Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

greg66 17:52, 03 paź 2018

Dorotko a ile lat ma Twoja trzmielina. Ja kupiłem w tym roku i czekam aż choć trochę podrośnie.
Piękny krzew.
Pozdrawiam
anpi 19:06, 03 paź 2018

Wracając do Twojej dyniowej zagadki...to, że rośnie pnąc się, bardziej utwierdza,że nie jest to cukinia.Cukinia ma raczej owoce skupione przy krzaczku,przynajmniej u mnie tak rosną ,nigdy się nie rozciągają nawet po ziemi,a co mówić o płocie.
sylwia_slomc... 19:14, 03 paź 2018

Masa kolorów w ogrodzie tak lubię najbardziejPiękną masz jesień Cukinii pnącej jeszcze nigdy nie widziałam, a mieszkam w zagłębiu cukiniowo dyniowym. Obstawiam jakąś dynię, może ozdobną
Doranma 19:16, 03 paź 2018

marba napisał(a)
Piękny ten Twój ogrodowy misz masz. U mnie w wielu miejscach jest podobnie.

Basiu, to potwierdza, że mamy nieco podobny gust ☺
Doranma 19:18, 03 paź 2018

greg66 napisał(a)
Dorotko a ile lat ma Twoja trzmielina. Ja kupiłem w tym roku i czekam aż choć trochę podrośnie.
Piękny krzew.
Pozdrawiam

Grzesiu, jakieś 3 albo 4 latka, nie pamiętam dokładnie, myślę że średnio przyrasta w roku ok.20 centymetrów. Ale nawet jako maluch jest widoczna jesienią z daleka ☺
Doranma 19:24, 03 paź 2018

anpi napisał(a)
Wracając do Twojej dyniowej zagadki...to, że rośnie pnąc się, bardziej utwierdza,że nie jest to cukinia.Cukinia ma raczej owoce skupione przy krzaczku,przynajmniej u mnie tak rosną ,nigdy się nie rozciągają nawet po ziemi,a co mówić o płocie.

No i stąd moje wątpliwości Najciekawsze jest to, że koleżanka od której dostałam sadzonki twierdzi, że wyjęła pestki z kawałka dyni, który kupiła zimą na bazarku, zupełnie innej! A wyrosła nam hokaido i jakieś dziwolągi ☺ To ja się pytam , czy ten sprzedawca dla żartu powciskał nasionka z innych dyń Powiem Jej, by poszła i go odszukała, i porozmawiała poważnie
Doranma 19:25, 03 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Masa kolorów w ogrodzie tak lubię najbardziejPiękną masz jesień Cukinii pnącej jeszcze nigdy nie widziałam, a mieszkam w zagłębiu cukiniowo dyniowym. Obstawiam jakąś dynię, może ozdobną

Czyli rozumiem, że w Twoim zagłębiu takie też nie rosną? No masz ci los ☺
Doranma 19:55, 03 paź 2018

Takie dziś mieliśmy ekspresyjne niebo

Pomidorki z balkonowego krzaczka - dobrze, że już koniec sezonu, bo powoli zaczynam mieć pomidorowstręt

A pelargonie w skrzynkach mogą sobie jeszcze długo kwitnąć, one się chyba nigdy nie znudzą

sylwia_slomc... 20:10, 03 paź 2018

Doranma napisał(a)

Czyli rozumiem, że w Twoim zagłębiu takie też nie rosną? No masz ci los ☺

Cukinie takie pnące nie.
Doranma 11:48, 05 paź 2018

Po wizycie na bazarku mam podejrzenie, że to może być Lunga di Napoli, ale jeszcze jej nie przekrawam, bo najpierw trzeba inne warzywa zjeść, które nie mogą tak długo jak dynia leżeć.