Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

KasiaLangier 21:36, 12 lip 2019

Współczuję w tych trudnych chwilach..tak sobie myślę, że ogród uczy nas w pewien sposób przemijania. Trudno się z tym pogodzić, wiem, bo sama to przeżywam i próbuję się do tego przyzwyczaić, jakoś to ogarnąć..nie jest to łatwe...z drugiej strony ogród daje siłę, bo trzeba zakasać rękawy i twardo stąpać po ziemi..

Muszę to dodać. Pięć lat temu usłyszałam od lekarza wyrok, że mój Tato pożyje najwyżej rok. Mijają kolejne lata, a Tato całkiem nieźle się miewa. Także trzeba działać i wierzyć, że będzie dobrze

wiklasia 22:59, 12 lip 2019

Cuda to nie jest bajka.
Cuda się zdarzają.
Dziewięć lat temu diagnoza u mojego taty - rak trzustki, przeżywalność liczona w kilku procentach...

Dziś rozmawiałam z tatą przez telefon.
Tydzień temu mój syn wrócił z weekendu spędzonego z dziadkiem, którego statystycznie miał nigdy osobiście nie poznać.
Kasia_CS 00:00, 13 lip 2019

Agatko, jestem z Tobą i Tatą pozytywnymi myślami - będzie dobrze, bo innej opcji po prostu nie ma ściskam mocno!

A ogród mnie zachwyca... anabelki to szaleństwo!
jolanka 07:53, 13 lip 2019

Trzymam kciuki za Tatę ale i z Ciebie bo przykre myśli potrafią też mocno nabroić, pamiętaj o tym.
Sciskam
mrokasia 14:57, 14 lip 2019

Agata, tak mi przykro, że los nie oszczędza Twego taty. Ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Musi być!!! Wysyłam dobre myśli.

A te sadzonki to reklamuj bezwzględnie!!!
UrsaMaior 15:49, 14 lip 2019

No ale palnęłaś z tymi fotkami, tak jakbyś ugór u siebie miała Trzymam kciuki, w życiu nigdy nic nie wiadomo i na nic nie da się przygotować...
Jeśli dasz radę to wjedź do mnie, mam dla Ciebie kilka zielonych cukiereczków.
Brzozowadzie... 11:57, 16 lip 2019

Po raz kolejny czuję wdzięczność dla Danusi za stworzenie tego portalu.
Dzierwczyny miłe, bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia. Pierwsze dni są zawsze najtrudniejsze, potem człowiek oswaja się z sytuacją i zaczyna szukać rozwiązań. Działa. Bardzo Wam dziękuję, za to, że w te najgorsze dni autentycznie czułam Wasze wsparcie, Wasze modlitwy i dobre myśli. Dzięki!
Gruszka_na_w... 17:36, 23 lip 2019

A gdzie planujesz miejsce dla tej Pasionate Blush?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 14:50, 24 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A gdzie planujesz miejsce dla tej Pasionate Blush?

A jeszcze nie wiem Chodzę i dokładam Mam pięć sadzonek. Pasują mi do bladoróżowych jeżówek. I do nowo wsadzonych rozchodników. I z seslerii ładnie wystają Masz dla mnie jakieś propozycje? Chętnie skorzystam Bo weny nie mam i nic jeszcze nie wkopałam
Brzozowadzie... 15:11, 24 lip 2019

Ha, no to u mnie już jest ćma bukszpanowa! Pryskać od razu można, czy czekać do wieczora? Czy ktoś może mi przypomnieć proporcje roztworu? Jak dobrze, że Asia Makadamia miała w nadmiarze. Brr, ale to ohydztwo. Jak ja mam to zebrać???