Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gruszka_na_w... 22:39, 14 lip 2018

tulucy napisał(a)
M płacił, to na rośliny i tak by nie poszło a ja mam i buty i kasę na rośliny

Cwaniara!
A w zasadzie cóżeś uczyniła, że aż 3 pary dostałaś? To wyraz uznania za ten bruk?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:42, 14 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Na anabelki znalazłam piękne miejsce na małej rabacie, na której rośnie bordowa pęcherznica a w zasadzie dwie, bo dosadziłam tam drugą. Po prawej stronie, jak się wchodzi do ogrodu za domem, obok podokiennej.

Czy zamiast tych dwóch jałowców nie wyglądałyby pięknie anabelki?

Wyglądałyby. Tylko nie wiem, czy pęcherznica ich nie przytrzaśnie. Może jakaś niższa odmiana byłaby lepsza?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 22:47, 14 lip 2018

Bez dwóch zdań jałowce trzeba zamienić na anabelki.
Johanka77 10:15, 15 lip 2018

Przesadź jałowce, ale i nad pechherznica się zastanów.... Tak, to idealne miejsce dla hortek.

Pada dziś? U nas ładnie, tylko wiatr łeb urywa...
malgol 10:20, 15 lip 2018

Kasia, grzyby niejadalne niestety

Anableki w tym miejscu wygladalyby super. Ładnie na tle bordowych pecherznic by wyglądały. Tylko tak jak Hania pisze uważaj żeby ich nie zjadly

U mnie w końcu słońce wyszło. Ale nie wszystko chce się podnieść po tych ulewach

tulucy 10:29, 15 lip 2018

U mnie leje...
mrokasia 10:33, 15 lip 2018

U mnie pada przelotnie.
mrokasia 10:39, 15 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wyglądałyby. Tylko nie wiem, czy pęcherznica ich nie przytrzaśnie. Może jakaś niższa odmiana byłaby lepsza?

Mówisz???
A taki był fajny plan... muszę nad tym pomyśleć...
W zasadzie to myślałam o tym by z tej pęcherznicy to żywopłot zrobić, taki bardziej formowany...
mrokasia 10:40, 15 lip 2018

Zana napisał(a)
Bez dwóch zdań jałowce trzeba zamienić na anabelki.

Noooo
mrokasia 10:42, 15 lip 2018

Johanka77 napisał(a)
Przesadź jałowce, ale i nad pechherznica się zastanów.... Tak, to idealne miejsce dla hortek.

Pada dziś? U nas ładnie, tylko wiatr łeb urywa...

Przesadzić jałowców nie mam gdzie, mogę je tylko wyciąć. Pęcherznicę lubię i kolorystycznie by mi z tymi anabelkami pasowała.

Pada, choć z przerwami... miałam coś w ogrodzie pogrzebać ale nic z tego...