Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:40, 26 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Zazdroszczę grzebania w ziemi, u nas pada deszcz i póki co na słońce dzisiaj się już nie zapowiada cieszę się,że Ci wena wróciła

u nas z kolei totalna lampa i upał...
o 11 uciekłam do biura bo grzało solidnie
mam nadzieje, że mi te przesadzane rośliny nie padną, podlałam solidnie i wieczorem też będę lać

po pracy jadę po kolejne gracki i hortkę
mrokasia 14:41, 26 lip 2018

Johanka77 napisał(a)

eVka 14:48, 26 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, wczoraj wieczorem już po ciemku na szybko zasypywałam wykopane rośliny w dołkach. Rano okazało się, że to co wymodziłam nawet mi się podoba i chyba tak zostanie .
A dziś o świcie zabrałam się za kolejne wykopki. Przesunęłam nieco kalinę na pniu i zamieniłam niskie białe jeżówki na wysokie białe. A potem z rozpędu wywaliłam spod hakuro berberysy i przesadziłam tam hortensję Bobo i 3 żółte trzmieliny.
Zaczynam widzieć światełko w tunelu...

O mamo jaki szał ogrodowy u Ciebie ja też przesadzam ciągle a juz tak bym chciała mieć spokój
mrokasia 15:13, 26 lip 2018

effka napisał(a)

O mamo jaki szał ogrodowy u Ciebie ja też przesadzam ciągle a juz tak bym chciała mieć spokój

szał - dobre określenie
ja sobie tak marzę - w przyszłym roku będę wreszcie wypoczywać w ogrodu leżąc z książką na leżaczku
czego i Tobie życzę
anna_t 15:29, 26 lip 2018

mrokasia napisał(a)

u nas z kolei totalna lampa i upał...
o 11 uciekłam do biura bo grzało solidnie
mam nadzieje, że mi te przesadzane rośliny nie padną, podlałam solidnie i wieczorem też będę lać

po pracy jadę po kolejne gracki i hortkę

zaraz, zaraz... z ogródka uciekłaś do biura a po pracy jedziesz na zakupy..? to blisko masz tą robotę
eVka 15:41, 26 lip 2018

mrokasia napisał(a)

szał - dobre określenie
ja sobie tak marzę - w przyszłym roku będę wreszcie wypoczywać w ogrodu leżąc z książką na leżaczku
czego i Tobie życzę

Aha ta, juz to widzę ale ok, też Tobie tego życzę
mrokasia 15:46, 26 lip 2018

anna_t napisał(a)

zaraz, zaraz... z ogródka uciekłaś do biura a po pracy jedziesz na zakupy..? to blisko masz tą robotę

no blisko, 10 min. samochodem od domu a w dodatku pracuję u siebie a raczej razem z eMem więc mam luzy
mrokasia 15:46, 26 lip 2018

effka napisał(a)

Aha ta, juz to widzę ale ok, też Tobie tego życzę

mrokasia 16:20, 26 lip 2018

Pytanie do dziewczyn posiadających liatry - z czym macie je zestawione? Właśnie wycięłam jedną przekwitniętą kępę i mam puste miejsce...

Poza tym ta kępa jakaś dziwna była - kilka pędów wyciągnęłam po prostu z ziemi, cebulki jakby podgniłe były... na moim piachu... mogły mieć jednak za mokro czy to jakaś choroba? Jak choroba to co robić?
anna_t 16:44, 26 lip 2018

ja mam ze stipami i z trzcinnikami. a ostatnio wmieszałam je też w różowe jeżówki