Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 12:24, 11 lip 2019

TAR napisał(a)
a pochwal sie jakie sadzonki kupilas? i czemu taka wkurzona na nie.

Bo przyszły strasznie małe Nabyłam wypelniacze na moją klonową na froncie: molinie ED, słynny bodziszek Kwartecika Orkney Cherry, szałwię Caradonna i jeżówki Cleopatra. dziś wielkie sadzenie, jeszcze tylko muszę raz przekopać tam ziemię z dobrociami i już mnie boli kręgosłup
wiklasia 19:40, 11 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Tamaryszku, witam Cię baaardzo serdecznie w moich skromnych progach Twój ogród jest dla mnie nieustającą inspiracją w tworzeniu mojego, bardzo się cieszę, że mogłam cię poznać u Kwartecika Zapraszam częściej, chętnie skorzystam z Twoich rad

ja Tamaryszka nie znam; jednak po obejrzeniu Mai w ogrodzie muszę napisać, że ogród tamaryszkowy mnie zachwycił, a jeszcze bardziej właścicielka; biły od niej takie pozytywne wibracje i taka energia, że "ło matulu"
Brzozowadzie... 19:59, 11 lip 2019

Ooo, cześć Feniksie, zaglądałam dzisiaj do Ciebie, ale cisza... Tamaryszek właśnie taki jest, pozytywna energia bije z Niej na odległość. I ten ogród...
Gruszka_na_w... 21:19, 11 lip 2019

Mnie też urzekła Iza-Tamaryszek. Od dawna podczytuję jej bloga. Kopalnia wiadomości i inspiracji. A szczególnie lubię ją za pragmatyzm ogrodowy. Takie maleńkie pokrewieństwo duchowe odczułam po obejrzeniu programu Mai.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 21:28, 11 lip 2019

Ponieważ Iza - Tamaryszek nie ma wątku, także pozwolę sobie tutaj wyrazić zachwyt.
Piękny ogród, bardzo pozytywna Właścicelka

Jestem urzeczona rowem melioracyjnym - mistrzostwo!
AniazUroczyska 22:52, 11 lip 2019

Oglądałam Maję, ogród zachwycający, właścicielka bardzo sympatyczna! Gdzie można poczytać jej bloga? Jakieś namiary?
wiklasia 23:04, 11 lip 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Oglądałam Maję, ogród zachwycający, właścicielka bardzo sympatyczna! Gdzie można poczytać jej bloga? Jakieś namiary?

ogrodtamaryszka na blogspocie
wiklasia 23:20, 11 lip 2019

Agatuś - u mnie wszystko omdlałe, wysuszone, wymęczone przez upały i brak wody;
dochowałam się toskańskiej murawy * - trawnik znaczy się jak w Toskanii - sama wysuszona słomkowa żółć.
Tawułki w popiół się zamieniają mimo mojego podlewania , ślimaki podpisały wyrok na jedną z bruner, hosty już jesiennie wyglądają, paprocie się wymiksowały, lawenda ścięta- bo przekwitła, berberysy cienko przędą ...
Jedyną pociechą borówka amerykańska - ta to w tym roku szaleje, niektóre owoce ma zebrane w tak duże grona jakby co najmniej winoroślą była.

Przez to, że sucho i gleba powoli w skałę się zamienia to nawet nie plewiłam.

Zahibernowałam się jak ślimaki podczas suszy, dlatego roboty stoją w miejscu i czekają na wilgotniejsze i chłodniejsze czasy.

O, dziś łaskawie popadało, ale i tak nadal sucho

* hasło nie przeze mnie uknute
Tamaryszek 09:28, 12 lip 2019

Dzień dobry! Z samego rana czytać takie miłe rzeczy to wielka przyjemność, bardzo dziękuję Wiklasi, Hani, Asi i Ani za tyle ciepłych słów o mnie i moim ogrodzie. Oczywiście, gospodyni wątku także! A zawilce piękne (to moje ulubione kwiaty), muszę posadzić u siebie te blanda.
Anda 09:50, 12 lip 2019

U mnie w cieniu, wilgotnawym na dodatek, te Anemone blanda sa wyzsze i sie wyciagaja w strone swiatla. Kwitna oczywiscie tez pozniej niz te na sloncu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies