Przypominam, że zazwyczaj podawana jest wielkośc drzewka w wieku 10lat (nie od zakupu, a od sadzonki).
Na stronie ZSP notka napisana przez pp.Szmit mówi o docelowej wysokości do 5m.
Producentów można znaleźć bez problemu...dlatego napisałam o googlowaniu, bo wyskakują szkółki: Konieczko, Szmit etc...
Cześć Kasia, na czym stanie, tego jeszcze nikt nie wie, nawet ja
Muszę na spokojnie przespać się z tematem i popatrzeć na te wszystkie jarząby, bo coś one mi chodzą najczęściej po głowie. Ale weź kup jakiegoś konkretnego, jak samych pospolitych jest kilka odmian. I bądź tu człowieku mądry...
No właśnie świdośliwę znam z ogródka mamy i mnie też nie zachwyca, ale wiem, że każdy ma swoje typy Mojego M. zachwyca wiąz Camperdowni - i niestety go mamy, a ja na niego nie mogę patrzeć, bo nie przepadam za tymi zwisającymi Ale muszę na spokojnie przeanalizować, bo ja lubię się nakręcić. I te jarząby za mną chodzą, ale oddech ambrowca też czuję na plecach Liście ma piękne
Czytam tak o dylematach drzewkowych. Ja swoje z wysyłek u Konieczki kupowałam i ze wszystkich zadowolona byłam, jak tam dobrze pogrzebiesz to cudeńka znajdziesz
A nie chcesz klona usuryjskiego ?
A moze jakis Crataegus? Sa rozne odmiany.
Widzialam kiedys piekna Koelreuteria paniculata.
Parocja tez (w roznych odmianach) jest piekna.
Heptacodium miconioides rowniez
Pieknych drzew jest duzo. Jesli chodzi za Toba ambrowiec, to dlaczego nie? Sa jakies szczegolne powody?