Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

mirkaka 16:16, 12 maj 2020

Anitko, kwiaty domowe cudowne. Te ukorzeniane o wydłużonych liściach jak się ukorzenia? Ja próbowałam taki liść położyć na ziemi, albo wsadziłam trochę do ziemi, nie ukorzenił się, wysechł, pomarszczył się. Takiego na ostatnim zdjęciu też nie udało mi się.
Dziękuję za info o bukach, bardzo lubię buki ale to wielkie drzewa, a u Ciebie są trzymane w ryzach
Urszulla 19:23, 12 maj 2020

Anitka napisał(a)

Ula mam nadzieje, że to kiedyś będzie niebawem A paprotka ruszyła?

U mnie już taka.

Nie, chyba nie przeżyła
Magleska 19:35, 12 maj 2020

Anitko
zaglądam często ....to że pięknie ,to wiesz

zapisałam sobie wilczomlecze na listę zachcianek

teraz jeszcze kusisz domowymi ....jak Ty zapamiętujesz te wszystkie nazwy ….jestem pod wrażeniem ,bo ja wiecznie się zastanawiam ,co się jak nazywa

Buziaki
Agi2006 20:54, 12 maj 2020

Anitka dzieki za informacje o wilczomleczach i fotorelację .Obydwa są super. Choć osobiście wolałabym mniej bordowego. To teraz wybór do seslerii pomiędzy jezowka, szałwia i wilczomleczem ....Ups
sylwia_slomc... 21:44, 12 maj 2020

Urszulla napisał(a)

Nie, chyba nie przeżyła

Ula daj jej jeszcze czas u mnie też niektóre dopiero się budzą pojedynczymi listkami Zimy nie było, obudzić się powinna lada moment. Wszystko zależy od ilości światła i stanowiska, a jeszcze susza swoje dołożyła. Paprocie u mnie w tym roku późno startują
Agania 22:44, 12 maj 2020

Anitka napisał(a)

Wacławie jaki ze mnie mistrz. Pewnie będę to wszystko przerabiać jeszcze nie jeden raz Moja działka na początku była wielką, nasłonecznioną patelnią. Drzewa podrosły i teraz trzeba dosadzić rośliny do cienia.

Bardzo ładbe foto
Waclaw 15:44, 13 maj 2020

Agania napisał(a)

Bardzo ładbe foto

Obie robicie piękne zdjęcia
basia3012 12:13, 14 maj 2020

Anitka napisał(a)

Basiu zostaw te gdzie chcesz by się rozkrzewiła.

OK, dzięki.
basia3012 12:14, 14 maj 2020

Anitka napisał(a)

Ja też dokupiłam zielone 5 szt. i jedne wychodzą inne z dużymi oporami. Te bordowe już miałam wcześniej i zimowały w piwnicy bez podlewania. Na początku marca wyciągnęłam z piwnicy doniczkę i zaczęłam delikatnie podlewać.

Basiu końcówka cebulki musi wystawać ponad ziemie.

Już poprawiłam te moje eucomisy.
Agania 13:06, 14 maj 2020

Eucomisy są bardzo ozdobne tez je miałam kiedyś, ale nie znalazłam cebul jak szukałam, teraz przy szklarni muszę się o nie postarać...dasz namiar na sprzedawcę Anitko?
Buźka