Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 16:04, 06 lip 2018

Kasya napisał(a)

Tak ? U mnue żadne koty się nie interesują kocimietka
Jak juz rosnie i się jej nie rusza to nie wydziela zapachu

Pewnie z kotami jak z ludźmi - każdy inny
Mam cztery, nie będę ryzykować, aż tak baaaaardzo kocimiętki nie pragnę
mrokasia 16:06, 06 lip 2018

zoja napisał(a)

jaaasneee - się jej nie rusza - wczoraj patrzyłam co mi rabata cała się buja (floksy i odętka) a tam koteczek na dwóch łapkach ocierający się o pęd kocimiętki oczywiście w miejscu z którego ją eksmitowałam w zeszłym roku... floksy i odętka lekko sfatygowane
mój kot się nią narkotyzuje i to bezczelnie ma w kilku miejscach legalnie to jak podlewam ogródek zawsze korzysta
moja chyba ta podstawowa

he, he, he
ta moja stała sobie w doniczce, to najpierw przewróciły doniczkę i się z nią tarzały a potem obgryzły kocimiętkę doszczętnie
paulina_ns 20:56, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Pewnie z kotami jak z ludźmi - każdy inny
Mam cztery, nie będę ryzykować, aż tak baaaaardzo kocimiętki nie pragnę

A szkoda,że jej nie pragniesz jest cudna nabyłam wiosną i cały czas kwitnie, pięknie się rozrosła i pasuje do wszystkiego, jak dla mnie to nr 1, nr 2 to szałwia, a nr 3 lawenda
mrokasia 21:43, 06 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

A szkoda,że jej nie pragniesz jest cudna nabyłam wiosną i cały czas kwitnie, pięknie się rozrosła i pasuje do wszystkiego, jak dla mnie to nr 1, nr 2 to szałwia, a nr 3 lawenda

Tak naprawdę to chciałabym ją mieć . Tak mi się podobała u Kasi CS, która mi podarowała sadzonkę. I niestety, moim kotom też się spodobała...Pocieszam się, że nie można mieć wszystkiego jak się ma mały ogród .
Może Basia podrzuci nazwy tych nowych odmian - wtedy będę się zastanawiać nad kolejnym eksperymentem
mrokasia 22:19, 06 lip 2018

Z radością informuję, że przesadzane wczoraj na frontowej rośliny mają się dobrze. Póki co nic nie podwiędło, nie podeschło, mam nadzieję, że będzie tak dalej. Tfu, tfu .
Z niecierpliwością czekam na kwitnienie posadzonych tam wczoraj jeżówek Virgin. Mam nadzieję, że po posadzeniu do gruntu szybko pokażą na co je stać .
tulucy 22:44, 06 lip 2018

Wybierasz się może w tygodniu na Duchnice?
mrokasia 22:50, 06 lip 2018

tulucy napisał(a)
Wybierasz się może w tygodniu na Duchnice?

Tak myślałam, bo zdecydowałam się kupić sobie werbenę patagońską a tam są ładne sadzonki . Ale nie wiem jak będzie bo w poniedziałek okaże się czy nie będę musiała pojechać służbowo do Katowic.
A co???
Margerytka40 22:54, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Z radością informuję, że przesadzane wczoraj na frontowej rośliny mają się dobrze. Póki co nic nie podwiędło, nie podeschło, mam nadzieję, że będzie tak dalej. Tfu, tfu .
Z niecierpliwością czekam na kwitnienie posadzonych tam wczoraj jeżówek Virgin. Mam nadzieję, że po posadzeniu do gruntu szybko pokażą na co je stać .

No to dobre wieści a w temacie kocimiętki choć nie mogę być ekspertem bo nie mam kotów za to mam dwa psy dla których kot to wróg ,nie przepadałam za nią dopóki nie nabyłam odmiany Walker's Low. Jest cudna a na frontowej robi furorę. Dawałam ją Bogdzi też właśnie celem wypróbowania czy wytrzyma z kotami nachodzącymi jej ogród. Muszę zapytać jak zdała test
tulucy 22:56, 06 lip 2018

A chcesz werbenę? To mam i mogę dać
Kasia_CS 23:03, 06 lip 2018

Ja wlasnie mam wymienić moją kocimiętkę (six Hills giant mam, a tez miała być nienęcąca dla kotów) na walkers low. Tylko jeszcze nie miałam okazji kupić.