Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 18:59, 09 cze 2018

kwartet napisał(a)
Zdjęcia żyleta, z Virgin będzie pani zadowolona, nieustająco podglądam

Nie wiem czy się doczekam tych Virgin - wczoraj dzwoniłam do szkółki i pani bardzo przepraszała, ale ma kłopoty z firmą przewozową - miała dużo reklamacji, że pudełka poniszczone, rośliny połamane itp. I nie ma na razie kim wysłać. I tak sobie pomyślałam, że może i lepiej, bo w te upały to rośliny wymęczone by przyjechały.

I zaczęłam się zastanawiać czy nie odwołać tego zamówienia i nie pojechać do Zielonych Progów... Koszt nie dużo większy a sama wybiorę rośliny i przywiozę je w dobrej kondycji. Tylko muszę do nich zadzwonić w poniedziałek i zapytać czy jest dostępne to co chcę .
mrokasia 19:00, 09 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Pytałaś u mnie o rabatę hortensjową z trzmielinami na pniu i trzcinnikami.
Odpowiadam - hortensje tak się rozrosły, że zupełnie zdominowały trzcinniki Overdam. W zasadzie widoczne są tylko dwa skrajne, pozostałe 5 sztuk wegetuje, powinnam je przesadzić, bo nie rosną zakryte hortkami.

Mirellko, dziękuję bardzo, że zechciałaś mi odpowiedzieć .
mrokasia 19:02, 09 cze 2018

Dziś kupiłam sobie kolejne 3 sztuki hakone Nicolas i jedną tawułkę .
Miałam sadzić ale wody nie ma... a ziemia sucha...
JoannaDe 20:36, 09 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Widziałam, że kupiłaś

A cieszę sie jak głoopia

UrsaMaior 21:18, 09 cze 2018

mrokasia napisał(a)

I zaczęłam się zastanawiać czy nie odwołać tego zamówienia i nie pojechać do Zielonych Progów... Koszt nie dużo większy a sama wybiorę rośliny i przywiozę je w dobrej kondycji. Tylko muszę do nich zadzwonić w poniedziałek i zapytać czy jest dostępne to co chcę .

Pewnie, że lepiej powybierać. Nie pamiętam czy mieli akurat te, ale tam jest tyle dobra, że z pustymi rękami raczej nie wrócisz Daj znać co postanowisz, bo paru trawek mi zabrakło.
Kasia_CS 09:06, 10 cze 2018

i ja bym sie podłączyła-ale wtedy miałabyś pol bagażnika roślin dla mnie chyba, ze kilka najpotrzebniejszych bym wybrała i przy okazji wizyty u mamy...
mrokasia 09:43, 10 cze 2018

JoannaDe napisał(a)

A cieszę sie jak głoopia

I słusznie
mrokasia 09:45, 10 cze 2018

Iza, Kasia - nie ma problemu o ile tylko mi się zmieści do mojego autka . Napiszcie co chcecie i będziemy na łączach . Chciałabym się wybrać we wtorek z samego rana, zobaczymy czy się uda .
mrokasia 09:51, 10 cze 2018

Wczoraj byliśmy z przyjaciółmi w Żelazowej Woli w muzeum Chopina. Jest tam cuuuudny park, naprawdę warto się wybrać. Prześliczne hortensje, łany host, tawułek, runianki, paproci, bosko!!! Głupia nie robiłam zdjęć . Mam tylko takie z komórki. Reszta zdjęć przedstawia rośliny w towarzystwie naszych chińskich gości więc nie będę publikować .
UrsaMaior 10:41, 10 cze 2018

Oj wiem, byłam kilka razy na koncertach Piękny ten park i muzeum baaardzo fajne. Lubię takie połączenie historii ze współczesnością. Też zdjęć nie robiłam ehhh.