Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

sylwia_slomc... 13:52, 31 paź 2018

Anitka napisał(a)

Tak, sanatorium każdemu się należy. Szczególnie, że u nas dla odmiany ma warunki jak w schronisku dla bezdomnych zwierząt

Niejeden chciałby takie warunki mieć
Anitka 13:53, 31 paź 2018

Koleny buk kolorek łapie.

Berberys najdłużej będzie liście utrzymywać.

anabuko1 13:57, 31 paź 2018

Anitka napisał(a)

To klon palmowy 'Atropurpureum'. Wciąż po "oczach razi", choć zaczyna zrzucać odzienie.

Rozchodniki pożółkły.

No to piękny ten klon. Taką żywą pochodnie to chciałabym mieć w swoim ogrodzie.
A jak zimuje ? Bez problemów ?
Magleska 17:23, 31 paź 2018

Ten Twój klon przed domem ,to jednak inny niż mój i Sylwii - karteczkę wywaliłam i nie pamiętam odmiany ....w każdy bądź razie mój się jeszcze nie przebarwia i ciekawe ,czy wogóle się przebarwi ....nie wiem jak u Sylwii,muszę jej spytać

A ten Twój ma bossssskieee kolorki .i jeszcze wianek dopasowany ach i och ......

Atropurpureum też niesamowity
Obydwa chcę ....muszę pomysleć ,czego nie lubię ,bo już miejsca brak
Nie wybierasz się czasem w moje strony ..... tęskno mi za Wami .....
Monia81 21:52, 01 lis 2018

I jak, cebule wsadzone??? Cudowne Anitko masz te klony, ależ teraz kolorowe odzienie mają pięknie się u Ciebie ogród w jesiennej odsłonie ukazuje o piesku poczytałam, nowe nabytki obejrzałam, Ty to masz oko do takich cudownych dodatków a jeśli by ci sadzonek tego zielonego bluszcza zostało, to ja też by chętnie przygarnęła... buziaczki i pozdrowienia wysyłam
Agi2006 11:22, 02 lis 2018

A mój klon autropurpureum juz dawno zrzucił liście. Ciekawe dlaczego. Twój za to piękny jak wszystko u Ciebie.
Kasia_CS 12:45, 02 lis 2018

Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że Twój ogród jest jednym z moich ulubionych na O, jeśli nie na najwyższym stopniu podium
eVka 08:19, 03 lis 2018

Anita, ten klon jest niesamowity, kolor ma jak z pięknego obrazu, taki nierealny. Mogę wiedzieć ile on ma lat?
anka_ 09:53, 03 lis 2018

Cudowna jesień w twoim ogrodzie Anito, ale Scolopendrifolium przebija wszystko. Jest niesamowity. Ja wsadziłam w tym roku pierwszego palmowego na próbę i jak przezimuje to zaproszę inne. Muszę poczytać o tym twoim Scolopendrifolium.
Doczytałam o szklarni jaka grubość poliwęglanu? Mi się marzy wymiana foliaka na szklarnię, ale już u kolejnej osoby czytam, że fruwają podczas wichur.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kokesz 10:16, 03 lis 2018

Anitko, pisałaś, że Twój carex elata aurea przypala słońce.
U Any_art rośnie chyba na słonecznym stanowisku, tylko ona pisze, że to carex golden bowls elata. Czy to faktycznie te same carexy?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2063&quoted_post_id=1814559