Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Kokesz 11:53, 25 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Renatko, to kwestia światła. One są jednak bardziej zielone niż limonkowe, w zachodzącym świetle, jeszcze podbite fioletem czosnków wydają si,ę bardziej limonkowe

Wstawiłam u siebie zdjęcie, mogłabyś zobaczyć, dzięki
TAR 13:20, 25 lip 2019

czy ta ćma bukszpanowa to tylko buksy zjada czy inne rosliny tez jej smakuja?

Agata, zdjecie rabaty z domkiem bardzo klimaciarskie
tulucy 13:55, 25 lip 2019

Ponoć innymi nie wzgardzi po drodze
Gruszka_na_w... 15:10, 25 lip 2019

A jeszcze nie wiem Chodzę i dokładam Mam pięć sadzonek. Pasują mi do bladoróżowych jeżówek. I do nowo wsadzonych rozchodników. I z seslerii ładnie wystają Masz dla mnie jakieś propozycje? Chętnie skorzystam Bo weny nie mam i nic jeszcze nie wkopałam

Jej z wieloma roślinami do twarzy. Eksperymentuj!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 15:23, 25 lip 2019

TAR napisał(a)
czy ta ćma bukszpanowa to tylko buksy zjada czy inne rosliny tez jej smakuja?

Agata, zdjecie rabaty z domkiem bardzo klimaciarskie

Patrzyłam na inne, ale nie zauważyłam na razie. Staram się ze spokojem podchodzić do spraw niezależnych ode mnie, zawsze pozostaje brzozowy zagajnik
Bardzo dziękuję, ale jak się potem przyjrzałam, to aż mnie śmiech wziął, co ja wstawiam - chłopaki jakieś skrzynki przytargali, zająca lampkę, pewnie jakąś bazę czynili, tak więc tu zając, tam piłka czy skrzynka i klimat jak się patrzy
Brzozowadzie... 15:24, 25 lip 2019

tulucy napisał(a)
Ponoć innymi nie wzgardzi po drodze

Czytałam właśnie, i o trzmielinach i o conikach, i chyba nawet lilakach, pożyjemy, zobaczymy.
Brzozowadzie... 15:26, 25 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jej z wieloma roślinami do twarzy. Eksperymentuj!

Trzy już znalazły miejsce przy jeżówkach pod brzozami - zobaczymy, jak tam dadzą radę, to znaczy, że wszędzie
eVka 15:57, 25 lip 2019

Też zauważyłam u siebie ćmę na jednym krzaczku, na szczęście na małym stożku. Dzisiaj zlewam wszystko Lepinoxem, będzie spokój na 2 miesiące. Ja nie powtarzam oprysku. Jeden jest skuteczny.

Trzymam bardzo mocno kciuki za tatę!!!
Brzozowadzie... 16:16, 25 lip 2019

effka napisał(a)
Też zauważyłam u siebie ćmę na jednym krzaczku, na szczęście na małym stożku. Dzisiaj zlewam wszystko Lepinoxem, będzie spokój na 2 miesiące. Ja nie powtarzam oprysku. Jeden jest skuteczny.

Trzymam bardzo mocno kciuki za tatę!!!

Dzięki Ewuniu!
Właśnie obejrzałam sobie dokładnie bukszpany, rzeczywiście po jednym dniu te gąsienice przestały się ruszać. Może rzeczywiście wystarczy, czyli mówisz, że do października będę mieć spokój? Uff, to dobra informacja. To w październiku pryskam już profilaktycznie, nie będę czekać, tak jak teraz.
TAR 16:22, 25 lip 2019

Patrzyłam na inne, ale nie zauważyłam na razie. Staram się ze spokojem podchodzić do spraw niezależnych ode mnie, zawsze pozostaje brzozowy zagajnik
Bardzo dziękuję, ale jak się potem przyjrzałam, to aż mnie śmiech wziął, co ja wstawiam - chłopaki jakieś skrzynki przytargali, zająca lampkę, pewnie jakąś bazę czynili, tak więc tu zając, tam piłka czy skrzynka i klimat jak się patrzy

u mnie na brzozach rok i dwa lata temu żerowały płasty brzozowce. ochydztwo chyba wieksze niz te gasienice cmy. w kilka dni zzerały wszystkie liscie. rok temu dobrze przypilnowałam i szybko spryskałam nim zlozyły jaja w ziemi. w tym roku nie bylo na szczescie.