Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 11:06, 30 paź 2019

Helen napisał(a)

Agata, fajne roślinki kupiłaś na koniec sezonu. Wyglądają jakbyś je kupiła tu.

Ha! czyli też masz takie pozytywne doświadczenia z tym sklepem? A miałam obawy, że na koniec sezonu jakiś wypierdki dostanę.
Brzozowadzie... 11:08, 30 paź 2019

effka napisał(a)
Jakie cudne zieloniutki bylinki, wyglądają jak wysłane latem a te paprocie potrzebują dużo wody? Ja najczęściej mam suchy cień

No niestety, ogólnie paprocie lubią wilgoć. u mnie przy tarasie jest chyba jedyny wilgotny cień - brak dużych drzew i mało słońca wystarczy, żeby się utrzymywała fajna wilgotność. Wybrałam gatunki zimozielone
Brzozowadzie... 11:09, 30 paź 2019

inka74 napisał(a)
Bywa tak niestety. Najważniejsze żeby przyszła i wam się podobała. Małe ciurkadełka są najfajniejsze
Ech, studni zazdroszczę. Ja nawet nie mam jak i gdzie takiej zrobić. Deszczówka musi starczyć.

Z tym dołowaniem to często chyba jest tak, że przeceniamy nasze możliwości lub zmienia się koncepcja lub coś po drodze przeszkodzi w planach. Miało wyjść ale nie do końca się udało. Życie. Ja tylko 3 doniczki miałam do dołowania, z zachłanności bo w sumie mogłam poczekać do wiosny z zakupem ))

Studnia była dodatkiem do tej nowej części, poprzedni właściciel jej nie używał, dlatego musimy wiosną dokupić pompę.
Dokładnie tak jest z tym dołowaniem i jeśli kilka doniczek rozumiem, to podziwiam dziewczyny z większym stanem posiadania
Zana 11:10, 30 paź 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ja bardzo często zamawiam przez internet i jeszcze nigdy nie otrzymałam tak pieknych roślin. zmieniam sklep od wiosny

Z tego sklepu zawsze dostawałam ładne sadzonki

Oj dzieje się u Ciebie

Aha, ja na swoje ciurkadełko z tejże firmy czekałam dwa miesiące, więc wiesz, różnie może być. Czego Ci oczywiście nie życzę!
Brzozowadzie... 11:10, 30 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
faktycznie piekne sadzonki ladnie zapakowane wczoraj przyszly do mnie trawy ale jeszcze nie otwieralam pudla bo przymrozek byl dzisiaj moze posadze tą seslerie

U mnie też był, ale malutki, a dziś sadzę.Co robić. Łatwo się kupuje, gorzej sadzi Brrr....
Brzozowadzie... 11:11, 30 paź 2019

DorKa napisał(a)
Patrząc na te sadzonki to wiosenne sadzenie na myśl przychodzi.Piękne są. Nie sądziłam ,że w taki stanie w październiku roślinki dochodzą.

Dawaj fotki po posadzeniu!

Naprawdę, te podrzenie (co za nazwa!) wyglądają jak z katalogu. Piękne dorodne sadzonki, reszta też.
Brzozowadzie... 11:14, 30 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Ty widzę sezonu ani myślisz kończyć .
Piękne te rośliny! Mam na takie miejsce u siebie, będę podglądać Twoje kompozycje i bezczelnie kopiować .

Wiesz, że jeszcze wczoraj mnie kusiło coś zamówić? Ale wywaliłam wszystko z koszyka No na prawdę trzeba wiedzieć kiedy skończyć. Ja już się szykuję na Komunię św. Stasia na poczatek maja W domu robię, musi być ogarnięte, a wszędzie p..nik po tej fuzji Sama rozumiesz
Te paprocie są absolutnie do polecenia! Przepiękne i zimozielone, dobrze, że sporo kupiłam, bo coś czuję, że po tej reklamie zaraz znikną
Brzozowadzie... 11:18, 30 paź 2019

Zana napisał(a)

Z tego sklepu zawsze dostawałam ładne sadzonki

Oj dzieje się u Ciebie

Aha, ja na swoje ciurkadełko z tejże firmy czekałam dwa miesiące, więc wiesz, różnie może być. Czego Ci oczywiście nie życzę!

A wiesz, że właśnie miałam do Ciebie pisać w tej sprawie, bo mnie już zaniepokoił ten przedłużający się okres oczekiwania, dobrze, że piszesz, poczekam cierpliwie.
To teraz rozpiszemy konkurs na otoczenie naszego ciurkadełka Choć mam obawy, że przegrałabym z kretesem. Mogłabyś coś podziałać, miałabym z kogo zżynać Ale fajnie będzie patrzeć u Ciebie, no nieźle wyszło Jeszcze sobie dokupię te piękne donice
eVka 11:58, 30 paź 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No niestety, ogólnie paprocie lubią wilgoć. u mnie przy tarasie jest chyba jedyny wilgotny cień - brak dużych drzew i mało słońca wystarczy, żeby się utrzymywała fajna wilgotność. Wybrałam gatunki zimozielone

Wygooglowałam sobie ten sklep i te paprocie i nabrałam na nie ochoty... Może bym je przy rodkach posadziła pod sosnami, tam i tak regularnie podlewam, to dałyby radę i jest półcień. Oj a miałam już nic a nic nie kupować...
Brzozowadzie... 12:02, 30 paź 2019

effka napisał(a)

Wygooglowałam sobie ten sklep i te paprocie i nabrałam na nie ochoty... Może bym je przy rodkach posadziła pod sosnami, tam i tak regularnie podlewam, to dałyby radę i jest półcień. Oj a miałam już nic a nic nie kupować...

To dobry pomysł, większość paproci lubi kwaśną ziemię więc będzie im dobrze przy rodkach. Kupuj, potem nie będzie, a przyszły tydzień ma być ładny