Ja przesadzałam 3 dni temu tulipany i widzę, że stoją sztywno, choć posadziłam je trochę niechlujnie i płycej niż rosły Ale myślę, że te czosnki spokojnie, bo one niskie są z tego co kojarzę (nigdy nie miałam) i raczej nie klapną w związku z tym tak łatwo
Wersja z dziś rano:
- od strony lasu szpaler tuj pociągnięty aż do rabaty podokiennej z niwakiem (o ile coś Ci to mówi ) - do tej pory pomiędzy rabatą pojałowcową a podokienną z niwakiem była przerwa ok. 5 m - żwirkowy podjazd dochodzi w tym miejscu do samego ogrodzenia i sajgon w lesie widać jak na dłoni. Czeka nas zatem zrobienie rabaty pod dalszy ciąg tuj - wybranie żwiru oraz gruzu - drobnostka .
- od strony psiego kojca będą dwa derenie variegata (mocno cięte) rozdzielone tują - po posadzeniu szpaleru od lasu tak mnie zaczęła drażnić dziura pomiędzy dorosłą tują w rogu a zielonym dereniem, że coś okropnego. Co prawda jak rosnący tam do tej pory dereń variegata liści dostanie to częściowo zasłoni kojec ale jednak przez większą część roku byłaby to pusta dziura. Proporcje rabaty były kompletnie do kitu. Posadziłam obok derenia tuję. I dziś rano doszłam do wniosku, że rosnącego derenia przesunę, nową tuje przesunę i dosadzę drugiego derenia .
oj tam, oj tam
nie znasz tego? posadzę tutaj x, ale najpierw muszę zabrać stad y i przesadzić tam gdzie teraz rośnie z.
jak nie znasz to niedługo poznasz