Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Wafel 10:19, 29 wrz 2024

Magiczna jesień u ciebie, piękne przejścia pomiędzy rabatami, ścieżki, hortensje utopione w hakonkach... miło pospacerować u ciebie
Wafel 10:21, 29 wrz 2024

Ups...
Gosialuk 20:14, 30 wrz 2024

Iwonka dziękuję bardzo pyszne jedzonko i za możliwość obejrzenia twojego ogrodu w zawilcach i trawach. Ślicznie masz.
Trzymam kciuki - wiesz za co.
Mam nadzieję, że mój em cię nie zamęczył.
Agatorek 22:50, 30 wrz 2024

Widzę, że u Iwonki drzwi się nie zamykają
nicol21 22:53, 01 paź 2024

Bardzo fajny i dojrzały ogród. Jest co podziwiać!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Iwonka 07:32, 03 paź 2024

Agatorek napisał(a)

Też nie umiem wysyłać serduszek z laptopa

Ale z tableta, czy telefonu to łatwe ❤️❤️❤️
Buziak wielki
Dziękuję za piękne serducha Aga
Jak Ci kiedyś wyślę to znak że ogarnęłam się w technologii
Całuski

Sonka napisał(a)
Dotarłam do Ciebie za zawilcami, witam się w Twoim wątku. Zawilce to jednak bezkonkurencyjne kwiaty póżnego lata i jesieni.
Nie widzę u Ciebie chaosu, raczej uporządkowany i piękny ogród.Szukam jakiejś trawki na obrzeża rabaty, kompaktowej, mam hakonechloa , Beni Kanze,( o ile dobrze napisane) ale jest za wysoka, będę ja usuwać. Widzę,że masz różne , ale nie potrafię rozpoznać ze zdjęć. Może coś doradzisz?
Witaj Krysia, miło, że wpadłaś
Zawilce to hit, chyba trzeci miesiąc kwitną. Końca pąków nie widać.
Chaos porządkuję, ogród powoli z niego wychodzi

Ja też mam hakone Beni Kaze w hurtowych ilościach. U mnie może być duża na obrzeżach.
Z kompaktowych mam dwie turzyce które już kilka lat dobrze sobie radzą: Everest (zimny odcień, biel ze srebrną zielenią) i Evergold (ciepły odcień, żółty odcień, limonkowa zieleń).

Na zdjęciu poniżej, lewa strona, dwie kępy Evergold. Widać proporcje w stosunku do stipy.

Turzyca Everest

Wiem, że fajnych jest też kilka innych turzyc, które mają dziewczyny.
Nie pamiętam niestety które.
Na pewno nie Ice Dance i Irish Green

mrokasia napisał(a)
Ach!!! Och!!! Ach!!!
Eh....

Kasia do Ciebie też wysyłam ach, och i ach !!!!
Masz tak pięknie po remoncie, rabaty zachwycają a dopieszczone otoczenie podbija efekt WOW
W następnym sezonie małopolska robi najazd na mazowieckie
Iwonka 07:33, 03 paź 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
No to ja się już nie dziwię czemu do mnie aga dotarła spóźniona i nie posiedziała dłużej. Jak to była taka ogrodowa przebieżka Myślałam, że do mnie od Marty jechałyście
Super Ogród Iwonki i potem nasze Ranczo zamulone /zarośnięte/ nie skoszone.... no niezły kontrast miałyście
Sylwia ja uwielbiam te nasze ogrodowe spontany
W zeszłą niedzielę wiedziałam, że Gosia nie może, ale na pewno Asia może, a może i Aga może, bo w pobliżu" i Marta może bo blisko
A potem Ty bo przecież rzut beretem i jesteśmy
Szkoda, że zmrok tak szybko zapada. Ciasta dla syna skończyłam w nocy piec, ale warto było. Spotkania bezcenne!!!

A Ranczo jest cudne i tego się trzymaj Kochana. Każdy ogród jest piękny, bo inny
Buziaki, przytulam!!!
Iwonka 07:33, 03 paź 2024

Rojodziejowa napisał(a)
No, a ja jeszcze myślałam, że zdążę jeszcze jeden ogród zahaczyć
Mamy tę moc prawda
Asia przytulę się do Ciebie jak będziesz w następnej podróży