Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:31, 06 cze 2018

Kawa napisał(a)
bardzo ładne rabatki
rzeczywiście nudy
nigdy nei zastanawiałam się jakie środki jeżówek mogą mi pasować a jakie nie

Kami, rabatki dziękują mimo, że nudne
Nie śmiej się, te zielone środki mnie urzekły . A na tej rabacie jak i w całym ogrodzie żółtego wystarczy! Co prawda jest na liściach ale i tak za dużo...
mrokasia 10:29, 06 cze 2018

Aaaa, dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, że dostrzegłam na moich donicowych pomidorkach zawiązki kwiatów!!! Jupi!!!
iwka 10:55, 06 cze 2018

a ja swoje pomidory zasuszyłam, taki ogrodnik ze mnie
malgol 11:32, 06 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Tawuły dziękują
Muszę powiedzieć, że w masie i w tym miejscu jakoś nabrały wyrazu
Tnę je wiosną na krótkiego jeża, pewnie ok. 25 cm, a potem jak mi wyrosną wielkie krzaki to tnę ponownie (i wtedy nie wyglądają za pięknie przez jakieś 2 tygodnie). W zeszłym roku to cięłam chyba 3 razy.

Czyli mogłam wczoraj ciachnąć zamiast kul cisowych Bo chyba za wczesnie je ostrzygłam, martwię się teraz. A tawułom już by się fryzjer przydał.

A poza tym Mrokaśka nie narzekaj na ogród bo masz pięknie Ze w te upały tyle pracy wykonaliście...chyle czoła
mrokasia 11:39, 06 cze 2018

iwka napisał(a)
a ja swoje pomidory zasuszyłam, taki ogrodnik ze mnie

zdarza się najlepszym, kochana
mrokasia 11:44, 06 cze 2018

malgol napisał(a)

Czyli mogłam wczoraj ciachnąć zamiast kul cisowych Bo chyba za wczesnie je ostrzygłam, martwię się teraz. A tawułom już by się fryzjer przydał.

A poza tym Mrokaśka nie narzekaj na ogród bo masz pięknie Ze w te upały tyle pracy wykonaliście...chyle czoła

Gocha, no ale chyba nie masz limitu tygodniowego na cięcie??? Przytnij te tawuły dziś .
A cisom to napewno nic się nie stanie, Toszka mówi przecież, że i co 2 tygodnie w celu zagęszczenia można ciąć. Ja muszę swoje cisy poprzycinać, tylko czasu nie mam.
Wiesz co, ja nie narzekam, że mam brzydko (skromna jestem, co? ) tylko, że na wszystkich rabatach to samo więc trudno o ciekawe ujęcia...
malgol 11:59, 06 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Gocha, no ale chyba nie masz limitu tygodniowego na cięcie??? Przytnij te tawuły dziś .
A cisom to napewno nic się nie stanie, Toszka mówi przecież, że i co 2 tygodnie w celu zagęszczenia można ciąć. Ja muszę swoje cisy poprzycinać, tylko czasu nie mam.
Wiesz co, ja nie narzekam, że mam brzydko (skromna jestem, co? ) tylko, że na wszystkich rabatach to samo więc trudno o ciekawe ujęcia...

Nie mam limitu ,ale narobiłam sobie pęcherzy na palcach od nozyczek i miałam dac sobie odpocząć Martwiłam się o cisy bo one u mnie miesiąc dopiero rosna a już do nich z ostrymi narzędziami! I zauważyłam,że w srodku trochę się sypia...a ja zamiast dbać o nie to je strzygę

A co do ciekawych ujec to chyba większość z Nas robi fotki tego co ma najładniejsze i często sa to stale te same rabatki
mrokasia 12:31, 06 cze 2018

malgol napisał(a)

Nie mam limitu ,ale narobiłam sobie pęcherzy na palcach od nozyczek i miałam dac sobie odpocząć Martwiłam się o cisy bo one u mnie miesiąc dopiero rosna a już do nich z ostrymi narzędziami! I zauważyłam,że w srodku trochę się sypia...a ja zamiast dbać o nie to je strzygę

A co do ciekawych ujec to chyba większość z Nas robi fotki tego co ma najładniejsze i często sa to stale te same rabatki

Oooo, znam to, ja ostatnio jestem z kolei podrapana na rękach i nogach po przesadzaniu berberysów...
Daj sobie w takim razie spokój z cięciem, nie ucieknie Ci .
Nie doczytałam, że te cisy to dopiero wsadzone, ale widziałam że mądra głowa w osobie Toszki już Ci dała wskazówki.
malgol 12:40, 06 cze 2018

Troche mnie zmartwiła bo w stwierdzeniu " przycięłaś i już" zabrzmiała nuta karcąca Mam nadzieję ,że to podlewanie wystarczy.Moge nawet jeszcze do nich mówić jeśli to może pomóc Głupio mi spytac...a co to za fosfor do podlewania? jakiś nawóz? gdzie toto kupić i pod jaka nazwą?
mrokasia 13:09, 06 cze 2018

malgol napisał(a)
Troche mnie zmartwiła bo w stwierdzeniu " przycięłaś i już" zabrzmiała nuta karcąca Mam nadzieję ,że to podlewanie wystarczy.Moge nawet jeszcze do nich mówić jeśli to może pomóc Głupio mi spytac...a co to za fosfor do podlewania? jakiś nawóz? gdzie toto kupić i pod jaka nazwą?

Aaa, bo ostatnio Toszka ciągle doradza takim wyrywnym .
Ten fosfor to nie wiem ale Toszka pisała, że stosowany do tej pory korzonek jakoś rozwodnili i szkoda na niego pieniędzy więc lepiej podlewać fosforem. Chyba u JoannyDe ze Skarbonkowego była dyskusja - zerknij, może coś tam znajdziesz.
A najlepiej to się nie cykaj tylko pytaj Toszkę, przez net nic Ci nie zrobi .