Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Pszczelarnia 13:30, 31 paź 2019

Fajnie obserwować, że u Ciebie sezon w pełni.

U mnie kanadyjskie zawilce nie chcą na razie się rozgościć.

mrokasia 13:43, 31 paź 2019

Zana napisał(a)
Kupiła, posadziła a fotek nie pokazała. Oj niedobra Ty

Podpisuję się pod każdą jedną literką.
Ania111 21:40, 01 lis 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ja lubię jeść dobre rzeczy
No to cyknęłam sobie jeszcze jedno małe zamówionko Ale piękne sadzonki przyszły, zobaczcie, to na rabatę przy tarasie:

Agatko

Oj jeszcze poszalałaś z zakupami
Brzozowadzie... 11:13, 04 lis 2019

Dziewczyny, wiecie jak jest - po posadzeniu na większym obszarze już nie robią takiego szału w jak w ciasnocie zwłaszcza o tej porze roku, coś tam cyknę, ale mam lenia na listopadowe zdjęcia.
W sobotę posadzilismy jeszcze klona Ginnala, którego Kwartecik gdzies w szkóce mi wyhaczył. I hortensje, o których marzyłam pod płot - strasznie mi się podobały u mojej miłej sąsiadki - Magical Candle - tak fajnie staroświecko bladły w piekny stary róż. I jabłonka wreszcie poszła do ziemi. No ostatnie nasadzenia z M I ogólne porządki zrobiliśmy, bo wszędzie sterty kompostu i zwały gałęzi - musieliśmy wyciąć jedną brzozę i podkrzesać sosny w miejscu, gdzie stanie wiata. na szczęście ubytku z kępy brzóz nie widać, bo ze ściśniętym sercem wycinaliśmy.
M. już potwierdziłam zamknięcie sezonu A na mnie dziś czekają jeszcze trzy trzmieliny Sunspot, które musiałam przesadzić po położeniu kostki pod wiatę, i lilaczek Dark Parfume i trzy języczniki. No i... nabyłam właśnie przed chwilą w B. kilka paczek cebulek
Brzozowadzie... 11:15, 04 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Fajnie obserwować, że u Ciebie sezon w pełni.

U mnie kanadyjskie zawilce nie chcą na razie się rozgościć.

Można tak powiedzieć
One lubią cień i wilgoć. Bujnęły się u mnie jak szalone, a ja nie przepadam za takimi ekspansywnymi roślinami - wiosną musiałam zmierzyć się z barwinkiem zjadającym mi południową rabatę, ten zawilec ze swoimi rozłogami zapowiadał się podobnie. A szkoda, bo jest naprawdę piękny.
DorKa 14:54, 04 lis 2019

Koniec sezonu ? ? A gdzie dokumentacja fotograficzna się pytam ?
Gruszka_na_w... 17:52, 04 lis 2019

Zasłużyliście oboje na odpoczynek. To był wyjątkowo pracowity sezon. Tyle zmian!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 18:37, 04 lis 2019

DorKa napisał(a)
Koniec sezonu ? ? A gdzie dokumentacja fotograficzna się pytam ?

No przysięgam, wcale nie chce mi się zdjęć robić, wolałabym już mieć wiosnę i efekty wiosenne oglądać
Brzozowadzie... 18:42, 04 lis 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zasłużyliście oboje na odpoczynek. To był wyjątkowo pracowity sezon. Tyle zmian!

Masz rację, napracowaliśmy się bardzo. I z jednej strony mam dość, a z drugiej ciągle mnie nosi po ogrodzie Kombinuję, co by tu jeszcze zdążyć zrobić Dziś było bardzo ciepło, zdążyłam podsychające trzmieliny wsadzić, ziemię musiałam wymienić bo pod tymi drzewami przy drodze tylko proch i pył, i lilaka wsadziłam i deszcz mnie wygonił.Błogosławiony deszcz! Strasznie sucho u nas było, a dziś konkretnie i długo popadało. Wyręczył mnie w podlewaniu nowych nasadzeń, a tych sporo
Kusi mnie jeszcze ten oprysk mocznikiem zrobić na róże i drzewa liściaste. Jakie tam było to stężenie - np. na 6 - litrowy opryskiwacz? Może cyknę jutro, bo ma być słonecznie i dość ciepło.
mrokasia 18:45, 04 lis 2019

No ładnie popracowane . I widzę, że nie odpuszczasz . Ja też bym jeszcze co nieco porobiła ale jak się pracuje poza domem to w tygodniu nie ma szans... Mam nadzieję, że może w weekend będzie ładnie czego i Tobie życzę .