Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 18:36, 10 kwi 2019

basia3012 napisał(a)
Madziu, zajrzyj do mnie. O tym malowaniu szarą farba napisałam.
Ta Twoja biel ławeczki i innych mebelków piękna. Ale może i w szarości będzie też ładnie. Kostka jest szara to jakaś farba jasno szara może pasować. Jesli będziesz chciała to wieczorem zrobię zdjęcia puszki z farbą. Pozdrawiam.

Basiu byłam i bardzo poproszę o nazwę farby ….tylko jak ja mam lakierobejcą najpierw malowane ,to czy teraz mogę na to dać farbę akrylową ?

ta biel ładna ,ale chyba do niczego mi nie pasuje ….mam okna kolor -dąb ….dachówka i płot grafit ...i kostka i płyty szare
już i tak za dużo kolorów …..myślę ,że jasno szare tak jak bruk i płyty też będą ładne
szarość u mnie dominuje ….

Magleska 18:44, 10 kwi 2019

Kawa napisał(a)
ale masz porzadek
i zazdroszcze tej magnolii i wszystkich kwasolubów które u ciebie rosną

porządeczek -tylko z przodu domu i też nie bardzo -nie pokazane piasek ,cement ,żwir walają się po drugiej nie pokazywanej stronie

kwasoluby dziękują za uznanie
a dla odmiany stokrotki ,hiacynty i tulipany

eVka 19:22, 10 kwi 2019

Magleska napisał(a)

właśnie idealnie w tym miejscu ….Ewa ….właśnie chyba bardziej chciałabym jaśniutki szary coś jak beton -kostkę brukową mam szarą ,płyty szare -więc myślę ,że by pasowało ….

kupiłam malutką puszkę na próbę takiej szarości ,ale chyba za ciemna ( nie było jaśniejszej )-jeszcze nie próbowałam -może jakby ją z białą pół na pól wymieszać ….podpytaj ema proszę

Pytałam męża, mówi, że spokojnie możesz wymieszać biała lakierobejcę z tą szarą aż do uzyskania pożądanego koloru. Wcześniej trzeba zmatowić skrzynie odpylić i można malować.
mrokasia 19:39, 10 kwi 2019

Hej Madziulka .
Tak sobie myślę o tych Twoich mebelkach i szarości co ją planujesz. Ja bym dała chyba bardzo jasną szarość, sporo jaśniejszą niż płyty, tak żeby mebelki nie zlewały się z podłogą, że się tak wyrażę. Natomiast skrzynie pomalowałabym nieco ciemniejszym odcieniem, właśnie zbliżonym do odcienia płyt chodnikowych i kostki.
kerii 20:42, 10 kwi 2019

A mnie się podobają takie białe te donice, podobną właśnie wczoraj eM córce na balkon robił

Dopatrzyłam się, że już prawie skończone masz obrzeża, fajnie to wygląda jeszcze tylko zielona trawka i super.

A tą szarą farbę jak za ciemna to zmieszaj z białą i sama sobie stopień szarości zrobisz, taki jaki będziesz chciała.
sylwia_slomc... 21:02, 10 kwi 2019

Ale malowac będziesz tylko ławkę czy warzywnik i skrzyneczki też, bo teraz pasuje do nich, a jak pomalujesz sama ławke to nie wiem....
Niezmordowana Jesteś Kobieto
Aurelllia 21:05, 10 kwi 2019

Madziu śliczna ta ławeczka i te donice do niej białe Tulipany zaczynają spektakl Robota wre i już ładnie obrzeża porobione i granice rabatowe wyznaczone
Magleska 22:09, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

Pytałam męża, mówi, że spokojnie możesz wymieszać biała lakierobejcę z tą szarą aż do uzyskania pożądanego koloru. Wcześniej trzeba zmatowić skrzynie odpylić i można malować.

dzięki Ewa będę mieszać w takim razie
Nowa12 22:10, 10 kwi 2019

Pięknie, estetycznie ci te obrzeża wychodzą. Zieleń trawy, kolory na rabatach i będzie czad. Masz podobną kolorystykę jak ja. Okna - złoty dąb, grafitowy dach i szara i grafitowa kostka. Teraz kupiłam sobie jeszcze szary zestaw meblowy do ogrodu. Donice w mojej wyobraźni pasują albo jasnoszare albo, grafitowe albo w brązie jak okna albo czarne.
Magleska 22:14, 10 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Hej Madziulka .
Tak sobie myślę o tych Twoich mebelkach i szarości co ją planujesz. Ja bym dała chyba bardzo jasną szarość, sporo jaśniejszą niż płyty, tak żeby mebelki nie zlewały się z podłogą, że się tak wyrażę. Natomiast skrzynie pomalowałabym nieco ciemniejszym odcieniem, właśnie zbliżonym do odcienia płyt chodnikowych i kostki.

Kasiu dzięki za pomysł ….a co z tego wyjdzie ,to się okaże hihi-jak zacznę te farby mieszać ….to i może róż majtkowy zrobię ….po prostu ten biały mi do niczego nie pasuje...jakbym miała białe okna ,to na pewno by był fajny ….ale okien nie będę zmieniać na pewno