Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 11:35, 29 paź 2019

effka napisał(a)

Ja na razie odpuszcza sadzenie bo ziąb popołudniami straszny i już szybko ciemno się robi Te moje setki cebul zostawiam na niedzielę, bop zapowiadaja 15 stopni, to jakoś dam radę je wsadzić

To prawda, ja wyskoczyłam wczoraj w ciągu dnia pomiędzy pracami domowymi, więc mam łatwiej
Brzozowadzie... 11:36, 29 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Ja w tym roku nie posadziłam na razie ani jednej . Nie miałam czasu a teraz faktycznie zimno .
Liści nie mam dużo, z sąsiadkowej moreli wciągnęłam i przemieliłam odkurzaczem i poszły na kompost.
A do kominka i winka mam takie samo upodobanie w zimie . Jeszcze kocyk i dobra książeczka albo film i można jakoś przetrwać. Aaaa, w zimie lubię jeszcze gotować .

My mamy masę liści. W końcu w lesie mieszkamy
My się musimy koniecznie kiedyś umówić na to winko przy kominku
eVka 11:44, 29 paź 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

To prawda, ja wyskoczyłam wczoraj w ciągu dnia pomiędzy pracami domowymi, więc mam łatwiej

TAR 12:15, 29 paź 2019

galgAsia napisał(a)
A ja uwielbiam spadające liście - no zabijcie mnie , ale widok liści na ziemi, szuranie liści pod stopami są dla mnie bardzo kojące .
A wiecie, że dziś jest Dzień Odpoczynku dla Zszarganych Nerwów - kto wymyśla te dni?!?

przylaczam sie do tych uwielbiajacych
TAR 12:18, 29 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Aaaa, w zimie lubię jeszcze gotować .

ja tez, ja tez i lubie wtedy gosci, bo na nich moge wyprobowywac moje nowe dania, ktore czesto przechodza do tzw. stałych dan w mojej ksiazce kucharskiej
Brzozowadzie... 16:18, 29 paź 2019

Ja lubię jeść dobre rzeczy
No to cyknęłam sobie jeszcze jedno małe zamówionko Ale piękne sadzonki przyszły, zobaczcie, to na rabatę przy tarasie:

Gruszka_na_w... 16:27, 29 paź 2019

Rozpoznaję paprocie.
Podaj jakieś szczegóły, bo rośliny do cienia wchodzą w krąg moich zainteresowań.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 16:29, 29 paź 2019

Świetne zakupy, mniam. Bodziszek Rozanne?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 16:31, 29 paź 2019

Widzę języczniki, widzę paprotniki, bodziszki, brunery - co jeszcze?
Brzozowadzie... 17:50, 29 paź 2019

Dziewczyny,
tak, ta jesien jest wybitnie paprociowa, kupiłam języcznika Cristata, podrzeń żebrowiec i narecznice Wallicha. Do tego bodziszek Rozanne i brunnera Sea Heart. Wszystko cieniolubne, dziś przymierzałam na powiększonej rabacie przytarasowej.
Jestem zachwycona jakością sadzonek!
A i niestety, musiałam prawie całkiem zlikwidować z tej rabaty zawilce kanadyjskie - są mega ekspansywne, normalnie zjadły całą rabatę Zostawiłam tylko trochę na wiosenne kwitnienie i może w jakąś doniczkę wsadzę. No nie nadaje się na normalną rabatę, jedynie do zadarniania dużych przestrzeni. szkoda, bo pięknie kwitnie.