Wiesz Haniu, moje dzieciaki mają dość jasno określone zasady współżycia i dzięki temu naprawdę dobrze nam się razem egzystuje Oczywiście ilość robi znaczenie, ale Oni lubią się ze sobą bawić, a z racji ograniczonego dostępu do kompa i braku TV, potrafią wymyślać dla siebie zajęcie i lubią czytać oraz grać w planszówki. To nas wszystkich ratuje w razie niesprzyjającej aury. Na szczęście istnieją i mają się dobrze biblioteki publiczne, bo splajtowałabym w księgarniachNieletni Goście sprawnie dostosowują się do ustalonych zasad
Wczoraj wykończyłam małą rabatę przy drewutni. Posadzone były tam dwie hortensje Diamant Rouge - dałam im w stopy trzy hakone Aureola (tyle było dodanych do zielonych), dwie hosty Dust Devil i runiankę. Ciekawa jestem efektu za dwa - trzy lata. Z zielonymi nadal biegam po ogrodzie
Ech.. chciałabym, żeby mi się tak docelowo udało ujarzmić dzieci... Narazie taki jeden trzylatek testuje nas ile wlezie.. lubi gdy mu się czyta, to może w przyszłości też będzie sam chętnie sięgał po książki Biblioteki święta instytucja!
Moj 3i pol latek lubi bajki na komorce ale nie za dlugo i dzieki bogu zamiast tego lubi jazde na rowerze jest narazie jedynakiem i tez wlazi mi na głowe okropnie i niewiem jak go ujarzmic i niema tu mu zabardzo dzieci bo o 3 lata starsze to tamte maja swoje towarzystwo i sama sie z nim bawie licze na to ze wyrosnie z tego i bedzie grzeczniejszy
Piękne masz zakątki w ogrodzie. Klimat tajemniczości i ta ławeczka, ☺. Szukam podobnej do siebie do brzozowego zagajnika, który chcę stworzyć przy wjazdowej.
Niezmiennie podziwiam Twoje zdyscyplinowanie przy trójce dzieciaczków
Buziaki☺
Trzylatki mają to do siebie, że testują, grunt trzymać się zasad Ściskam kciuki,żeby się udało, łatwiej się zyje i przyjemniej Patrzę i podziwiam, jak ładnie dzielisz czas między małe dzieciaki i ogród. Narobiłaś mi smaka na nowe róże - muszę się pilnować, bo chicałoby się się więcej, a miejsc słonecznych brakuje
Moje dzieciaki też oglądają bajki - w określonym zakresie, ale rowery uwielbiają i inne sprzęty.Też mam trzy i pół latka Grał dziś dwugodzinny mecz z chłopakami z okolicy, z których najstaszy był starszy od niego chyba z 9 lat Tylko on obyty ze starszymi, bo najmłodszy z czwórki