Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Gruszka_na_w... 13:04, 09 sie 2019

makadamia napisał(a)
Wracam z rana żeby jeszcze raz popatrzeć na tą jeżówkę w towarzystwie brązów

Warto wracać do tego ujęcia. Wszystko się pięknie dopełnia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 13:37, 09 sie 2019

April napisał(a)

A tej trzmieliny to tak generalnie nie możesz mieć w donicy? I ustawiać gdzie pasi w danym momencie...

Jest to jakaś opcja, ale szczerze, donic mam po tym gorącym sezonie trochę dosyć Choć tu kusi jej całoroczność...
Brzozowadzie... 13:38, 09 sie 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Warto wracać do tego ujęcia. Wszystko się pięknie dopełnia.

Prawda? W tym kąciku tak mi powiało Twoim ogrodem...
Gruszka_na_w... 20:40, 09 sie 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Prawda? W tym kąciku tak mi powiało Twoim ogrodem...

Taaa... Znasz już mnie na tyle, że wiesz jak by było:
zaraz bym poszerzała tę rabatę, bo jak już pisałam Iwonce, nie potrafię operować na tak niewielkich szerokościach
i pewnie bym tam upychała "bógwieco".
Za każdym razem podziwiam Twoje samoograniczanie w tym względzie.
Próbowałam rozwiązać zagadkę, skąd te różnice i doszłam do wniosku, że to kwestia tła, a zwłaszcza obecności wysokich drzew. U Ciebie nawet jeśli nasadzeń jest niewiele, to nie ma się wrażenia, że prawie ich nie widać. Na patelni bardzo długo trzeba czekać, żeby uzyskać jakikolwiek efekt wypiętrzenia.
W tym roku pierwszy raz nie płaczę, że nie mam trzeciego planu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 12:08, 10 sie 2019

Taaa... Znasz już mnie na tyle, że wiesz jak by było:
zaraz bym poszerzała tę rabatę, bo jak już pisałam Iwonce, nie potrafię operować na tak niewielkich szerokościach
i pewnie bym tam upychała "bógwieco".
Za każdym razem podziwiam Twoje samoograniczanie w tym względzie.
Próbowałam rozwiązać zagadkę, skąd te różnice i doszłam do wniosku, że to kwestia tła, a zwłaszcza obecności wysokich drzew. U Ciebie nawet jeśli nasadzeń jest niewiele, to nie ma się wrażenia, że prawie ich nie widać. Na patelni bardzo długo trzeba czekać, żeby uzyskać jakikolwiek efekt wypiętrzenia.
W tym roku pierwszy raz nie płaczę, że nie mam trzeciego planu.

U mnie niewiele nasadzeń?! Teściowa ostatnio pytała, kiedy przestanę wreszcie sadzić bo mam tak poupychane... Ja każdą rabatę poszerzam po długich negocjacjach, łatwo nie jest
Ale masz rację - Ty lubisz na bogato i świetnie Ci to wychodzi, ja liczę, że drzewa odbębnią większość roboty za mnie Nawet ostatnio miałam taką refleksję, że drzewa mam, bylin nasadziłam, a nie zadbałam o piętro pośrednie. Czas to nadrobić, tylko teraz już trudniej
Efekt wypiętrzenia widziałam na własne oczy. Istnieje w wersji full wypas
Gruszka_na_w... 16:20, 10 sie 2019

Może teściowej się w oczach dwoi
Natura rzeczywiście odwaliła za Ciebie kupę roboty. Ale kropeczki nad i są już Twoją zasługą. Dobry kierunek obrałaś.
Brzozowadzie... 18:00, 10 sie 2019

Może teściowej się w oczach dwoi
Natura rzeczywiście odwaliła za Ciebie kupę roboty. Ale kropeczki nad i są już Twoją zasługą. Dobry kierunek obrałaś.

To sobie posłodziłyśmy I od razu dobry weekend
galgAsia 18:42, 10 sie 2019

Agatka, pięknie Ci to wyszło I pamiętaj - nawet najlepszy plan można zepsuć byle jakim wykonaniem. A wykonanie u Ciebie - prima sort!
TAR 21:55, 10 sie 2019

Nawet ostatnio miałam taką refleksję, że drzewa mam, bylin nasadziłam, a nie zadbałam o piętro pośrednie.

u siebie mam tez ten sam problem, teraz trudno mi nadrobic nie dewastujac calosci.
mrokasia 22:36, 10 sie 2019

U mnie niewiele nasadzeń?! Teściowa ostatnio pytała, kiedy przestanę wreszcie sadzić bo mam tak poupychane...

Zabierz teściową pod byle pretekstem do Kwartecika albo Iwonki, od razu jej się optyka zmieni .

A w sprawie trawki pod śliwą zamiast runianki głosuję za zieloną hakone.