Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 10:15, 09 sie 2019

makadamia napisał(a)

Nieskromnie powiem, że jestem z siebie bardzo dumna - rzadko mi się zdarzają tak udane pomysły

Pod śliwę może dać zwykłą hakonkę?

A jeśli Ci powiem, że ten zestawik właśnie oglądam siedząc przy południowym oknie w kuchni? Możesz być z siebie dumna Ja tak lubię spokojne zestawy, że w życiu bym nie wsadziła tej jeżówki sama, dobrze, że Tar naciskała
Jest super!
Właśnie myślę o zwykłej, żeby nie przesadzić jednak z kolorem
Brzozowadzie... 10:21, 09 sie 2019

Anda napisał(a)

To ja się podpisuję pod tym pomysłem wszystkimi kończynami jakie posiadam Patrząc na te rabaty od razu pomyslałam o bieli. Dlatego byłabym jeszcze za białą gaurą. Chyba zainspirowała mnie ta brzoza, która tam widać No i ogólnie Twój ogród i widoki, które ostatnio pokazałaś.

No to będzie kolejne przesadzanko Wczoraj wieczorem wysadziłam z tej rabaty dwa krzaczki ognistej jeżówki, a wsadziłam malinową lobelię i różową gaurę. Jest lepiej, ale dla mnie też nadal za intensywnie. Teraz już nie ruszam, ale jak zamknę docelowo tę rabatę z drugiej strony, to wrócę do niej Teraz już za ostre słońce, później wrzucę fotki po zmianach.
Brzozowadzie... 10:22, 09 sie 2019

TAR napisał(a)
świetnie wyszlo z ta ognista

Brzozowadzie... 10:23, 09 sie 2019

April napisał(a)
Ale fajną rabatkę zrobiłaś Niesamowicie przyciąga wzrok

Właśnie, wychodząc z domu też ją od razu widzę po prawej. Zrobiła konkurencję frontowej
Brzozowadzie... 10:24, 09 sie 2019

tulucy napisał(a)
Pod klonem jak pod klonem, ale jak ona pasuje do tego drzewka po lewej - śliwa? zresztą nieważne co to, ale kolorystycznie bomba

Ha, widzisz to? Z tą śliwą wiśniową też jej super
A tak poza tematem, te Pissardi pierwszy raz w tym roku miały moc przepysznych owoców. Aż sprawdzałam w necie, czy jadalne, bo moje dzieciaki jak sroki obsiadły
Brzozowadzie... 10:26, 09 sie 2019

Helen napisał(a)

Agata, bardzo udane połączenie No bardzo.

Dzięki Helen, ale to zasługa Asi Choć praca fizyczna, czyli najgorsze, musiałam sama odwalić
Brzozowadzie... 10:28, 09 sie 2019

makadamia napisał(a)
Wracam z rana żeby jeszcze raz popatrzeć na tą jeżówkę w towarzystwie brązów

Popatrz sobie do woli, możesz też na żywo, godzina drogi
Tylko teraz powiedz mi, gdzie wsadzić kulę trzmielinową, nie mam serca jej wyrzucić, siedzi w donicy i czeka na zmiłowanie
makadamia 12:28, 09 sie 2019

ano tak. z tą trzmieliną jest problem.

na czym stanęło z tą trejażową rabatką? Będzie kolorowo, czy biało? Bo jeśli biało, to tam można by było dać tą trzmielinę
Brzozowadzie... 12:41, 09 sie 2019

makadamia napisał(a)
ano tak. z tą trzmieliną jest problem.

na czym stanęło z tą trejażową rabatką? Będzie kolorowo, czy biało? Bo jeśli biało, to tam można by było dać tą trzmielinę

No tak myślę, że pójdę na kompromis Chyba będzie fioletowo - biało Bardzo mi się podoba zestawienie fioletowej szałwii z seslerią i ją zostawię, reszta po obu stronach chyba na biało. Ale subtelnie musi być, no co zrobię, jak tak najbardziej lubię. W tym roku eksperymentowałam z naprawdę ostrymi kolorami, początkowo bardzo mi się podobało, na dłużej męczy. Zostawię tu i ówdzie mocniejsze akcenty (patrz Twoja ognista jeżówka przy klonie), a z resztą wracam do swoich barw - biel, fiolet, lekki róż i zieleń, dużo zieleni
W każdym razie trzmielinę wsadzę na razie na tył przechowalnika, może się coś później z nią urodzi, a żal ją stracić, u mnie trzmieliny rosną jak szalone
P.S. Kurde, zawsze słowo "narazie" słownik mi poprawia na: "na razie". No przysięgam, tak mi nie pasuje ta pisownia oddzielna w tym słowie!
April 12:51, 09 sie 2019

Przykro mi ale słownik ma rację

A tej trzmieliny to tak generalnie nie możesz mieć w donicy? I ustawiać gdzie pasi w danym momencie...