Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 22:33, 23 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Widoczki jak zwykle śliczne . Szałwia jest the best ,u mnie teraz kocimiętka robi furorę,ludzie się zatrzymują i pytają. Najlepsza jest moja teściowa ,bo na pytanie co to odpowiada ,że to lawenda

he, he, niezła teściowa
ja nie zaryzykowałam z kocimiętką, bo moje koty od razu ją zdemolowały, nie zdążyłam nawet wyjąć z doniczki...
mrokasia 22:34, 23 maj 2018

effka napisał(a)

Czyli jednak słońce najważniejsze.

Zobaczymy, co będzie dalej. Tu ma więcej słońca i będzie miała mniej podlewania. Jak się będzie wykładać dostanie eksmisję.
BKosimkArt 22:36, 23 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Te szałwie co widać to dwa rodzaje - na podokiennej jest nn - jest niższa, gęstsza i bardziej niebieska a na frontowej z podkrzesanymi świerkami mam Ostfriesland (bardziej fioletowa), którą przesadziłam z tylnego ogródka, bo tam się bardzo pokładała. Tu ma więcej słońca, zobaczymy, na razie stoi całkiem nieźle.

A Ostfriesland nie jest właśnie niższa, zwarta i niebieska?? Bo ja taką miałam z tabliczką... pokładające się to chyba te zwykłe...
mrokasia 22:37, 23 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś. Szałwia fajna, duża. Trochę, żałuję, że dokupiłam Deep Blue mogłam inną odmianę dokupić

Dziękuję Mirellko .
Nie żałuj, dokup innych i już . Gdzieś upchniesz . Tylko ta moja Ostfriesland to się wykłada, ostrzegam.
mrokasia 22:40, 23 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)

A Ostfriesland nie jest właśnie niższa, zwarta i niebieska?? Bo ja taką miałam z tabliczką... pokładające się to chyba te zwykłe...

Kochana, no to nie wiem, ja swoją też kupowałam z tabliczką jako Ostfriesland, w szkółce .
A te niebieskie kupowałam jako nn, w zwykłym ogrodniczym ...
tulucy 23:46, 23 maj 2018

Kasia nie bij... Ten jeden pomidorek, Fiorentina Beauty to nie koktajlowy... Upss pomyliłam się, powinnam Ci dać Casady's Friend. Stał obok...
kwartet 23:52, 23 maj 2018

Też myślałam że na jesieni,ale on już ma te bordowe listki.
Zapowiem się jak trochę wychamuję, na razie to trudno znaleść czas na siusiu.
Johanka77 07:08, 24 maj 2018

Bardzo ładne widoczki! Porządek że ho ho!
Miłego dnia!
natka098 07:20, 24 maj 2018

Bardzo ładnie u Ciebie, przedogródek fajny, tawuły robią dobrą robotę na rabatach, fajnie rozjaśniają, uwielbiam ich kolorystkę młodych listków. Ogólnie mam zajawkę na limonkowy kolor. A już szałwia plus limonka ehh.
DorKa 07:38, 24 maj 2018

Ślicznie u Ciebie . Mówcie co chcecie ale zimozielone akcenty w ogrodzie robią robotę. Fajne tło dla całej reszty. Bardzo fajna ścieżka jak w tajemniczym ogrodzie Moja nowa szałwia kupiona na targu jest mocno niebieska. Czy po kolorze można stwierdzić co to za odmiana ?