Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 07:27, 11 maj 2018

Anitka napisał(a)
Śliczne widoczki z każdej pozycji. Bardzo ładne masz świerki 'Conici'. Chyba im służy bliskość tego wodnego zbiorniczka, bo lubią wilgoć w powietrzu i nie atakują je wtedy przędziorki.
Jak nie masz pomysłu na puste miejsca to nic na siłę. Z czasem coś w głowie się wykluje

Wiesz, sama jestem w szoku jak te 3 Conici dają radę. Nie widziałam, że lubią wodę, może faktycznie sąsiedztwo oczka wodnego pomaga im nie paść ofiarą przędziorka. Chyba lubią też słońce, ponieważ mam 3 sztuki z drugiej strony stawku, ale one już nie są takie ładne. Mają tam ciaśniej i ciemniej, bo to strona północna. Pryskam rzadko, mam wrażenie, że dopiero w ostatnich 2-3 latach, kiedy pajęczyny rozsiały się po iglakach. Wcześniej nie widziały chemii, a mam je już 18 rok.
Iwonka 07:33, 11 maj 2018

Złotokap oszalał w tym roku z kwiatami, neistety rośnie w takim miejscu, że trudno go sfotografować. Ale i tak mi się podoba Również dwa kiście bzu zostały uwiecznione. To moment historyczny, po kilku latach mam w końcu jakiś kwiat na tym krzewie

Na drugim zdjęciu w tle widać kilka resztek brzóz, są w trakcie wycinki u sąsiada. Ja płaczę, a mąż cieszy się z większej dawki słońca na naszej działce. Wniosek z tego taki, że trzeba liczyć tylko na siebie. Krajobraz zapożyczony nie jest niestety dany na wieki. Amen
sylwia_slomc... 10:26, 11 maj 2018

Złotokap cudny
Coś wymyślimy gdzie je posadzić
Z krajobrazem zapożyczonym masz rację
Iwonka 13:42, 11 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Złotokap cudny
Coś wymyślimy gdzie je posadzić
Z krajobrazem zapożyczonym masz rację

Twój też taki będzie i w fajnym miejscu wam rośnie. Będzie gwiazdorzył jak podrośnie
Iwonka 13:44, 11 maj 2018

Właśnie obejrzałam u Anitki skutki ostatniej burzy. U nas też zbierały się czarne chmurzyska, na szczęście nic groźnego nie było. Powiało mocno i odrobinę popadało. Ale zapowiadało się groźnie...

Od zachodu mocno świeciło słońce, na północnym wschodzie było ciemno i ponuro. Widzę, że zdjęcie nie oddaje powagi sytuacji. Ale za to widać ustrzyknięte kosodrzewiny Dwa dni walczyłam z młodymi przyrostami. Niektóre przycinałam nożyczkami, część wyłamywałam, nawet lekko szło. Ale z każdym rokiem jest ich coraz więcej.

kasiek 20:16, 11 maj 2018

Iwonka napisał(a)

No widzisz Kasia, a mnie mój ogród coraz bardziej denerwuje, dlatego mało zdjęć robię. Zapraszam do siebie 27 maja, zobaczysz ile błędów w nim popełniłam

Rany Iwonko nie mogę, 27 moja córa ma imprezę urodzinową... A jak jesteś z weekendem czerwcowym? Bo ja mam wolne i mogłabyś mnie odwiedzić
Iwonka 09:28, 12 maj 2018

Jaka szkoda Kasiu, że akurat impreza u was. Chociaż domyślam się, że córka już nie może się doczekać Mieszkamy tak blisko siebie, że coś wymyślimy. Na dzisiaj nie mam w planach nic na weekend czerwcowy, ale u nas często w ostatniej chwili mąż coś wymyśla. Dam znać bliżej tego terminu
Magleska 17:50, 12 maj 2018

w czerwcu ,to do mnie musicie przyjechać
a poza tym ....śliczny złotokap i pozostałe kadry też ....
mam nadzieję ,że 27 wypali
Iwonka 07:32, 14 maj 2018

Magleska napisał(a)
w czerwcu ,to do mnie musicie przyjechać
a poza tym ....śliczny złotokap i pozostałe kadry też ....
mam nadzieję ,że 27 wypali

Chętnie przyjadę, oglądanie takiego młodego ogrodu to sama frajda W moim coraz smutniej, wwszystko powoli przekwita. Mam nadzieję, że uda ci się przyjechać. Pocieszysz się i z radością wrócisz do swojego
Iwonka 07:36, 14 maj 2018

Wspomnienie po tulipanach... W tle miała być wijąca się rzeka w jednym kolorze. Jest pstrokacizna (większość już opadła), którą jesienią muszę wymienić. Jedynie cebulki z biedry w kolorze "Queen of nigh" udały się. Chociaż tyle