Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:43, 19 kwi 2018

zoja napisał(a)

aha

No i co, znalazłaś listki obok???
mrokasia 21:44, 19 kwi 2018

Magleska napisał(a)

ja się nie śmieję tylko uśmiecham do Ciebie ,bo nic mądrego nie mam do napisania
zaglądam i jestem na bieżąco

Ja wiem
Robię to samo u Ciebie
mrokasia 21:50, 19 kwi 2018

Kupiłam dziś 6 tuj i udało nam się je wszystkie wkopać. Wykopałam póki co miskanty i derenie - czekają w wiadrach .
Jutro kupię kolejne tuje bo chyba od razu pociągniemy dalej ten żywopłot. Ale już teraz jestem mega zadowolona z efektu .
Nie zdążyłam zrobić foty bo kończyliśmy już o zmierzchu.
Lecę pozaglądać do Was .
Makusia 21:56, 19 kwi 2018

No no! Sądzi, przesadza
Na zdjęcia czekam
PS. Ja nie mam za to zawilców.
Gruszka_na_w... 22:14, 19 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Tulipany podziwiam, trzmielina odbije, perovskie tak nisko masz ściętą czy to taka niska odmiana?

Też mnie to zdziwiło. Swoją ścięłam 25-30 cm nad ziemią i wypuszcza z tych badylków listki.

Moją molinię chyba stratowały ptaszki podczas zimowego dokarmiania.
Z każdym dniem wiosna u Ciebie coraz bardziej się panoszy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 22:20, 19 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Też mnie to zdziwiło. Swoją ścięłam 25-30 cm nad ziemią i wypuszcza z tych badylków listki.

Hmmm, no właśnie ja jakoś w tym roku tak nisko wszystko pocięłam... Wszystko oprócz tawuł.
Ale akurat o perowskiej to czytałam, że tnie się nisko, niemal przy ziemi...no to przycięłam... I przynajmniej te duże to nie wyglądają jakby im źle to zrobiło . Ta mniejsza odmiana ma focha ale widać, że żyje.
Gruszka_na_w... 22:44, 19 kwi 2018

Może ona reaguje tak jak werbena. W zeszłym roku zostawiłam korzeń werbeny w ziemi z 15 cm kikutkami. Zima była łaskawa i z kikutków wylazły listki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 07:30, 20 kwi 2018

Jak miałam perowskię to tez ją nisko cięlam i normalnie sobie ruszała bez problemu ciekawa jestem werbeny, bo tam gdzie chciałam mieć łan to tylko ją ciachnęlam, może jakimś cudem tez odbije jak Hani
kasja83 07:50, 20 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Hmmm, no właśnie ja jakoś w tym roku tak nisko wszystko pocięłam... Wszystko oprócz tawuł.
Ale akurat o perowskiej to czytałam, że tnie się nisko, niemal przy ziemi...no to przycięłam... I przynajmniej te duże to nie wyglądają jakby im źle to zrobiło . Ta mniejsza odmiana ma focha ale widać, że żyje.

Ja swoją perowskię też tak ciachłam-całe badylki się zielenią-ciekawa jestem jak to będzie wyglądało docelowo-tzn. jaka będzie gęsta itd.-bo to moje pierwsze cięcie.
mrokasia 08:40, 20 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Może ona reaguje tak jak werbena. W zeszłym roku zostawiłam korzeń werbeny w ziemi z 15 cm kikutkami. Zima była łaskawa i z kikutków wylazły listki.

Może tak.
W każdym razie obejrzałam dziś te dwie mniejsze i jedna już się delikatnie zieleni a druga jeszcze nie ale wszystko wskazuje na to, że będzie ok.