Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Kasiolaaa 19:13, 27 sie 2018

cudowne zakupki hakonki bardzo lubie
Gruszka_na_w... 22:27, 27 sie 2018

Bardzo ładne okazy trawek nabyłaś. Podobny okaz jeżówek nabyłam rok temu. Wsadziłam obok fioletowych rozchodników i zagrało. Jeżówki niestety nie przetrwały zimy, co mnie zniechęciło do tych rasowych odmian.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 22:55, 27 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Wstąpiłam dziś do mojego ulubionego ogrodniczego. To nie mogło się dobrze skończyć Kupiłam (...) jeżóki w absolutnie do niczego nie pasującym, lecz cudownym ognistym kolorze. No nie mogłam nie wziąć. Tylko teraz chodzę po ogrodzie i dramat Nigdzie mi nie pasują

U w i e l b i a m takie tragiczne historie
mrokasia 23:04, 27 sie 2018

No bardzo Ci współczuję teho jeżówkowego kłopotu...
Brzozowadzie... 11:01, 28 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
A może klon strzępiastokory? u Ciebie wkomponowałby się idealnie sama miałam ostatnio na niego chrapkę, ale nigdzie nie mogę go u nas znaleźć

No i co? I lista się wydłuża Jego mialam już na liście na frontową Także od razu przeskoczył na obecną. Dzięki
Brzozowadzie... 11:02, 28 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
cudowne zakupki hakonki bardzo lubie

Te hakonki są piękne, dziś jadę po kolejne
Brzozowadzie... 11:03, 28 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo ładne okazy trawek nabyłaś. Podobny okaz jeżówek nabyłam rok temu. Wsadziłam obok fioletowych rozchodników i zagrało. Jeżówki niestety nie przetrwały zimy, co mnie zniechęciło do tych rasowych odmian.

Właśnie muszę zrobić jakieś przetasowania kolorystyczne, bo u mnie gdzie fiolet, tam i róż od razu. a do różu słabo ta pomarańczka Widzisz, nie wiedziałam, że one są takie delikatne. Na szczęście w bardzo dobrej cenie nabyłam, to żal będzie mniejszy
Zana 11:06, 28 sie 2018

No klon strzępiastokory to moje marzenie, które cierpliwie czeka na realizację. Ale zarówno on, jak i rozważany przez Ciebie ambrowiec to nie są docelowo małe drzewa, nie wiem jak sąsiedzi by się zapatrywali na takie nasadzenia.
Wracając do jarząbów, to swego czasu wpadł mi też w oko jarząb turyngski Fastigiata. Cały czas kombinuję jak te jarząby, których mam kilka typów u siebie wkomponować. A w ogóle to podoba mi się tyle drzew, że marzę o działce tak ze 3 tys. m2.
eVka 11:06, 28 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
A to moja mikro rabata do zagospodarowania. Stanowisko przy tarasie zmusza do eleganckich nasadzeń Narazie stoi tam trejaż z różą Munstaed Wood, która w tym cieniu radziła sobie zadziwiająco dobrze. No właśnie, problemem jest zacienienie. Niewielka ilość popołudniowego słońca. Naprawdę niewielka. To co by tu, żeby było ładnie i spójnie z resztą ogrodu? Czy istnieje jakaś ładna trawa, która dałaby sobie radę w tym miejscu? A może jakiś cis by tu? ...

A ja chciałabym podpytać skąd masz ten stelaż do róż?
Brzozowadzie... 11:10, 28 sie 2018

Zana napisał(a)

U w i e l b i a m takie tragiczne historie
Tragiczna w finale to ona byłaby, gdyby na te moje gorączkowe poszukiwania miejsca dla przypadkowo kuionych roślin patrzył mój M. I komentował odpowiednio O, wtedy, to byłaby tragiczna historia Bo jak ogólnie jesteśmy przykładnie zgodnym stadłem, tak ogród jest takim punktem zapalnym w naszych relacjach Mój M. NIE ZNOSI robót ziemnych, a czasami jest do nich zmuszany przeze mnie Dla Niego nasz ogród JUŻ OD DAWNA jest piękny i skończony I wtedy dochodzi do scen tragicznych w odbiorze i barwnych w kolorycie, hahaha