Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 22:56, 05 lip 2018

tulucy napisał(a)
Zabij nie wiem, kilka odmian w grę wchodzi, ale możliwe, że to orange banana.

he, he, he
dla mnie i tak wszystkie będą niespodzianką
tulucy 23:01, 05 lip 2018

Nieważne jakie, ważne, że własne
mrokasia 23:04, 05 lip 2018

tulucy napisał(a)
Nieważne jakie, ważne, że własne

Otóż to
kasja83 07:44, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Dziś wieczorem udało mi się wreszcie posadzić a raczej upchać na frontowej białe jeżówki Virgin, które kupiłam już jakiś czas temu . Przed chwilą wróciłam do domu, podlewałam już po ciemku przy świetle lamp ogrodowych. Sadzonki niewielkie, mają po 1 pędzie ale każda będzie kwitła jednym kwiatkiem. Pokażę jak zakwitną . Przycięta szałwia Ostfriesland ładnie odbiła i szykuje się do kwitnienia. Mają szansę stworzyć razem ładny duet .

Mnie ta szałwia okrutnie się wykłada...do pierwszego deszczu była spoko-a potem zrobiły się z niej straszne gniazda.Też ją przyciełam-szczerze dla mnie to raczej do wymiany jest-ale może to wina stanowiska??W jakich warunkach u Ciebie rośnie?
eVka 09:12, 06 lip 2018

kasja83 napisał(a)

Mnie ta szałwia okrutnie się wykłada...do pierwszego deszczu była spoko-a potem zrobiły się z niej straszne gniazda.Też ją przyciełam-szczerze dla mnie to raczej do wymiany jest-ale może to wina stanowiska??W jakich warunkach u Ciebie rośnie?

Niestety mam podobnie, cwielgaśne rosną i na boki się rozkładają daje im ostatnia szansę i jak kolejny raz mi się rozłożą (przyciełam do zera) wysadzam je, znajdę rabatę z mega "patelnią". One muszą w pełnym słońcu rosnąć, jak maja trochę cienia wyglądaja nieciekawie...
eVka 09:13, 06 lip 2018

Piękne ujęcia ogrodowe z tymi latarenkami, takie romatyczne Podokienna lizakowa jest mega
mrokasia 09:16, 06 lip 2018

Kasia, Ewa ja właśnie swoją Ostfriesland przesadziłam na frontową w ramach dawania ostatniej szansy bo też się wykładała na stanowisku półcienistym. Na frontowej ma patelnię. Po przesadzeniu w upały nawet nieźle wyglądała, wykładała się minimalnie. Teraz po ścięciu do zera ładnie odbiła i będzie drugi raz kwitnąć. Zobaczymy w przyszłym roku. Jak będzie leżeć to wyleci.
Catalinasdiary 09:25, 06 lip 2018

w ramach testowania kupiłam niedawno kocimiętkę. Zobaczymy czy ona się lepiej sprawdzi, też będę wiedzieć za rok.
mrokasia napisał(a)
Kasia, Ewa ja właśnie swoją Ostfriesland przesadziłam na frontową w ramach dawania ostatniej szansy bo też się wykładała na stanowisku półcienistym. Na frontowej ma patelnię. Po przesadzeniu w upały nawet nieźle wyglądała, wykładała się minimalnie. Teraz po ścięciu do zera ładnie odbiła i będzie drugi raz kwitnąć. Zobaczymy w przyszłym roku. Jak będzie leżeć to wyleci.
UrsaMaior 10:03, 06 lip 2018

Jak tam, Kaśka? Posadziłaś jeżówki? Bo u mnie stan doniczek = zero. Ale myślałam wczoraj, że zdechnę:/
Wiolka5_7 10:08, 06 lip 2018

Pokaż te Virgin...planuję je kupić na przyszłą wiosnę bo teraz nie da rady zrobić przesadzanka