Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:25, 20 kwi 2018

anbu napisał(a)

Te karatawskie bardzo mi się podobają muszę nbabyć na jesień

Na zdjęciach fajnie wyglądają .
Kasia_CS 11:01, 20 kwi 2018

Ja przesadzałam 3 dni temu tulipany i widzę, że stoją sztywno, choć posadziłam je trochę niechlujnie i płycej niż rosły Ale myślę, że te czosnki spokojnie, bo one niskie są z tego co kojarzę (nigdy nie miałam) i raczej nie klapną w związku z tym tak łatwo
makadamia 11:07, 20 kwi 2018

Kasiu, to jaka jest aktualnie-ostateczna koncepcja na rabatę?
mrokasia 11:32, 20 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja przesadzałam 3 dni temu tulipany i widzę, że stoją sztywno, choć posadziłam je trochę niechlujnie i płycej niż rosły Ale myślę, że te czosnki spokojnie, bo one niskie są z tego co kojarzę (nigdy nie miałam) i raczej nie klapną w związku z tym tak łatwo

Eksperymentów zatem nadszedł czas .
mrokasia 11:45, 20 kwi 2018

makadamia napisał(a)
Kasiu, to jaka jest aktualnie-ostateczna koncepcja na rabatę?

Uwaga, będzie długo .

Wersja z dziś rano:
- od strony lasu szpaler tuj pociągnięty aż do rabaty podokiennej z niwakiem (o ile coś Ci to mówi ) - do tej pory pomiędzy rabatą pojałowcową a podokienną z niwakiem była przerwa ok. 5 m - żwirkowy podjazd dochodzi w tym miejscu do samego ogrodzenia i sajgon w lesie widać jak na dłoni. Czeka nas zatem zrobienie rabaty pod dalszy ciąg tuj - wybranie żwiru oraz gruzu - drobnostka .
- od strony psiego kojca będą dwa derenie variegata (mocno cięte) rozdzielone tują - po posadzeniu szpaleru od lasu tak mnie zaczęła drażnić dziura pomiędzy dorosłą tują w rogu a zielonym dereniem, że coś okropnego. Co prawda jak rosnący tam do tej pory dereń variegata liści dostanie to częściowo zasłoni kojec ale jednak przez większą część roku byłaby to pusta dziura. Proporcje rabaty były kompletnie do kitu. Posadziłam obok derenia tuję. I dziś rano doszłam do wniosku, że rosnącego derenia przesunę, nową tuje przesunę i dosadzę drugiego derenia .

Ufff, a to tylko ramy tej rabaty...
DorKa 11:48, 20 kwi 2018

to przesunę tam a tamto tu...przypomniało mi się nie ma róży beż ognia jak mąż dyrektor jezioro przesuwał
mrokasia 11:50, 20 kwi 2018

DorKa napisał(a)
to przesunę tam a tamto tu...przypomniało mi się nie ma róży beż ognia jak mąż dyrektor jezioro przesuwał

oj tam, oj tam
nie znasz tego? posadzę tutaj x, ale najpierw muszę zabrać stad y i przesadzić tam gdzie teraz rośnie z.
jak nie znasz to niedługo poznasz
makadamia 11:57, 20 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Ufff, a to tylko ramy tej rabaty...

Ale zmiany wyglądają na sensowne
DorKa 11:58, 20 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

oj tam, oj tam
nie znasz tego? posadzę tutaj x, ale najpierw muszę zabrać stad y i przesadzić tam gdzie teraz rośnie z.
jak nie znasz to niedługo poznasz

oczywiście ,że znam ogrodnictwo to wyższa matematyka
mrokasia 12:01, 20 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Ale zmiany wyglądają na sensowne

O, dzięki Ci za poparcie.
Mam nadzieję, że ta koncepcja się sprawdzi .