Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 22:07, 10 wrz 2018

mrokasia napisał(a)

he, he, he, to dokładnie tak jak ja . Lubię mieć szybko efekt a i chwasty mają mniejsze szanse .
Dokładnie Od razu oko cieszy A ja akurat lubię pielić
Brzozowadzie... 22:08, 10 wrz 2018

Zana napisał(a)

Uuuuufffff, odetchnęłam. Muszę moim w przyszłym roku jakieś wsparcie zafundować.

Pokładały się bardzo po deszczach. Ale trzeba przyznać, że łodygi mają bardzo sztywne i wystarczy sznurek. Anabelki kładły się na sznurku
Gruszka_na_w... 22:11, 10 wrz 2018

Agatko, ze zdumieniem zapytam: Jak wam się udało zachować "dziecko w dzieciach"?
Szałasy, ognisko, kiełbaski?
Tak bez nadzoru co sekundowego w stylu: pobrudzisz się, ubierz buty, zmień skarpetki, bo zabrudzone. Nie biegaj. Natychmiast przeproś! Marsz do pokoju na górę! itp.
Zadumałam się. Normalnie jak w Bullerbyn.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
DorKa 07:55, 11 wrz 2018

Mikrorabata śliczna i wcale nie taka mikro. Tym bardziej jak się rozrośnie. Kącik z ławeczką niezmiennie uroczy
Brzozowadzie... 10:35, 11 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Agatko, ze zdumieniem zapytam: Jak wam się udało zachować "dziecko w dzieciach"?
Szałasy, ognisko, kiełbaski?
Tak bez nadzoru co sekundowego w stylu: pobrudzisz się, ubierz buty, zmień skarpetki, bo zabrudzone. Nie biegaj. Natychmiast przeproś! Marsz do pokoju na górę! itp.
Zadumałam się. Normalnie jak w Bullerbyn.

Haniu, bo ten świat zwariował. I trudno się temu wariactwu oprzeć. Bo jak: nie dasz dziecka na angielski, niemiecki, hiszpański, karate, basen, konie i tenis??? Zablokujesz Jego superrozwój?
A ja marzę o tym, żeby Oni byli po prostu dobrymi, szczęśliwymi ludźmi... To nie jest łatwe, też stawiam wymagania i posyłam na angielski ale jestem pewna, że absolutnie nie to zapewni im poczucie wygranej w dorosłym życiu. Jeśli teraz nauczą się nawiązywać relacje z innymi, akceptować to, że na tej planecie żyjemy razem, a na dodatek poniosą dalej wspomnienia beztroskiego dzieciństwa w szczęśliwej rodzinie, to myślę, że lepszego wykształcenia nie zdobędą na tych tenisach i hiszpańskim...
P.S. Żeby była jasność: czasem krzyczę, że są za głośno, że są cali brudni i kontroluję znajomość zasad bezpiecznej obsługi noży harcerskich, scyzoryków i zapałek A na górę do pokoju nie posyłam za karę, bo go nie mam. Farciarze!
Brzozowadzie... 10:40, 11 wrz 2018

DorKa napisał(a)
Mikrorabata śliczna i wcale nie taka mikro. Tym bardziej jak się rozrośnie. Kącik z ławeczką niezmiennie uroczy

Dzięki Dorko! Idę zajrzeć do Ciebie, bo Ty w takim tempie działasz, że trzeba być zdyscyplinowanym, żeby być u Ciebie na bieżąco
DorKa 10:43, 11 wrz 2018

Amen Jak dobrze widzieć,że nie wszyscy poddają się temu szaleństwu
DorKa 10:44, 11 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Dzięki Dorko! Idę zajrzeć do Ciebie, bo Ty w takim tempie działasz, że trzeba być zdyscyplinowanym, żeby być u Ciebie na bieżąco

zdziwisz się nudy, wakacyjne nieróbstwo. Ale nadrobię , obiecuję
Anda 11:14, 11 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Haniu, bo ten świat zwariował. I trudno się temu wariactwu oprzeć. Bo jak: nie dasz dziecka na angielski, niemiecki, hiszpański, karate, basen, konie i tenis??? Zablokujesz Jego superrozwój?
A ja marzę o tym, żeby Oni byli po prostu dobrymi, szczęśliwymi ludźmi... To nie jest łatwe, też stawiam wymagania i posyłam na angielski ale jestem pewna, że absolutnie nie to zapewni im poczucie wygranej w dorosłym życiu. Jeśli teraz nauczą się nawiązywać relacje z innymi, akceptować to, że na tej planecie żyjemy razem, a na dodatek poniosą dalej wspomnienia beztroskiego dzieciństwa w szczęśliwej rodzinie, to myślę, że lepszego wykształcenia nie zdobędą na tych tenisach i hiszpańskim...
P.S. Żeby była jasność: czasem krzyczę, że są za głośno, że są cali brudni i kontroluję znajomość zasad bezpiecznej obsługi noży harcerskich, scyzoryków i zapałek A na górę do pokoju nie posyłam za karę, bo go nie mam. Farciarze!

Popieram i zgadzam sie w 100% Co prawda u mnie tak sie zlozylo ze mam jedno dziecko (cale szczescie choc jedno ) to mam podobne podejcie
Posylam ja co prawda na lekcje gitary, ale oprocz tego (i szkoly oczwiscie) moze brykac jak chce Kar nie stosuje, bo konsekwencje zlych czynow sa wystarczajaca kara.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 10:05, 12 wrz 2018

DorKa napisał(a)

zdziwisz się nudy, wakacyjne nieróbstwo. Ale nadrobię , obiecuję

No i dobrze, że sobie zrobiłaś przerwę. Zawsze to wychodzi na zdrowie Ściskam!