Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

anabuko1 19:14, 09 paź 2018

Doranma napisał(a)
Po wizycie na bazarku mam podejrzenie, że to może być Lunga di Napoli, ale jeszcze jej nie przekrawam, bo najpierw trzeba inne warzywa zjeść, które nie mogą tak długo jak dynia leżeć.

Jeżeli to Laguna, to w środku będzie pomarańczowa i prawie zero pestek.Jedna z pyszniejszych dyń
Miałam ją dwa lata temu .
Niebo groźne.
pelargonie mają bardzo ładny delikatny różowaty kolorek.
Takich jeszcze nie widziałam .
Doranma 16:16, 10 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

pelargonie mają bardzo ładny delikatny różowaty kolorek.
Takich jeszcze nie widziałam .

Aniu, jeśli lubisz pelargonie i chciałabyś taką właśnie to służę odnóżkami ☺
marba 18:11, 10 paź 2018

Fajna ta fotka z niebem nad miejską dżunglą, ale widać, że poro zieleni jest wokół.
Przeziębienie już sobie poszło? Dbaj o siebie, Dorotko.
anpi 23:36, 11 paź 2018

Doranma napisał(a)
Takie dziś mieliśmy ekspresyjne niebo

Jakieś złote domy u Ciebie w mieście

A wiesz Dorotko ususzyłam te rodzynki kalifornijskie,mi rodzynek w smaku nie przypominają, na surowo lepiej smakują
Doranma 21:30, 12 paź 2018

marba napisał(a)
Fajna ta fotka z niebem nad miejską dżunglą, ale widać, że poro zieleni jest wokół.
Przeziębienie już sobie poszło? Dbaj o siebie, Dorotko.

Basiu, spostrzegawcza jesteś Rzeczywiście mam z okna widok na morze zieleni
Dziękuję, jest lepiej, od poniedziałku wróciłam do pracy, ale do całkowitego wyleczenia zatok to jeszcze troszeczkę. Pogoda na razie pomaga w dbaniu o zdrowie Pięknego weekendu życzę!
Doranma 21:33, 12 paź 2018

anpi napisał(a)

Jakieś złote domy u Ciebie w mieście

A wiesz Dorotko ususzyłam te rodzynki kalifornijskie,mi rodzynek w smaku nie przypominają, na surowo lepiej smakują

Ha, ha, dobre
Moje rodzynki jeszcze się suszą na kaloryferze, więc idzie im to powoli. Świeże rzeczywiście smaczniejsze, a ponieważ inne owoce z działki już u mnie na wykończeniu, to pewnie teraz będę pojadała rodzynki brazylijskie Ciekawa jestem jak będą smakowały w cieście, np. w keksie.
Pozdrawiam!
anpi 21:51, 12 paź 2018

Moje rodzynki suszyłam w elektrycznej suszarce,to takie sucharki wyszły.Twoje może chociaż będą bardziej miękkie?
Doranma 21:58, 12 paź 2018

W minioną niedzielę czułam się już na tyle dobrze, że pojechałam na działkę i zaczęłam sadzić wiosenne cebulki. A żeby coś posadzić, to najpierw trzeba było wywalczyć miejsce Nie powiem, po chorobie nie byłam zbyt silna, ale na szczęście ten wysiłek fizyczny poszedł mi tym razem na zdrowie i w poniedziałek mogłam się stawić w pracy.
Narobiłam też bardzo dużo zdjęć, bo rośliny zaczęły się przystrajać jesiennie. Tydzień okazał się jednak tak stresujący i przeleciał tak szybko, że dopiero teraz zgrałam je z aparatu, by zrobić miejsce na karcie na jutrzejszą sesję Co więcej, gdy skończyłam obchód z aparatem, wyszło słońce ... ale nie chciało mi się wszystkiego jeszcze raz powtarzać, zdjęcia więc są mało ożywione światłem. Natomiast jutro nastawiam się na piękną pogodę, piękne widoki i duuużo wykonanej pracy Cebulek wszak posadziłam dopiero ok. 100 a jeszcze ze dwa razy tyle czeka... wiem, przesadziłam, ale skoro już są, to trzeba je gdzieś umieścić Póki co, pozostawiam w ogrodowiskowym pamiętniku trochę fotek sprzed tygodnia.

Odętka wirginijska w wersji variegata zrobiła mi fajną niespodziankę - mimo, że mam ją od kilku lat, dopiero w tym roku po ochłodzeniu jej liście i łodygi przebarwiły się łapiąc ciekawy fiolecik.

Doranma 22:00, 12 paź 2018

Doranma 22:02, 12 paź 2018