Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

makadamia 13:14, 08 sie 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ogólnie z tym rabatami będzie większy problem, gdyż albowiem ja je muszę teraz, po zakupieniu działki obok, jakoś zamknąć z drugiej strony. W ogóle muszę zrobić jakiś plan, a ja tego nie znoszę.

Czekałam, kiedy ten temat zostanie podniesiony
Będziemy główkować
Brzozowadzie... 13:34, 08 sie 2019

makadamia napisał(a)

Czekałam, kiedy ten temat zostanie podniesiony
Będziemy główkować

Liczę na Was! Pogonię M.
Brzozowadzie... 14:35, 08 sie 2019

No dobrze, pierwsze koty za płoty Jeżówka pod klonem. Asiu - to był strzał w dziesiątkę! Trochę ostre słońce ale nie mogłam się doczekać, żeby Wam to wrzucić Renatka prosiła mnie o szerszy kadr z klonem, to wrzucam też dla Niej ostatnie foto

I teraz pytanie - na ostatnim zdjęciu widać z lewej ostatnie hakone Aureola z wiązowej na froncie, a za klonem rosną w nóżkach graba seslerie. I mam zagwozdkę, co dać w nogi pierwszej śliwie, rośnie tam teraz runianka ale jest za niska. Myślałam albo o hakone zielonej albo o seslerii. Zastanawiam się co ładniej połączy te pomarańcze z cytryną Aureoli i malinowymi hortensjami, które rosną pod sosnami. Co myślicie?
makadamia 14:47, 08 sie 2019

I teraz pytanie - na ostatnim zdjęciu widać z lewej ostatnie hakone Aureola z wiązowej na froncie, a za klonem rosną w nóżkach graba seslerie. I mam zagwozdkę, co dać w nogi pierwszej śliwie, rośnie tam teraz runianka ale jest za niska. Myślałam albo o hakone zielonej albo o seslerii. Zastanawiam się co ładniej połączy te pomarańcze z cytryną Aureoli i malinowymi hortensjami, które rosną pod sosnami. Co myślicie?

Nieskromnie powiem, że jestem z siebie bardzo dumna - rzadko mi się zdarzają tak udane pomysły

Pod śliwę może dać zwykłą hakonkę?
Anda 17:44, 08 sie 2019

Zana napisał(a)
No to ja Ci namieszam i namotam. No bo ja to bym tam widziała zwiewnie, delikatnie po obu stronach: seslerie + biel (jeżówki?) + jasny róż (gaura?).
No jakieś kuleczki cisowe mogłyby być. Wiosną cebulowe.

Nie bij

To ja się podpisuję pod tym pomysłem wszystkimi kończynami jakie posiadam Patrząc na te rabaty od razu pomyslałam o bieli. Dlatego byłabym jeszcze za białą gaurą. Chyba zainspirowała mnie ta brzoza, która tam widać No i ogólnie Twój ogród i widoki, które ostatnio pokazałaś.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 19:29, 08 sie 2019

świetnie wyszlo z ta ognista
April 19:36, 08 sie 2019

Ale fajną rabatkę zrobiłaś Niesamowicie przyciąga wzrok
tulucy 20:30, 08 sie 2019

Pod klonem jak pod klonem, ale jak ona pasuje do tego drzewka po lewej - śliwa? zresztą nieważne co to, ale kolorystycznie bomba
Helen 23:08, 08 sie 2019

No dobrze, pierwsze koty za płoty Jeżówka pod klonem. Asiu - to był strzał w dziesiątkę! Trochę ostre słońce ale nie mogłam się doczekać, żeby Wam to wrzucić Renatka prosiła mnie o szerszy kadr z klonem, to wrzucam też dla Niej ostatnie foto

Agata, bardzo udane połączenie No bardzo.
makadamia 08:05, 09 sie 2019

Wracam z rana żeby jeszcze raz popatrzeć na tą jeżówkę w towarzystwie brązów