Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 08:01, 19 maj 2018

Magleska napisał(a)
ja też żadnego chaosu nie widzę .....ślicznie

Oj tam oj tam, zobaczysz jak przyjedziesz
Iwonka 08:20, 19 maj 2018

W zeszłym roku dałam szansę kilku jałowcom i spróbowałam zrobić z nich niwaki. Było to trudne, ponieważ chyba lepiej formuje się z okazów wcześniej nieprzycinanych. Jest wtedy mniej drobnych gałęzi, a więcej dużych i konkretnych. U mnie te jałowce były niestety często podcinane. Dlatego zostawiłam dużo gałęzi, aby zobaczyć, które lepiej dają sobie radę. W tym roku pora na wycięcie kolejnych i podcięcie fryzury

Aura sprzyja żurawkom, nigdy nie były tak gęste. Niestety przędziorek atakuje i prawie wszystkie iglaki mają pajęczyny. Ostatnie ulewne deszcze trochę się z nimi rozprawiły, ale i tak trzeba będzie pryskać.

Ciekawe, czy wrócą ślimaki? Oby nie, jeszcze pamiętam ten zeszłoroczny horror, gdy całymi wiadrami je zbierałam. Na razie hosty bez dziur Na zdjęciu tylko jedna, ale w sumie dużo ich w naszym ogrodzie. Uwielbiam funkie, gdyby nie te żarłoczne paskudy, sadziłabym ich więcej.
isia33 08:31, 19 maj 2018

Ślimaki niestety wracają. Są już u mnie 4 rok. Myślałam, że polezą dalej a tu nici z tego.
gosika67 10:32, 20 maj 2018

Iwonka piękna ta hosta, u mnie ślimaki też się zadomowiły, pierwszy rok , nigdy ich nie miałam, jest mokro to hulaj dusza, pasuje im, nie lubię ich.
Ogród Twój kipi zielenią aż chciałoby się przykucnąć u Ciebie na dłuższą chwilę.
Anitka 00:03, 21 maj 2018

Inne spojrzenia na wasz ogród bardzo mnie zaskoczyło. Niektóre miejsca po raz pierwszy chyba widzę. Śliczny ten miłorząb. W realu chyba jeszcze nie jedno u ciebie zobaczymy, a Sylwia to wszystko fajnie w kadry zamknie.
I będziemy mieć kolejne spojrzenie na wasz ogród
abiko 08:58, 21 maj 2018

Dobrze, że ta koleżanka była, bo Ty to dozujesz te zdjęcia A tutaj śliczny ogród w ramach, z kamieniem.. a marudzisz
adelka 11:46, 27 maj 2018

Iwonka ma cudny ogród. Dopieszczony i zadbany. Rośliny odwdzieczają się za jej godziny pracy w ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie. Ela
adelka 11:46, 27 maj 2018

Ech poszło dwa razy.
Agania 16:58, 27 maj 2018

Iwonko ogromnie się cieszę, że mogłam być dzisiaj u Ciebie...choć tylko na chwilkę.

Dom i ogród masz przepiękny urządzony bardzo elegancko i z klasą każdy zakątek, a jest ich niemało są przemyślane,
nie tak jak mówisz kochana, a rośliny to niebywałe okazy

Zgłaszam postulat o zmianę tytułu wątku

Dziękuję za zaproszenie i pyszne ciasto
Magleska 21:55, 27 maj 2018

Dziękuję za cudowne spotkanie ogród masz śliczny ,dom elegancki i jesteście bardzo bardzo fajni
fotki we wtorek ,bo dziś już padam na przysłowiowy pysk
Buziaki

Ps .też jestem za zmianą nazwy ,żadnego chaosu tam nie ma