Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Magleska 20:39, 10 cze 2018

Śliczne te lawendowe foteczki , w szczególności z Wami
Czekam na Was .......tup...tup ......

Buziaki
Iwonka 07:56, 11 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko do Madzi z Tobą jedziemy, Aga weźmie Aganię

To fajnie, zatem plan podróży już jest, zamawiamy tylko ładną pogodę na niedzielę O deszcz prosimy w tygodniu
U nas wczoraj wieczorem troszkę popadało ale trawnik jest już zupełnie wypalony, tylko chwasty teraz tam rosną. Nowo posadzone od was bylinki mimo podlewania ledwo zipią.
Iwonka 07:58, 11 cze 2018

Magleska napisał(a)
Śliczne te lawendowe foteczki , w szczególności z Wami
Czekam na Was .......tup...tup ......

Buziaki

Lawenda poprawia urodę Rozczuliłaś mnie tym tup... tup... Podróż już zaplanowana, czekamy jeszcze na ładną pogodę Do zobaczenia
Iwonka 08:08, 11 cze 2018

Trawa brzydka, ale byliny nabierają masy Liatrie mają się w naszej ziemi bardzo dobrze i fajnie wyglądają w towarzystwie szałwii. Dosadziłam im jeszcze orlika od Abiko i maleńkie siewki od Sylwii i Anitki.

Działam też z placykiem przy altanie, postęp jest większy niż na zdjęciu, ale jeszcze nieudokumentowany
Brzozowadzie... 12:48, 12 cze 2018

Witam się pierwszy raz w Twoim wątku. Cały przeczytany. Ogród dojrzały, piękny, zadbany. Widać w nim serce Właścicielki. Oczko wodne cudowne. Reportaż z lawendowych pól ponownie obejrzany (widziałam u Sylwii) Pozdrawiam ciepło. Będę zaglądać
Iwonka 13:50, 12 cze 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Witam się pierwszy raz w Twoim wątku. Cały przeczytany. Ogród dojrzały, piękny, zadbany. Widać w nim serce Właścicielki. Oczko wodne cudowne. Reportaż z lawendowych pól ponownie obejrzany (widziałam u Sylwii) Pozdrawiam ciepło. Będę zaglądać

Dziękuje Agatko za miłe słowa. Walczę z błędami przeszłości, ale w dojrzałym ogrodzie nie jest łatwo Nazwa twojego wątku bardzo mi się podoba, zawsze chciałam mieć w ogrodzie chociaż odrobinę Tajemniczego ogrodu, uwielbiałam tę książkę Zerknę do ciebie ma twoje tajemnicze zakątki
sylwia_slomc... 13:54, 12 cze 2018

Iwonka napisał(a)

To fajnie, zatem plan podróży już jest, zamawiamy tylko ładną pogodę na niedzielę O deszcz prosimy w tygodniu
U nas wczoraj wieczorem troszkę popadało ale trawnik jest już zupełnie wypalony, tylko chwasty teraz tam rosną. Nowo posadzone od was bylinki mimo podlewania ledwo zipią.

A dzisiaj nie podlewa Ci niebo? Bo u nas od samego rana deszcz i burze.
Iwonka 13:54, 12 cze 2018

Altana wysprzątana z dodatów, czeka na malowanie. Mam próbki dwóch odcieni bieli, jeden bardziej kość słoniowa, drugi nieco mniej kremowy. Teraz pytanie czy wszystko malować na tak jasny kolor? Dach w środku na pewno, ścianki raczej też. A meble?

Iwonka 13:55, 12 cze 2018

Aż oczy bolą od tej ilości kolorów i odcieni Teraz widzę, że i kostka pstrokata. Wiem, że są farby do betonu, może zaryzykuję i ją też pomaluję? No i te niskie skośne 3 kratki, już mi się śnią po nochach. Ostatni pomysł to zakrycie i powieszenie dużych grafik... Jedyny problem to ścianka przy hortensji, która ma tam tak gruby i wkręcony w te skośne patyczki pień, że chyba pozostaje usunąć je wszystkie i wsysunąć nieco pień poza obręb altany (o ile nie jest zbyt sztywny).

abiko 14:13, 12 cze 2018

Pomaluj na początek drewno, zobaczysz jak to zmieni i wtedy zdecydujesz z malowaniem dalej ewentualnie.