43, 10 kwi 2019

Magleska napisał(a)

…..zastanawiam się Ewa myslę o takim jasnym szarym jak bruk i kamienie i płyty co mam -tylko na razie nie znalazłam takiej farby-albo za jasne ,albo za ciemne …..ale to dopiero po skończeniu robót ziemnych zamierzam zrobić

jeszcze ewentualnie myślę o jasnym brązie -takim jak mam okna i drzwi -nie wiem na jaki kolor się zdecydować
a ławeczka odgapiona od Ciebie poszła na przód domu zamiast do warzywnika -tam jest za szeroka i całe przejście zajmuje

Pięknie się prezentuje w tym miejscu Jak by tam stała od zawsze. Ja za brązami nie przepadam, więc nke doradzę. Szarości są piękne, może taki gołębi?
Właśnie sobie przypomniałam, że miałam męża o farbę do skrzyń pytać. Jak wróci z pracy, zapytam.
Margerytka40 09:10, 10 kwi 2019

Fajna ta ławeczka, też by mi się taka przydała
Kawa 10:02, 10 kwi 2019

ale masz porzadek
i zazdroszcze tej magnolii i wszystkich kwasolubów które u ciebie rosną
DorKa 11:04, 10 kwi 2019

ślicznie ta ławeczka wygląda. Też jestem z tych bardziej szarych niż brązowych
basia3012 16:29, 10 kwi 2019

Madziu, zajrzyj do mnie. O tym malowaniu szarą farba napisałam.
Ta Twoja biel ławeczki i innych mebelków piękna. Ale może i w szarości będzie też ładnie. Kostka jest szara to jakaś farba jasno szara może pasować. Jesli będziesz chciała to wieczorem zrobię zdjęcia puszki z farbą. Pozdrawiam.
Magleska 18:13, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

Pięknie się prezentuje w tym miejscu Jak by tam stała od zawsze. Ja za brązami nie przepadam, więc nke doradzę. Szarości są piękne, może taki gołębi?
Właśnie sobie przypomniałam, że miałam męża o farbę do skrzyń pytać. Jak wróci z pracy, zapytam.

właśnie idealnie w tym miejscu ….Ewa ….właśnie chyba bardziej chciałabym jaśniutki szary coś jak beton -kostkę brukową mam szarą ,płyty szare -więc myślę ,że by pasowało ….

kupiłam malutką puszkę na próbę takiej szarości ,ale chyba za ciemna ( nie było jaśniejszej )-jeszcze nie próbowałam -może jakby ją z białą pół na pól wymieszać ….podpytaj ema proszę

Magleska 18:14, 10 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Fajna ta ławeczka, też by mi się taka przydała

Asia mogę Ci namiary wysłać odgapiłam od Effki
Magleska 18:28, 10 kwi 2019

DorKa napisał(a)
ślicznie ta ławeczka wygląda. Też jestem z tych bardziej szarych niż brązowych

Dorka ławeczka odgapiona od Effki ..
….jak skończę przeróbki ziemne -zajmę się malowaniem .....i szarość też do mnie bardziej przemawia

dziś mi niesamowicie szła robota -a po nocce jestem ,więc nawet nie myślałam ,że tyle uda mi się zrobić -skończyłam rabatę i całą ziemię z wykopalisk zmieliłam wertykulatorem i podosypywałam przy obrzeżach -w związku z tym... mam masakryczny trawnik -ale mam nadzieję ,że pomieliłam też robale -bo zabiłam ich chyba ze 30

nie wiem czy to pędraki ,czy inne cholerstwo -ale zamierzam jutro zakupić decis i zlać cały ogród nim.....a dziś padam na pysk -dzieci bez obiadu ,matka też ….w domu bałagan

wczoraj panowie znowu kawałek obrzeża położyli ….jutro muszą poprawić ,bo coś im jedna linia krzywo wyszła